|
![]() |
#1 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
AMD Dual-Core detalji za poludit
bem ti tetka ![]() intelu predstoje teska vremena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Re: AMD Dual-Core detalji za poludit
Citiraj:
I tata bi sine X2 ! Ja: dobar dan, moze jedan X2 Prodavac: moze, samo recite koji model. Ja: pa onaj X2 4800, znate, Kvej mi trza. Prodavac... ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
CPU market shares after Q3 2004: Intel - 81.2%, AMD - 18.4% ... hm 2005 nebu niš bolja, niti 2006, ... gle lako je biti dobar danas i sutra, aj ti budi dobar 10 godina u nizu, budi ti ono najbitnije u stanju proizvest onolko koliko drugi traže i isporučiti to na vrijeme ... a i k tome, ne želim opet pokretat ratove, koji AMD je bio bolji od kojeg intela u svojoj klasi kada je to tržište uistinu imalo značenje ? A64 dobar ? OK di? nisam vidio ljude da su sretni s njim, oni koji rade o koriste su se vratili na Athlone ili mobilce (oni koji su priznali da su se zje...) i koliko Vas ima 64 bitni OS pa makar i beta ? Svaka čast AMD ima riješenja, napredan je, dobar je ali ne dovoljno, ali realno sa poslovnog stajališta je malo bolji od Transmete, malo bolji od IDTa, ... prodaješ 1.000.000 PC godišnje ? Zoveš intela, ne AMDa jer ovi će isporučit za ove nisi siguran. I BEZ ratova, samo moj komentar je ovo mislim imam u kući 6 proceva koje koristim, 4 su intela i 2 AMD tolko od pristranosti ... kada dođe vrijeme 64-binih OSova intel će opet biti bolji, kada dođe vrijeme dual core CPUa opet će intel biti bolji ... zašto :confused: jednostavno imaju više novaca, više veza, više proivodnih kapaciteta i IBMu tako paše ...
![]() |
#4 | |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Ako intel nstavi biti ovako bahat, onda bi im se to moglo doći glave, odnosno market sharea!
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Athlon 64 je bolji od AXP ne jer je 64 bitan nego jer ima integrirani mem. kontroler. Naravno da je na 1.8 sporiji od XP na 2.5, ali to nije fer usporedba jer A64 kad se OC imaju veći potencijal nego XP. Mislim malo mi je smiješno slušati ovo:ma kome treba SATA, PCI-E 64 bitni procesori, DX9 podrška.... Da mijenjam komp svakih 6mj. ne bi se zamarao s time, ali ovako treba malo misliti unaprijed. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Edit: "AMD Dual-Core detalji za poludit"? Detaljno do bola, saznali smo puna 3 marketinska imena procesora i to da ima dvije (ma zar?) jezgre. Stvarno vam dramaturgija u davanju AMD naslova ide... ![]() Citiraj:
Osnovni AMD-ov problem je sto: sto je plagijator, tj. jos uvijek ima hibridni PC procesor (x86 + 21264) stoji nit vrit nit mimo Prvi problem je lagan za uociti i ne bih volio biti zloguki prorok, no AMD ima dobre sanse zavrsiti kao DEC. Drugi pak problem... Citiraj:
Citiraj:
Programer Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest. Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 15.04.2005. u 00:24. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Vratimo se na temu. Mislim da je svakoga iznenadilo to da će max. brzina DC A64 bit 2.4 ghz a ne 2.2ghz. To je samo 200mhz manje od najbržeg A64, s tim da: 1. dual core athloni donose puno veći boost u multithreaded programima od DC P4 2. DC athloni donose primjetan boost i u singlethreaded aplikacijama ,što ne bi trebalo iznenadit budući da su za DC dizajnirani od samog početa, za razliku od P4 koji predstavlja dvije jednostavno nakalemljene jezgre, jednu do druge. 3. DC athloni se griju isto kao i jednojezgreni, za razliku od DC P4EE koji nije htio bootat bez high end hlađenja. Dakle, zaboravite sve što ste čuli o tamo nekim dual core pentiumima, jer athloni dolaze za 7 dana...
![]() |
#9 |
Banned
|
@Bubba: kaj nije Itanium totalno s***e kojeg se i hp odrekao? I koliko ja znam A64 je najbolja arhitektura koja postoji, jer za razliku od BubbleBurst-a omogućava da se izvuće relativno veliki takt uz superiorne performanse. Sad će netko reći da je pentium M najbolji per clock ali kakve mu to koristi kad je ograničen taktom. I postoje ljudi koje hoće skupi plajstejšn(mislim da je to OK), ali mislim da i drugi imaju koristi od nekih novih tehnologija. PCI-E je druga priča-to sam vec rekao da mislim da je to Intel progurao jer su skužili da nema baš puno ljudi koji će kad nadograđuju komp kupiti P4 3.6 kad već imaju P4 na 2.8. Zato ubi ubi AGP, pa da ljudi lijepo kupe nove matične i procesore. I zar nije vrijeme za 64bita zbog limita 2GB? AMD nije plagijator jer je orginalno Intel planirao imati 32-bitnu i 64-bitnu(koja ne bi podržavala 32b) liniju. Sjećam se jednog članka u Bugu prije par godina-Itanium je spor kao puž kada vrti 32-bitni kod, ali je zato u 64 bitnim aplikacijama brži od 32/64 rješenja kao A64. LOL A Intel je velik, ali pogledaj što se dogodilo sa nVidiom-jedna loša serija i ATI im je već za vratom. A polako ljudi kuže da je AMD OK, prestaju kupovati Celerone na kile. Intel će imati problema zbog rabata koje je davao... Intel:from Hero to zero. Slobodno me ispravi, ako sam nešto krivo rekao. @Black Dragon:Linksovci kažu da su slagali puno S939 konfiguracija i da nisu imali uopće puno problema s njima. I da fredu sam slagao komp prije više od godinu dana i uzeo sam DX9 grafičku iako onda nije bilo DX9 igara. Isto tako nema šanse da bi nekom preporučio X8*0 seriju. EDIT: 2 zgodna članka: http://www.theinquirer.net/?article=22533 http://www.theinquirer.net/?article=22504 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
... od MasterXa kada je zadnji put MAC stavio nVidiu ? Pitaj se zašto ... ... od BDa nVidia - ATi ... u ovoj priči ATi bi bio intel a nVidia new kid on the block ili ti AMD ... DX 9.0 igara nije bilo ... hm ljudi ne žive od igara, a prodaja kompova za igre što se tiče grafika i procova je jako mali dio tržišta još uvijek ... http://www.top500.org/sublist/index....nerate+Sublist vidim čak 3 ili 4 AMD tamo di to nešto i znači a ne u PC verziji PlayStationa ili X-Boxa ... dakle AMD je lijep divan krasan ali ne u pro upotrebi još dugoooo vremena ... 3D Mark je dobra igra za gledanje ... Ima AMD potencijala ali još to treba pokazat, dokazat kada kako i kažem dođe vrijeme SMP aplikacija za "široke mase" i kada se pojavi više od 1 - 2 upotrebljivog 64-bitnog OS i programa ... misim i ja sam danas NAJBRŽI čovjek na utrci na 100 metara ako ćemo se utrkivat na Marsu a ti dokaži da nisam ... moj 3DrunninMARK i PCrunnig2004 kažu da jesam ... ja stvari gledam iz kuta sjedi i radi a ne sjedi i graj se ... evo danas u cik zore (to ti je meni 07:30, inače otvaram oči oko 10 - 11) moram ići slagati 1 komp koji mi radi probleme ... komp je nVidia + AMD ... inače tamo postoji 5 notebooka svi su intel+intel+ATi i postoji 11 PCa i svi su intel+intel+ATi i nikad ne zezaju ... ne znam kako ti ali meni su stvari sasvim jasne ... i tako mi je u dosta firmi. Ljudi u firmama odma zovu i čim komp smrzne ili se sruši neka aplikacija ... njima nije to OK ili aj neka mu bude, njih to ne zanima. Njima komp MORA raditi od 07:30 do 20:00 bez da kihne, smrzne ili se sruši neka aplikacija inače telefoni okolo zvone ko ludi ...
![]() Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn. Zadnje izmijenjeno od: Black Dragon. 15.04.2005. u 01:15. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
A zašto Mac nema nVidia grafiče-mislim da su neko vrijeme stavljali Mx-ice unutra, ali kao da je Macu grafička presudna. A zašto Dell ne stavlja AMD procesore? Zato jer održavaju monopol. A što se tiće procesora-dual core su u arhitekturi isti kao i sadašnji procesori, samo što su malo drukčije napravljeni da troše manje struje. Dakle po tome mi se čini da bi A64X2 trebao biti sličniji Turionu nego A64. Ali to su sitnice. Dakle AMD je i tu bolji. A dakle po tvome je ATI stabilniji od nVidije? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
i jos da AMD smisli kakav pristojan chipset...
![]() |
#14 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Ne kupuju Dell kucni korisnici (dobro jesu i oni) koji se samo igraju i surfaju. Vecinom takve kompove kupuju tvrtke kojima je vazno da komp radi po 6-7-8-12h bez ikakvog problema. A da AMD se uhvati posla i napravi svoj chipset nebi bilo problema. nForce 3 i 4 jednostavno su prebugoviti i to uopce nisu ni poluproizvodi a kamoli proizbodi koji su trebali biti pustenu u prodaju!
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
|
Citiraj:
A to o stabilnosti mi je malo bezveze argument jer ja na "kućnim" računalima nisam primijetio tu neku nestabilnost. Ako neko je neka kaže. A imaš primjera hrpu di firme ne stavljaju najbolje komponente. Alienware kojga hvali PcPlay ima u ponudi nema Logitech miševe, matične su im sa VIA chipsetom... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Pošto ništa drugo ne može pokretati 30" cinema display ![]() nVIDIA GeForce 6800U DDL ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
svojim ocima sam vidio dva DUAL G5 i mogu reci da neznas sta pricas! vidio sam 2x DUAL G5 MAC-a koji se koriste na 21,3" Eizo + extra TV Sony (produkcijske verzije, da mogu odmah vidjeti kako neki video izgleda na ciljanoj platformi - TVu) u slovenija expo teamu za video-obradu i montazu u Ljubljani, buduci da su radili jedan promo video za moju firmu onda sam morao pogledati da li je to ok, da znam sta da kazem managerima koji su taj video narucili. oba MACa su imali ATi 9800XT kartice... i BETA VHS digitalne konvertere na PCI-Xu + milion extra dodataka LCDi su fina igracka, ali neko ko se bavio grafickom i video obradom, ce ti LCD napucati u guzicu i traziti da mu das nesto sto se zove MONITOR (igracke se ne racunaju) u zivotu nisam vidio takvu sliku, kakvu ima 21,3" Eizo, mislim da bi se mogao obrijati svako jutro samo da pogledam sliku na tom monitoru, brada bi sama od straha otpala ![]()
![]() |
#18 | ||
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja šumom ti drumom... Citiraj:
http://store.apple.com ili evo ti quote... Citiraj:
Znači Apple (ne "Mac" ![]() Osim toga jesi vidio svojim očima 30" Cinema display ?! Nisam MAC-mag ali ipak znam čitati...
![]() |
![]() |
#19 |
do you speak it?
|
vidio sam svojim očima 30" Cinema Display, u Beogradu na RCu Elektrotehničkog fakulteta (kod prijatelja koji radi kao graphic design/web admin na tom faksu)... inače je divljak i totalni virtuoz u photoshopu, jedno vrijeme na TOP10 skinova na winamp.com, njegova su bila 3 ![]() ali u Sloveniji expo studio nejebe LCD, samo monitori, jer ljudi rade na grafičkoj i video obradi, a tu LCDima nije mjesto! jedino što me je impresioniralo na 30" Cinema displayu je to što nisam mogao naći strelicu od miša (kursor) ![]() inače je to samo jedan (pre)velik, ljepo dizajniran lcd... ništa više od toga!
![]() |
#20 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Da se vratimo na temu. Ja osobno navijam za AMD, jer da nije njega imali bi samo Intel -> monopol, a to nikako nije dobro. Sto se tice 32-64 bita, mislim da je bolje presjeci vec vise tu x86 arhitekturu (koju je vrijeme pregazilo) i zapoceti novu liniju 64 bitnih procova. Problem je sto to nije lako uciniti zbog ogromne baze softwarea, i tu cak ni veliki i jaki Intel nije uspio (nazalost). Od samih pocetaka netburst arhitekture (P4) smatrao sam da je losa i mislim da ju je Intel gurao samo zbog povrijedjene tastine jer je tamo neki AMD prvi presao 1GHz. Namjera im je bila sahraniti AMD i postati (ostati) monopol. Zbog Intelovih pogresnih poteza, koji su za ocekivati u tako velikoj i samim tim inertnoj firmi, AMD je danas tu gdje je. Neupitno je da se Intel budi i da ce uz ogromna sredstva i veze koje ima zadrzati vodece mjesto, osim ako je toliko trul iznutra pa se otkriju neke nezakonite radnje... Sadasnji Prescoti se previse griju, a ni novi dvojezgreni nece biti nista bolji, tako da sto se tice pouzdanosti i stabilnosti nije ni Intel sto je nekad bio. Kao zakljucak: AMD je trenutno u desktopu bolji, ali nema stabilnu platformu, nema povjerenje ljudi itd. i ovakvo stanje mora se zadrzati doista dugo (par godina) da bi donekle ugrozio Intel, a do tada ce se Intel trgnuti i uciniti nesto ili mozda nece?
