|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Kupovina rabljenog netbooka
u potrazi sam za rabljenim netbookom (rabljni zbog naravno, pomanjkanja financija za novi). netbook mi treba za ono za što je i namjenjen; surfanje i mail, i jedino što mi je obavezno prilikom kupovine je da ima ekran minimalno 10" i da ima ugrađeni 3G modem. s obzirom da ponuda svakodnevno sve više raste, zanima me što preporučate gledati, što treba izbjegavati, na što obratiti pažnju prilikom takve kupovine i slično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ja kad bih sad kupovao bilo kakav laptop ili netbook, gledao bih da ima garanciju.. Bez nje ne bih uzimao... Iovak se spara s time da se uzima polovno, pa zasto riskirati da izgubis i tih cca 1500 jer si htio samo jeftinije proci... Ostalo me ne bi toliko zanimalo... Al da ima 2GB rama, il bar 1GB s mogucnoscu nadogradnje, i sto kvalitetniju bateriju... Ne bi ni SSD bio naodmet, al opet, cijena... Nadam se da ce uskoro, tj u dogledno vrijeme, bit veca ponuda s dual core atomima, 2Gb rama, i ssdom kao standarnom opremom u toj netbook klasi, pa da i ja sebi jednog uzmem ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
da, zaboravio sam da je bar pola godine garancije isto uvjet. ![]() što se diskova tiče, meni za rad zaista ne treba ništa više od klasičnog 2.5" diska od standardnih 160GB. procesori su, koliko sam vidio, više-manje Atomi na 1.6 (također dovoljno); a zar RAM nije svakome nadogradiv? kako se kreće trajanje baterija? 3 sata je prosjek ili jako dobro vrijeme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Možeš kupiti polovnog s minimalnom garancijom i onda za određeni iznos kupiti produljenje na 2 ili 3 godine. Jedino moraš izračunati koliko se to isplati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
U vecini slucajeva imas jedan utor za memoriju.3 sata je prosjek, ali opet ovisi koliko baterija ima celija.Racunaj ako kupujes povnog da ce prosjek biti i losiji ( ovisi o osobi koja je i na koji nacin koristila bateriju )Moj je Acer d250 star je oko godinu dana i baterija traje oko 4,5 sati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
za bateriju sam kroz malo čitanja vidio da trebam tražiti onu sa 6 ćelija; baterije nikad dovoljno, ali iskreno, sve preko 3 sata mi je dobitak. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ok, sad i to znam. kako stoje s kvalitetom izrade? vidim da se više manje iste komponente vrte u svima, i najviše ih ima u trolistu acer d250 - lenovo s10 - hp mini 210. koji od njih tražiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
d250 je ok izbor ( gledati da ima bluetooth ), pogotovo sa vecom baterijom.Lenovo s10 ako ima napljepnicu t-mobile izbjegavati u sirokom luku ( mogucnost kvara ekrana, cijena popravka cca 2.000,00 krznasa ).Sa hp nisma imao iskustva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Još jedna 'preporuka' za izbjegavanje t-com Lenova. Kolega Mortal se nabrao svraba s jednim takvim (govorimo o AMD verziji) i nekoliko je puta bio na servisu s njime. Sad su mu sredili sve probleme, ali još uvijek ostaje problem veće potrošnje jer taj AMD nema C'n'C napravljen kako treba. Promjena procesora nije moguća jer je zalemljen za matičnu!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
da, baš sam jutros nešto razmišljao kako je možda pametno izbjegavati ove što su prodavani u promotivnim akcijama; poznajući malo ekonomiju, svaka akcija ima svoj razlog. dakle, sve sa t-mobile naljepnicom izbjegavati...aceri/hp* mini iz VIPa su ok ili i njih dodajem na crnu listu? * iako njih u biti ne bi, nemaju interni 3G modem, a stick već imam i nepraktičan mi je za takvu igračku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
acer iz vipa je ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Asus eee 1000 HG iz tmobilea star 1.5 god još uvijek (sretno) radi svaki dan po 8-12 sati (većinu vremena kao gateway za 3G net prema stolnom kompu ili kao torrent mašina). Baterija mu još uvijek drži preko 4 sata. Nemam nikakvih zamjerki i kucam o drvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |