|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Windovs xp sp1 ili sp 3
Dakle na računalo sam stavio windovs xp sp1, e sad moje pitanje glase; 1.) Kako mogu "unaprijediti" sp 1 u sp3, ako je moguće? Ili moram ponovno formatirat hdd i stavljat nanovo windovs xp sp 3? 2.) Računalo ima 2.2 GHz, integriranu grafičku 128 MB, 512 MB DDR2, matičnu Asus M2N-MX SE Plus.......da li se isplati uopće stavljati sp 3 s obzirom da računalo neće služiti u velike svrhe, već samo za otići na net, poslušati pismu, pogledat film, poneku osnovnu igricu, ništa zahtjevno?! Unaprid hvala na odgovoru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
ako ga ubacim instaliram naknadno ili ako ga nanovo instaliram, nema nikakve razlike pretpostavljam? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Happy hippo
Datum registracije: Feb 2009
|
Po mojem misljenju posto nemas bas previse jako racunalo mozes ostat na sp1 ili istalirat max do sp2. Problem je to sto ce ti komp radit sporije s sp3 a to ti ne treba ako ces ga koristit za ono sto si napisao. skini zakrpe ako mozes. stavi neki dobar antivirus ( moja preporuka nod32 ), stavi gore ako oces GOM player ( isto moja preporuka ), i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Minimalna konfiguracija koju daje microsoft za xp je presmiješna, zaboravio sam je, al bila je mizerna. A stavljao sam ja xp sp 3 i na slabije "kante" pa je radilo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Happy hippo
Datum registracije: Feb 2009
|
Imao sam i ja xp na p4 1.6 sa 256 rama pa je radilo =) Sve u svemu ako bas oces sp3 onda probaj negde nabavit/skinut instalaciju xp sa vec integriranim sp3 ( openito je uvjek bolje friska instalacija programa nego njegova nadogradnja ) ali neces ni pogrijesiti ako skines Sp3 sa microsoftove stranice , (preporuka je da skines direktno od microsofta jer na nekim stranama znaju naci "cudne" stvari unutra u sp3 instalaciji ) , i samo ga naknadno instaliras da se ne mucis sa formatiranjem . Lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Stavi sp2 i amen, sp 3 je radio nekima probleme. Uostalom čemu to raditi ak ti komp dobro radi, ne izbacuje da mu nešto fali, sa instaliranim sp2 mu neće baš niš faliti. Druga je stvar ak hoćeš sp3 samo zato da ga imaš, razlike u radu nećeš primjetiti, samo će ti widowsi biti "teži" za nešto što ti ne treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Eto, mogu osobno posvjedociti da je goli sp3 radio munjevito brzo, no nakon sto sam poceo stavljati patcheve, brzina samih windowsa se prepolovila. Buduci da se radi o sporijem kompu, razlika se itekako osjeti... Disk je defragmentiran redovito, nije cak ni popunjen (oko 40%). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Instaliraj service pack, cim si digao OS (bez ijednog drajvera jos instaliranog).. Instaliraj SP2 i bok, ostavi SP3 za neke "bolje dane". |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Dakle zanima me jedna stvar još, namjestim u BIOSU 1. boot device CD rom, ubacim cd sa windovs xp i nepojavi mi se "Press any key to boot from CD" već mi se javlja nešto kao "caledra dr-dos", a cd ustvari radi, uđem u windovs ubacim ga, normalno mi ga automatski pokrene. Kako to popraviti?! Da li je cd za baciti ili se može nekako bootat sa njega? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Siguran si da je to CD od XP-a? http://www.google.hr/webhp?hl=hr&sou...f62731b87ed6bc |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|