|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
AMD 64 BOX ventilator vrti na 5000 okretaja
Kako da rješim problem ultrabrzog okretanja BOX ventilatora na mom kompu. Matična je Bigabyte K8-NS i procesor Athlon 64 2800+. kad se temp digne sa 33 C (3200 o/s) na 46 C ventilator je već na 4850 0/s. Najgore je da imam isti takav komp sa istom pločom samo sa procom AMD64 3000+ i tamo je ventilator bez obzira na temperaturu stalno oko 3200 -3300 o/s. BIOSI na pločama su potpuno isti i revizije ploča su potpuno iste. Razlika je jedino u procesorima. Sandra i ostali softwarei kažu da je ovaj AMD 3000+ NewCastle sa 69 mil. tranzistora, a za ovog drugog AMD64 2800+ kažu da je ClawHamer sa 109 mil. tranzistora. Na onom popisu AMD-ova sa ovog foruma ne postoji AMD64 2800+ sa Clawhamer jezgrom. U čemu je sad kvaka. Procesor je kupljen u Ve-Mil - u i to je original BOX verzija. A da u BIOSU sam inače probao sve iskopčati i Smart Fan funkcije i one Throtle funkcije za fan itd i niš ne reagira, pokrenem neku 3D igru i za par minuta ventilator je na 5000 o/s i sve bruji kao da polijeće jumbo-jet. Ako ima tko kakvu ideju nek napiše, hitno mi je Thanks, svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Probaj neki drugi BIOS. Meni je Smart Fan radio bez problema i do 40°C je vent uglavnom bio ugasen, a kad temp. predje 40°C pocne prvo lagano, a onda ga digne na 4500-5000 rpm. Sad sam montirao Thermalright 120XP tako da nema vise polijetanja aviona. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ovako ti je stanje: imaš clawhammer jezgru ako ti proc radi na 1800mhz i ima 1mb cachea, inače je newcastle... obavezno isključi u biosu sve fan-controlere i uključi cool&quiet... po mogučnosti stavi još jedan vent iza ili sa strane na kučište, jako će ti smanjit brzinu coolera (ja imam 2 i nikad mi se ne vrti preko 3300, to mu je ujedno i najmanji broj okretaja)... i to ti je uglavnom to... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|