Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.09.2005., 20:12   #1
M4rk0
DragonBall Z Fan
Moj komp

M4rk0's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
serviseri

mene zanima kakva je placa servisera kompova
M4rk0 je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2005., 21:15   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Pa ovako imas ljude koji to rade za 2000kn a imas i ljude koji to rade za 20 000kn.

Neprecizno ti je pitanje skroz....

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.09.2005., 21:23   #3
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
sve ti ovisi o tome gdje taj i taj serviser radi,,,,,
speedy-3 je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2005., 21:42   #4
ćiber_manija
CyberSky

ćiber_manija's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Predpostavljam da je mislio na one koje rade po servisima za PC-e, tipa Hg-Spot, Autronic, Links ....
ćiber_manija je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2005., 21:44   #5
M4rk0
DragonBall Z Fan
Moj komp

M4rk0's Avatar

Da recimo da radim u IQ kao serviser ili bi bili bolje da odem za programera ??
Staro 26.09.2005., 00:15   #6
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

e to ti variraju od 2-3 tisuce do 6-7 tisuca zavisi kako gdje i opet nedobiva svaki serviser istu placu,,,,,,,,,

ako te zanima i programiranje i servisiranje onda prvo pogledaj koje je zanimanje trazenije pa idi ono s cime ces se lakse zaposliti,,,,,,
Staro 26.09.2005., 10:43   #7
M4rk0
DragonBall Z Fan
Moj komp

M4rk0's Avatar

da ali ja mislim zavrsiti tecaj za serviser racunala pa zato pitam
Staro 26.09.2005., 17:40   #8
mann
Premium

mann's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Dead Eye
da ali ja mislim zavrsiti tecaj za serviser racunala pa zato pitam
Tecaj??? O kojem tecaju se prica? Koja skola?

Ako bas nemas pojma o icemu onda mozda nesto i vidis na onim kvazi tecajevima od 2000kn. Osobno nemam bas najbolje misljenje o tim skolama koji nicu kao trava poslje kise.

A vidim da ti to blago olako govoris dali da odem za programera. Programer se ne postaje sa tecajem od mjesec dana to ti mora biti jasno.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2005., 21:13   #9
M4rk0
DragonBall Z Fan
Moj komp

M4rk0's Avatar

To ti traje 6 mj. vidi www.ivora.hr
Staro 26.09.2005., 21:28   #10
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
To ti traje 6 mj. vidi www.ivora.hr
Dogovori se s nekim s foruma za "instrukcije" i za 10 puta manje vremena i love znati ces vise nego ta cijela grupa za 6 mjeseci, zajedno s profesorom.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.09.2005., 21:34   #11
M4rk0
DragonBall Z Fan
Moj komp

M4rk0's Avatar

ali fora je u tome da ti to ide u radnu knjizicu kao da si zavrsio za servisera racunala
Staro 26.09.2005., 21:53   #12
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Da to sam i ja danas dobio u posti.Bio sam na njihovoj internet stranici pa gledao cijenu za programera sa bazama podataka.Cijena je 6300kn i ima 180h.
Da to je i mene zaintrigiralo sta se upisuje u radnu knjizicu,to su dobro smislili...
Mislim da se tamo da nesto nauciti,istina je da ces vise saznati od nekoga sa foruma tko ti je volja pomoci,ali tesko da bas netko ima toliko vremena,ovo ipak platis pa si prisiljen ici.Trebalo bi se malo prije raspitati jer ipak nije mala suma para u diru.
Bas gledam ovo za servisera i pise Excel 25 sati,cemu to 25h!?i word 25h!? ne kuzim cemu serviseru treba 25h rada u wordu,pa dovoljno je 10ak sta ne?
Staro 26.09.2005., 21:57   #13
M4rk0
DragonBall Z Fan
Moj komp

