|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
(riješeno) Pohrana podataka i fajlova u Google Docsu
Imam google email i account i na https://docs.google.com često pohranjujem neke svoje word dokumente. Čuo sam da su uveli i mogućnost uploada i ostalih vrsta fajlova (glazbenih, video, foto i drugih.) ali nikako da pronađem način. Zna li ko šta o tome |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Možeš uploadati bilo koji file type (do 250mb pojedinačno) ali samo mali broj ti je podržan za editiranje i pregled direktno u GDocsu (.doc/xls/txt/pdf/jpg/ppt isl). Upload ti uvijek ide preko "Upload.." gumba u glavnom izborniku. Ako digneš gore file koji nije podržan za edit/preview kad pokušaš taj file otvorit dobiješ "No preview available"... Ali svejedno možeš downloadati taj file i baratati njime kao i sa bilo kojim drugim unutar GDocsa (privilegije isl). Za fotografije ti je bolji izbor Google Picasa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
Super, evo sam uspio uploadati neke fajlove. Upload-ovao sam slike i neke MP3-ce i kad kliknem na sliku odmah je prikaže u browseru ali je šteta šta se tako ne može poslušati i MP3-ca nego se mora download-ovati. Evo sad čitam za još jednu izvanrednu mogućnost koju su uveli prošle godine, a to je upload cijelih foldera ali mi nikako to ne uspijeva komandom upload. Zna li ko šta o tome Evo pogledajte članak od prošle godine http://www.pcchip.hr/vijesti/vijesti...u-google-docsu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pa koliko ja vidim foldere mozes napraviti.... mozes si sloziti citavo stablo kao sto imas i na svom hardu. A onda samo odabires kuda ces staviti odredjene fajlove koje dizes gore. Tako da ti to dodje kao da si i folder digao gore.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|