Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.12.2010., 14:33   #1
Trystane
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2010
Laptop za grafički dizajn

Pozdrav svima!
Ovih dana planiram kupiti laptop na kojem bih bez problema mogao raditi u Adobe CS5 i srodnim programima... a da nije skuplji od cca 5500kn.
U Vemilu sam vidio preporuceni laptop: Toshiba Satellite L655D-11D, Athlon II DC P320, 15.6" LED, 4GB, 500GB, HD5145, Win7 HP+HP DJ5560 WiFi. Za 5.799kn.
Nema opcija bez Windowsa, a volio bih proci mozda malo jeftinije po tom pitanju. Ili neki bolji laptop u klasi bez windowsa za tih 5800kn...
Primjerice, na linku od nabave.net (KLIK!) sam vidio isti laptop u razlicitim trgovinama po razlicitim cjenama. No nisam siguran gdje (osim Vemila) mogu kupiti da mi je zagarantiran free servis, a da drugi dan ta trgovina ne propadne ili nesto. Frend mi je spomenuo i ADM racunala, ali tamo nemaju u ponudi ovaj laptop.
Zakljucak: ja sam tech-moron i ne kuzim se sto se za koje pare isplati, no svakako trebam laptop za graficko dizajniranje.
Pomagajte! Tnx in advance.

Trystane je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2010., 19:30   #2
dejan08
Premium
Moj komp

dejan08's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Trystane Pregled postova
Pozdrav svima!
Ovih dana planiram kupiti laptop na kojem bih bez problema mogao raditi u Adobe CS5 i srodnim programima... a da nije skuplji od cca 5500kn.
U Vemilu sam vidio preporuceni laptop: Toshiba Satellite L655D-11D, Athlon II DC P320, 15.6" LED, 4GB, 500GB, HD5145, Win7 HP+HP DJ5560 WiFi. Za 5.799kn.
Nema opcija bez Windowsa, a volio bih proci mozda malo jeftinije po tom pitanju. Ili neki bolji laptop u klasi bez windowsa za tih 5800kn...
Primjerice, na linku od nabave.net (KLIK!) sam vidio isti laptop u razlicitim trgovinama po razlicitim cjenama. No nisam siguran gdje (osim Vemila) mogu kupiti da mi je zagarantiran free servis, a da drugi dan ta trgovina ne propadne ili nesto. Frend mi je spomenuo i ADM racunala, ali tamo nemaju u ponudi ovaj laptop.
Zakljucak: ja sam tech-moron i ne kuzim se sto se za koje pare isplati, no svakako trebam laptop za graficko dizajniranje.
Pomagajte! Tnx in advance.

1. bježi od Ve-mila
2. kako radiš sa grafičkim dizajnom treba ti jači laptop koji ćeš dosta iskorištavat. bolji ti je intel procesor zbog manjeg zagrijavanja, a da ne kažem da su daleko bolji u mobile cpu od amd-a

ako ti treba laptop za dizajn, nije ti bolje da ima 17'' ekran? izgubio biš na procesoru, ne biš dobio i5 nego i3 za istu cijenu

za 15'' preporučio bih ti ovako nešto
http://www.nabava.net/prijenosna-rac...ore-i5__998511
http://www.nabava.net/prijenosna-rac...10-156__792511
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.12.2010., 19:49   #3
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Graf. dizajn je poprilčno širok pojam :P naveo si cjeli CS paket koji ima cjelu paletu programa da ne pretpostavimo možda krivo da ćeš raditi samo u Photoshopu i InDesignu.
dejan08 je predložio veći ekran što ti može činiti veliku razliku, mada meni super paše raidti na cuirinom 15incha WSXGA+ (1680*1050) dellu
Malo se raspiši što točno i u čemu misliš raditi pa možda padne koji konkretnijji savjet..
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2010., 21:22   #4
Trystane
Registered User
Moj komp

Hvala obojici na odgovorima!
Meni je cak u redu 15-inchni, ne volim prevelike ekrane. Naviknut sam na manje. Opcenito manje laptope koje mogu teglit u ruksaku, radit u knjiznici s njima, putovati s njima itd.
A od Adobe alata koristim Photoshop, InDesign, Illustrator, Fireworks, Audition i Dreamweaver; a u zadnje vrijeme bih trebao raditi neke jednostavne animacije i video fajlove u After Effects i Flashu. 3D stvarima se ne planiram baviti. Kolege s faksa su mi rekli da je onaj navedeni Vemilov laptop u redu po pitanju "kapaciteta" za ono sto mi treba. Naravno, ne bih se bunio za nesto jace (RPG naslovi, eh, moja boljka), ali volio bih ne-davati dodatnih tisucu or so za Windowse.
Staro 09.12.2010., 22:07   #5
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Ako ćeš laptop često "tegliti" onda bi ti prva stavka trebala biti kvalitet/robusnost kučišta.
Poslje kučišta najbitniji bi bio ekran tj da nije "usrana" 15,6 HD rezolucija aka 768*1366.
Preporučam 4gb rama, procesr je manje više isto amd/intel jer ništa od ovog nije "pretjerano" procesorski zahtjevno. Za grafu bi bilo lijepo neka dedicated ali i integruša će poslužiti.

Edit: evo jedan Asus dosta preko buđeta 6.870,85 kn, specifikacije
istina razlika je 100kn od gore navedene toshibe al u usporedbi sa onim šta se ima kupit za te novce ovo je ZVJER

Zadnje izmijenjeno od: 6Finger. 09.12.2010. u 22:21.
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2010., 22:55   #6
dejan08
Premium
Moj komp

dejan08's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor 6Finger Pregled postova
Ako ćeš laptop često "tegliti" onda bi ti prva stavka trebala biti kvalitet/robusnost kučišta.
Poslje kučišta najbitniji bi bio ekran tj da nije "usrana" 15,6 HD rezolucija aka 768*1366.
Preporučam 4gb rama, procesr je manje više isto amd/intel jer ništa od ovog nije "pretjerano" procesorski zahtjevno. Za grafu bi bilo lijepo neka dedicated ali i integruša će poslužiti.

Edit: evo jedan Asus dosta preko buđeta 6.870,85 kn, specifikacije
istina razlika je 100kn od gore navedene toshibe al u usporedbi sa onim šta se ima kupit za te novce ovo je ZVJER
al problem je u cijeni..15'' notebook-ovi sa većom rezolucijom koštaju
Staro 10.12.2010., 08:45   #7
Trystane
Registered User
Moj komp

Ima li ipak neki malko jeftiniji? Problem je sto trebam do Božića kupiti, jer imam posla za na njemu preko ovih par dana slobodnih dana.
I da, zasto za bjezim od Vemila? Tko mi jos moze garantirati free servis itd?
Staro 10.12.2010., 20:23   #8
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
tutix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori