|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Pitanje za Huawei B535-232 router
Prijatelj si kupio polovno Huawei B535-232 na njuskalu pa me pita za savjet , a ne mogu mu pomoc, pa pitam ovdje ako se netko susreo sa slicnom situacijom: Kad SIM kartica nije umetnuta u router moze mu se uredno pristupit web konfiguraciji na 192.168.1.1 i napravit sva tada dostupna podesavanja. Medjutim cim umetne neku A1 SIM karticu, router postane svojeglav i vise mu se nemoze pristupit web konfiguraciji na 192.168.1.1. Kako bi htio podesit jos neke postavke, jel netko zna kako mu postupit u takvoj situaciji. Nazalost ima samo taj A1 SIM, pa ne moze probat kako se ponasa s nekim drugim. Inace, i tad router uredno radi s tom A1 Sim karticom i postize 4G-LTE brzine, samo ne trza na 192.168.1.1... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Moguće da sam radio "na njemu" ali nisam imao opisani problem jer je klijent imao ISP komplet (router + SIM). Koja pamet je u routeru (origigi nebrandirani ili brandiran od nekoga) ? Treba (za test) probati sa SIM karticom od HT - a ili TELEMACH. Lako moguće da je brandiran (na nekog drugog) i sada "zafrkava" kad je u njemu A1 kartica. Debrandiranje ili promjena fw se navodno može napraviti ali uvijek postoji opasnost da ga zbrikaš. Koristan info: https://forum.a1.hr/internet-spajanj...-firmware-8103 ovo bi svakako trebalo "spremiti" > https://easy-firmware.com/index.php?...older&id=51221 ovaj daworin izgleda zna znanje > https://forum.a1.hr/internet-spajanj...g-routeri-7084 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: May 2018
|
Pozdrav isti problem imam i ja samo je ruter Huawei b715c i naravno probao sam sa Tcom i Telemach karticom i radi savrseno, samo zeza sa a1 karticom ali naznam zasto se to desava |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Moji B715 i B818 su brandirani na DNA (finski provider) ali otkljucani - sve je radilo s A1 kada sam testirao brzine. Trebao sam samo rucno dodati APN. Imao sam neku basic A1 prepaid simicu. Ne pada mi na pamet sto bi uopce moglo biti problem/uzrok.
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
smrdi mi kao da je upaljen bridge mod. tada router automatski postaje nevidljiv jer svi klijenti dobijaju ip adresu direktno od providera i nije moguće pristupiti routeru. barem se tako moj b818 ponašao u bridge modu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Jel postoji ikakva mogucnost da ga A1 SIM kartica prebaci u bridge mod? Router je vise puta hardverski resetiran i bez te kartice routerski dio uredno radi i moze se konfigurirat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Možda i može, zavisi šta je sve "zapisano" na nju, sjećam se da je netko spominjao neka veselja sa SIM karticom za "3g/4g router" ne i u kojoj kombinaciji routera i operatera je to bilo, tek neka 2. ili 3. kartica mu je proradila kako treba. Mada imamo svakakva iskustva sa A1 ... možda da čoek ode sa routerom u bolji njihov "centar" pa da odmah na licu mjesta proba riješiti stvar ... imati će svojih SIM kartica za probati, mogu napraviti novu ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Znam, malo kasno, ali dali si probao ući sa http://192.168.8.1 PASS: SN broj sa rutera admin
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2018
|
Huawei b535-232
Pozdrav ekipa, Imam 4g ruter Huawei b535-232 jer na mojoj lokaciji još nema stabilne 5g veze. Naime, s mobitelom sam sa istom sim karticom mjerio brzine cca 200mbps, a kad sam isti taj sim stavio u ruter, on mi daje brzinu od 100mbps, duplo manje nego što je mobitel mjerio. Čitao sam o blokiranju pojaseva, ali ne mogu pristupiti tim opcijama rutera. Molim za pomoć ako netko može pomoći, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
https://play.google.com/store/apps/d...ecoder.huactrl
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Mobitel ce ti u pravilu uvijek dati bolji rezultat od B535 koji je samo prosjecan ruter i dosta ogranicen po pitanju agregacija bandova. Mobiteli imaju bolje modeme u sebi i to je tako.
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Jel netko uspio otvorit portove na tom ruteru? Ja ne uspjevam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
Citiraj:
Današnji suvremeni 4G/5G mobiteli uredno podržavaju 5-7 agregacija (5-7CA) i zato će mob uvijek davati daleko veće brzine nego taj 4G router. Što više agregacija podržava router, to veće brzine (pod uvjetom da bazna emitira više od 2-3 frekvencije i nije zagušena). Kako je kolega xlr napisao, za port forward prvo provjeri pod WAN IP u routeru jel javni ili privatni (privatni počinje 10.x.x.x). Ako je privatni IP opseg, moraš se javiti telekomu da ti isključe CGNAT, moraš imati javnu IP adresu da bi ti radio port forward. Ja sam u prošlosti koristio taj router godinama i uredno je radio port forward, sa tvorničkim firmwareom. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|