![]() |
#21 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Jedini problem je psiholoske naravi i neznanja korisnika koji se sluze iskljucivo Windblowsima. Firefox radi jednako dobro na Sunu, SGIju, Playstationu, Dreamcastu, Atariju, Amigi, Alphi i PC-u. Skype, Putty, Pine, Gimp, Scribus, Bittorrent, Openoffice, TeX, Bitchx, Acrobat, Blender... i jos tisuce GPL licenciranih programa takodjer. Od surfanja Firefoxom, pisanmja u elmu i i radjenja publikacije u Scribusu na A500 do toga istog na 256 Itaniuma i 6 TB RAM-a me u prosijeku dijeli 3-4 komandne linije. Ja problema s prelaskom ne vidim, osim u g/lamerima koji i koce bilo kakav napredak.
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Korištenje svih programa koje si naveo na Linux/Unix sustavima zahtjeva ipak malo viši stupanj informatičke pismenosti. Rad u shellu, konfiguracija sustava i softvera u CLI-u i tako to. Čak i u firmama gdje je uveden OSS to ne rade obični korisnici koji rade na mašinama već dečki iz Informatičkog odjela isl. Osim toga dosta dobrih i potrebnih stvari nema dovoljno dobre OSS alternative, a i Itanium i Sparc nikad nisu bili ni namjenjeni za "običnog" korisnika. Igrati se može i na Linuxu pa i FreeBSD-u ak se netko baš hoće. Nvidia pokriva oba sustava, a Ati samo Linux. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
the luda ribetna
|
Re: Re: AMD Dual-Core detalji za poludit
Citiraj:
![]() gle sve stima al intel se prevec razbahatio i napravio ono(oprsotite na izrazu)sranje s 2 prescota...i hm...to pojeden jedan obicni fx55 za dorucak...amd je slabiji istina...al kako je poceo u zadnje 2-3 godine(kada je konacno napravio vrhunske serije) je zagrabio 2-3 puta vece trziste nego prije...dakle...imam intela (high i low seriji)i 2 amd-a(xp i 64)i ja bi doslovno uvijek rpeferirao amd nad intelom...da mi ponudis intela ee i da ti dam za to bilokojeg od amd-a...neznam dal bi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Pink Floyd fan
|
Uhh, o ovom sam bas neki dan razglabao s kolegom Linuxasem. Da istina je da Windowsi nisu bas olicenje kvalitetnog OS, svi pljuju po njima ali ih svi (vecina) koriste. Zasto? Pa zato sto su user friendly (dummies friendly?). Linux je super, divan i krasan, ali kao sto si ti rekao za AMD tako i za njega vrijedi da se bori protiv veceg i jaceg. U stvari bas bi se mogla fina paralala povuci AMD-Intel i Linux-MS. Linux je za obicnog korisnika jos uvijek previse slozen, MS nas je sve razmazio sa klikanjem next, next, finish sistemom. Sto se tice drivera, softwarea, igara tu su Windowsi u debeloj prednosti. Moram stati, sad sam vidio da sam krenuo u totalni OT. Da slazem se s tobom da software koci razvoj cpu-a, i kao sto sam napisao mislim je Intelov put u 64 bita bio bolji, ali vidis sto se dogadja kad g/lameri diktiraju kamo ce ici razvoj. Citiraj:
![]() |
![]() |
#26 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Zas bi g/lameri stopirali razvoj? koce ga proizvodjaci igara jer im se ne da pisati ponovo source kodove i ine stvarcice ... lakse im je kvejk motor editirat ![]()
![]() |
#27 | |
Pink Floyd fan
|
Ma ne stopiraju razvoj, vec ga usmjeravaju. Budimo realni, kojem kucnom korisniku trebaju tako jaki strojevi? Graficke se prave samo za igre, da nema gamera sve bi islo puno sporije. Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 |
do you speak it?
|
nemojmo se zavaravati, da su unix-odi jedino sigurno utociste! pogledajte da je za taj OS source kompletno dostupan... to sto sve mozete customizirati i prilagoditi sebi NISTA ne znaci, jer na netu ima bar milijuna divljaka koji ce taj source pogledati i nadji neku gresku ili propust koji mogu iskoristiti da vam sruse sistem ili (nanesu nekakvu stetu)... to ce doci na vidjelo kada *nix bude imao onoliko korisnika koliko trenutno ima Microsoft
![]() |
#29 | ||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Problem je sto Linux uopce ne interesira SteficuTM, niti ona ima previse direktnih kontakata s njime. U takvoj koncepciji, ne vidim sto moze biti zbunjujuce, buduci da instalaciju mozes prilagoditi da bude svjetlosnim godinama bezbolnija za nekoga tko nema qurca pojma o racunalima. Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
|