|
![]() |
#1 |
Nub azz pwnzor!
Datum registracije: Sep 2007
|
Zvuk na zvučnicima puno jači nego na slušalicama
Nisam siguran je li mi tako bilo prije, možda nisam toliko često palio zvučnike, ali primijetio sam da mi volume treba biti mnogo više da dobijem jednaku jačinu zvuka na slušalicama u odnosu na zvučnike. ![]() Tek sa ovakvim postavkama zvuk je jednake jačine. Sluške pokušam spojiti na USB ili na 3.5 mm jackove, ista stvar se dešava. Pokušao sam sa drugim sluškama, isto, međutim i te su sluške puno korištene kao i ove! Kao što sam rekao, nisam siguran da se to dešavalo prije, al onako iz guzice... Je li moguće da su zvučnici u slušalicama oslabili s godinama zbog toga što su konstantno prikopčane u računalo i stalno je kotačić za zvuk pomaknut do kraja? Jer volim si jačinu zvuka podešavati softverski. Na sluškama i na zvučnicima su mi kotačići na maximumu pa ja samo prek tipkovnice pojačam/stišam po potrebi. Prošao sam sve postavke kojih sam se mogao sjetiti ali nigdje nisam našao ništa što bi moglo pomoći. Ima li netko bilo kakvu ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ne razumijem kako to misliš: zvuk na zvučnicima jači? Kako uspoređuješ glasnoću? Svaki zvučnik (pa i onaj u slušalicama) ima nekakvu impendanciju, a o njoj ovisi glasnoća (ako griješim, ispravite me). Ima još jedna stvar, komp može slati slabiji signal na izlaz gdje si spojio slušalice, da ih ne preoptereti, ili da ti ne probjie uši ![]() A što se tiče kotačića, to nema veze. Ako je do kraja odvrnut, to znači da signal nesmetano dolazi do slušalica. Ako ga okrećeš u smjeru stišavanja, onda povećavaš otpor slušalica pa bude tiši zvuk. (ako griješim, ispravite me ![]() Ajde samo objasni kako uspoređuješ glasnoću, da bude ljudima lakše dati prijedloge. Ovaj (ako griješim, ispravite me) je tu da me ne izbombardiraju nadobudni ako sam nešto pogriješio ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Nub azz pwnzor!
Datum registracije: Sep 2007
|
Probao sam sa Creative sluškama i sa Plantronics sluškama, ista stvar. Kako misliš kako uspoređujem glasnoću? Na sluh. hehe Ovo šta si rekao za slabiji signal, jel mogu to isključiti? Jer primijetio sam da se glasnoća smanji i kada uključim sluške izravno u zvučnik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ne znam, poigrat ću se s time kad dođem doma s posla, ako ne zaboravim, ap ću ti javit rezultat. Naravno, ako u međuvremenu netko ne riješi tvoj problem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|