|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Epox 8rda+ i mobile Burton 2,5
Imam matičnu epox 8rda+ i procesor sam kupio neki dan mobile burton 2,5.Koje su njegove mogučnosti na ovoj ploči.Koliko mhz treba staviti u biosu i koji množitelj.Pozdrav
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Barton... ![]() Cca, trebao bi dostiči nekakvih 2,5 Ghz, recimo idealno bi bilo 250FSB x množitelj na 10, 240x10,5, 230x11 ili tome slično. Zavisi koja je memorija, napajanje, koliko ploča može potegnuti itd..Voltaža bi trebala biti dovoljna za početak recimo 1.7V (za svaki slučaj), ali opet ovisi koji hladnjak imaš na njemu itd...Voltažu na NB matične bi isto tako trebao malopovisiti, kao i memoriju, ako nije neka divlja.Detalji, detalji. I opet, svaki oc je lutrija, nikada neznaš do kuda ode dok ne isprobaš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
probao sam na 200 mhz puta12 i dignuo sam sistem ali mi je počeo iskakati plavi ekran.volte nisam dirao u biosu je defoult voltaža.ali imam stari monitor na60 hz pa možda zato onaj drugi mi je na popravku.memorija je 2 puta 256 pc3200 400 mhz dual chenal.jel bi mogao monitor zezat.
![]() |
#4 |
Administrator
|
Dobra, ova s monitorom ![]() Koja memorija (marka)? Koje napajanje i snaga (marka i W)? Koji hladnjak na procu? U biti, moj savjet ti je da malo prikočiš, imaš ti još dosta toga da poloviš. Možda da pričekaš povratak monitora sa servisa, da bolje vidiš taj plavi ekran ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
jedna je Nania a druga Kingmax.Pazi ovako kada sam stavio fbs na 140 mhz puta 12 sve je ok probao sam na 150 mhz već radi ali šteka .Zašto mislim da je do monitora jer kadasam imao na 200 mhz a imam ati radeon grafičku 9000 eror je bio u okviru i pisalo je nešto u vezi atija a primjetio sam i da se malo brkalaslika i neke crtice po njoj su bile.Pozdrav
![]() |
#6 |
Premium
|
Dobro kako da ga po njegovom defoltu naštelam.Mislim na procesor.Koji fbs i koji množitelj .
![]() |
#8 |
Premium
|
neće ni tako ali mislim da monitor igra u tome ulogu .Kad stigne drugi monitor Pisati ću .Hvala za sada
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Pa što si ti zabrijao s tim monitorom,nema ti to NIKAKVE veze s OC-om,kao ni grafička(ako si stavio PCI/AGP lock).Ako neče raditi na defaultu onda malo olabavi latencije,ipak su dvije različite memorije. I pročitaj si ovdje na forumu članke o overclokiranju i o postavkama memorije, ovdje su ,puno toga če ti biti jasnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Dobro jel je ovaj forum da se nešto nekome objasni ili da ga se zaje...a malo kao vi mene.Ja sam samo iznio svoje mišljenje.Da znam kako se to podešava ne bi vas pitao. Kako da memoriju podesim.Da dam na auto ili by spd.
