Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.04.2005., 09:58   #1
rprivrat
Premium

Datum registracije: Nov 2001
AMD 64 BOX ventilator vrti na 5000 okretaja

Kako da rješim problem ultrabrzog okretanja BOX ventilatora na mom kompu.

Matična je Bigabyte K8-NS i procesor Athlon 64 2800+. kad se temp digne sa 33 C (3200 o/s) na 46 C ventilator je već na 4850 0/s.

Najgore je da imam isti takav komp sa istom pločom samo sa procom AMD64 3000+ i tamo je ventilator bez obzira na temperaturu stalno oko 3200 -3300 o/s.

BIOSI na pločama su potpuno isti i revizije ploča su potpuno iste. Razlika je jedino u procesorima. Sandra i ostali softwarei kažu da je ovaj AMD 3000+ NewCastle sa 69 mil. tranzistora, a za ovog drugog AMD64 2800+ kažu da je ClawHamer sa 109 mil. tranzistora. Na onom popisu AMD-ova sa ovog foruma ne postoji AMD64 2800+ sa Clawhamer jezgrom. U čemu je sad kvaka. Procesor je kupljen u Ve-Mil - u i to je original BOX verzija.

A da u BIOSU sam inače probao sve iskopčati i Smart Fan funkcije i one Throtle funkcije za fan itd i niš ne reagira, pokrenem neku 3D igru i za par minuta ventilator je na 5000 o/s i sve bruji kao da polijeće jumbo-jet.

Ako ima tko kakvu ideju nek napiše, hitno mi je

Thanks, svima
rprivrat je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2005., 15:00   #2
Bleki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Probaj neki drugi BIOS. Meni je Smart Fan radio bez problema i do 40°C je vent uglavnom bio ugasen, a kad temp. predje 40°C pocne prvo lagano, a onda ga digne na 4500-5000 rpm. Sad sam montirao Thermalright 120XP tako da nema vise polijetanja aviona.
Bleki je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.04.2005., 23:28   #3
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
ovako ti je stanje:

imaš clawhammer jezgru ako ti proc radi na 1800mhz i ima 1mb cachea, inače je newcastle...

obavezno isključi u biosu sve fan-controlere i uključi cool&quiet...

po mogučnosti stavi još jedan vent iza ili sa strane na kučište, jako će ti smanjit brzinu coolera (ja imam 2 i nikad mi se ne vrti preko 3300, to mu je ujedno i najmanji broj okretaja)...

i to ti je uglavnom to...
nicko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno