|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Mogu li se GRUB ili LiLo instalirati bez Linux distre?
Dakle, imam win xp i Win 7 na racunalo, pa me zanima mogu li birati sto cu dizati sa jednim od Linux boot loadera, ali bez da instaliram Linux? Naime instaliral sam XP, sve radilo... nakon toga stavio na drugu particiju sedmicu ali mi je na neki nacin unistio XP boot i sad ja u sedmici fino vidim disk sa XP-om i sve foldere unutra, ali pri bootanju nema onog "Older version of Windows"... Pa misljah, da sad ne krpam loader od sedmice, da nekako ako ide, nakalemim gore GRUB ili LiLo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi pokusao to sredit sa Vista boot pro? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I hate mondays..........
|
Dakle, situacija je ovakva.... nikako upogoniti dual boot... OS1: Windows 7 Ultimate 64bit OS2: Windows XP Professional SP3 OS-ovi se nalaze na istom disku, različite particije, u Mirror polju... e sad... Prvo instalirao XP... sve ok... Nakon toga sedmicu i ko sto se vidilo iz prvog posta, XP-a vise nema... Pa sam onda nakon toga instalirao nanovo XP, sve radi, skrpao nekako boot loader sedmice sa DVD-om i recovery konzolom... uspio dic sedmicu... instalirao VistabootPro, sredio bootloader, restartao, i opet ne valja... izgleda ok ali kad odaberem XP za boot dobivam gresku ntldr missing... Stvarno vise ne znam... jel ima dualboot problema mozda zbog toga kaj je sedmica 64-bitna ili zato kaj se oba nalaze u istom RAID polju ili sta... fakat ne kuzim... moze admin promjenit naslov posta da se vidi da postoji problem koji treba rijesiti ![]() EDIT: moze i lock, skinuo sam ntldr s nekog ljevog laptopa i uspio uglavinjat u ovo.... tako da mislim da ce nastavit radit... valjda :fingers_crossed: Zadnje izmijenjeno od: perich. 19.09.2010. u 16:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Ntloader je identičan otkuda god da ga skineš. Mogao si ga izvući jednostavno i sa instalacijskog cd-a. I inače, prvo ide XP, Zatim Win7. U obratnom slučaju moraš samo napraviti repair Win7, i sa VistabootPro ili EasyBCD dodatni point na instalaciju XP-a.
![]() |
#5 |
I hate mondays..........
|
to sam i napravio... prvo xp pa onda 7... onda vise nije bilo xp-a odjednom bez obzira na vistabootpro... onda sam nanovo stavljao xp i krpao bootloader |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|