![]() |
#13 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Administrator
|
Citiraj:
Prvo i osnocno, pročitaj i pokušaj razumjeti ono s linkova koje ti je dao Veki. Nakon toga, polako počni dizati proc i ostalo, povečavaj voltaži itd...Nema tu ništa instant, ako neznaš kako se to radi. Proc na 2.4 Ghz nebu išao na defaultnoj voltaži, isto tako potrebo je i povečati voltažu na NB itd..Polako, ajd prvo na čitanje pa se javi ako negdje zapneš. Nema smila postavljati pitanja "koliko da dignem FSP i proc" ako ne kužiš poantu. Ako je ne želiš skužiti, jebiga onda... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ma nljutim se ja samo pitam što me zanima.Valjda bi trebao na 166 puta 11 raditi bez dizanja voltaže,a neće .Kako se latencija podešava.Pozdrav ,idem čitati
![]() |
#19 |
Premium
|
Ovako napisati ću vam za memoriju kakvu imam. Nanya 256Mb ,3200, 400Mhz 200Mhz 3.0-3-3-8 166Mhz 2.5-3-3-7 133Mhz 2.0-2-2-6 druga je Kingmax 256Mb,3200,400Mhz 200Mhz 2.5-4-4-8 166 nema 133Mhz 2.0-3-3-6 Kako da ovo podesim vjerovatno mi zato i neradi dobro na 200Mhz. evo to su moje memorije dosta su nejednake.Uzeo bi dvuje od 512 pa me zanima koje su naj brže.Matična mi podržava dual chanal ili koja je bolja od ove dvije gore. Pozdrav
![]() |
#20 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Nanya je, bez uvrede, sranje... Kingmax kako koji, ima odličnih, ali i previše onih koji ne rade uopće... Stavi memoriju na auto. Ploča ti automatski prilagodi brzinu i latencije prema sporijoj memoriji. Koja ti je cjenovna granica za nove rame? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Neznam kako se kreću cijene za memoriju od 512 ddr.Neznam jel bi mogao staviti jaču od 400mhz.Čini mi se da Kova ima ploču kao a ali je memorija 433.Predložite mi neku koja je donekle kvalitetna a da nije skupa.Pozdrav
![]() |
#22 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
2500+ => 133x14 (1866) 1.45V 2600+ => 133x15 (2000) 1.45V
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
200x11. Digni voltazu na 1.7 inapravi sve moguce testove. I naravno,pgledaj koju verziju bios-a imas,nastoji imat najbolju ili najnoviju pa probaj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
zašto neće dignut sistem kada dam procesor na 133 puta 14 a neće ni na 13.
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Mislim da je 2600+ 14,5*133... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Ma više od 12 neče množitelj.Neznam zašto jel treba na ploči nešto napraviti.Neznam više šta da probam.Pozdrav
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
napisi napone memorije, proca i cipseta srky ti je napisao default za proc ako mislis bilo sta clockat neces daleko doc bez dizanja napona na procu...... npr ja sam morao dic napon sa 1.6 na 1.725 da bi digao fsb sa 133 na 155 (athlon xp 2200+) mobilac puno bolje podnosi dizanje napona ali to si vjerojatno vec vidio u Kovinom stickyu |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
ovako sada na 133 puta 12 procesor 1,57 v memorija 2,7 v a čipseta neznam gdje da pogledam
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
to sad mora radit ako ides clockat evo ti neke smijernice tj. moje postavke, nisam neki ludi OC-er ali vidim da si ti full novi u tim vodama. ukljuci AGP lock (66 Mhz) ako mozes zakljucaj PCI na 33 Mhz sabirnicu stavis 1:1 s memorijom ovo troje gore je jako vazno pronjuskaj po netu do kud ljudi dizu napon na mobilcima, kolega na poslu kaze da njegov radi najbolje na 1,75 V ja bi ga osobno stavio na 1,7V i dignuo fsb za 10 Mhz kad je komp vec problematican. (za pocetak) igraj se, vrti testove itd. ako se ne srusi i ako se ne grije ko nuklearni reaktor ![]() dok "trazis" max clock za proc stavi si najsporije (najvece) latencije da izbjegnes rusenja zbog memorije, pa kad dojdes s OC-anjem do kud zelis probaj malo "zategnut" latencije OC zahtjeva vremena i zivaca i imaj na umu da dolazi ljeto ![]() samo polako da nekaj ne skuris i nadam se da razumijes da ti nitko na forumu pa ni ja (pogotovo ja) ne moze garantirat da neces nesto spalit slijedeci upute koje dobijes iako su sanse za to realno male sretno.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Ovakva je situacija.Uspio sam na 190 Mhz puta 11,5 1,75 V napon a memorija je 3.0-3-3-8 2,77,V podešeno u biosu. p rocesor se grije kad je opterećen do 65 stupnjeva.Na 200 Mhz neće nikako radit gasi mi se monitor i piše da ati akcelerator nemože radit.Imam ati radeon 9000 grafičku 64 mb
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|