M4rk0's Avatar

da mogli su to metnuti na 15h a slaganje kompova 100h
Staro 26.09.2005., 22:20   #14
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
ali fora je u tome da ti to ide u radnu knjizicu kao da si zavrsio za servisera racunala
Svojevremeno sam radil (onak za vrijeme praznika da se malo ubije dosada) u jednoj takvoj školi koja ti to fino upiše u radnu knjižicu....tip koji tam radi godinama mi je sam rekel da ti qurac znači kaj ti oni upišeju...njima ti je glavno da oni pobereju pare i gotovo. Boli njih kaj si to zvršil, kad ti rijetki to priznaju i čisto im je svejedno.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2005., 23:37   #15
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Bitnije je tvoje znanje nego sto ti pise u knjizici...Ja znam nekoliko takvih skola za programiranje gdje su ljudi platili i dosli samo zadnji dan napisali neki seminar, stavili jos par kuna u dzep instruktorima i polozili...i sta im to vrijedi kad neznaju dva retka koda napisat ili otvore visualstudio.net i gledaju gdje da kliknu!
Ovo ti je iz osobnog iskustva:
Kad se dodes zaposlit kao programer u firmi te doceka programer koji te ispita sta znas i ako zadovoljis uzmu te u firmu.Onda dobijas zadatke(i placu) sukladnu tvome znanju i njihovim potrebama...Tako npr. pocetnik se prvo upoznava sa kodom pa zatim dobiva jednostavne proracune,i usminkavanje aplikacije koje vrsi uz provjeravanje i nadgledanje drugih programera...Ako isti ima ambicije za napredovanje onda radi i 10h (programer ne bira kad ce mu doc ideje)i doma programira "za sebe" pritom stalno uceci nove stvari...Programiranje je vrlo siroko i konstantno se uci...Da bi bio dobar programer moras nauciti razmisljati kao programer i to zbilja voljeti!
Staro 27.09.2005., 00:15   #16
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Citiraj:
Originally posted by E.T.
Bitnije je tvoje znanje nego sto ti pise u knjizici...Ja znam nekoliko takvih skola za programiranje gdje su ljudi platili i dosli samo zadnji dan napisali neki seminar, stavili jos par kuna u dzep instruktorima i polozili...i sta im to vrijedi kad neznaju dva retka koda napisat ili otvore visualstudio.net i gledaju gdje da kliknu!
Ovo ti je iz osobnog iskustva:
Kad se dodes zaposlit kao programer u firmi te doceka programer koji te ispita sta znas i ako zadovoljis uzmu te u firmu.Onda dobijas zadatke(i placu) sukladnu tvome znanju i njihovim potrebama...Tako npr. pocetnik se prvo upoznava sa kodom pa zatim dobiva jednostavne proracune,i usminkavanje aplikacije koje vrsi uz provjeravanje i nadgledanje drugih programera...Ako isti ima ambicije za napredovanje onda radi i 10h (programer ne bira kad ce mu doc ideje)i doma programira "za sebe" pritom stalno uceci nove stvari...Programiranje je vrlo siroko i konstantno se uci...Da bi bio dobar programer moras nauciti razmisljati kao programer i to zbilja voljeti!
Lijepo sroceno....
Ali ako nemas papira mozes se jeb... nitko te nece,mislim naravno ne ispalti se ici samo zbog papira,ok je ako imas volje nauciti.Ali mislim da je uz puno volje ovo sasvim ok nacin za nesto nauciti.
Staro 27.09.2005., 20:24   #17
knezigor
Premium

knezigor's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Moram te razočarati ali definicija :"To se upisuje u radnu knjigu" je podla i otrcana fraza, jer se svaki tečaj kod "nekog" tko je od države dobio dozvolu da provodi tečajeve može upisati u radnu knjižicu ali SAMO kao tečaj!!!!!! A i tečaj krojenja i šivanja je TEČAJ i upisuje se u radnu knjigu.
Ni jedna iole ozbiljna firma ti to neće priznati, a na osnovu takvog tečaja nemožeš pokrenuti niti vlastiti obrt ako nemaš zaposlenika koji ima SSS računalnog smjera....JER!!!!! (zbog-radi-stoga)... što se samo trogodišnje ili u tvom slučaju četverogodišnje školovanje priznaje kao KVALIFIKACIJA, a takvim i sličnim tečajevima NIJE moguče steči kvalifikaciju, već se samo priučiti u radu s nečim.
DAKLE da bi dobio kvalifikaviju trebaš proči propisani obrazovni proces (Zakon o školstvu); odnosno da bi otvorio svoj obrt trebaš imati valjanu kvalifikaciju i položiti majstorski ispit (Zakon o obrtu, članak 3, 5, 39, 49, 50, 51, 52)
Sve u svemu ako te nekaj zanima zbog tebe samog OK (ali previše love) a ako želiš to svoje znanje unovčiti onda moraš nači papka koji će taj tvoj tečaj progutati kao kvalifikaciju.
Sorry ali zakon je u tom slučaju jasan.
knezigor je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2005., 20:32   #18
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

vidi i ja sam mislo u IVORU ali sto se tice tecaja za programera nema sanse to sto ces ondje nauciti je manje vise NSITA za servisera, web design, imaju oke tecajave ali za programera je po meni samo jeda prava skola ALGEBRA,,,,

i nie bas da ako nemas papir da te nitko nece,,,,,,, ako si dobar programer onda firmi nece biti vazno je ti imas papir ili ne sve sa ce gledati je tvoje znanje,,,,,,,, papir moze imati svatko,,, ali znanje nemoze,,,,,
Staro 27.09.2005., 22:42   #19
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Citiraj:
Originally posted by speedy-3
vidi i ja sam mislo u IVORU ali sto se tice tecaja za programera nema sanse to sto ces ondje nauciti je manje vise NSITA za servisera, web design, imaju oke tecajave ali za programera je po meni samo jeda prava skola ALGEBRA,,,,

i nie bas da ako nemas papir da te nitko nece,,,,,,, ako si dobar programer onda firmi nece biti vazno je ti imas papir ili ne sve sa ce gledati je tvoje znanje,,,,,,,, papir moze imati svatko,,, ali znanje nemoze,,,,,
Tako i ja mislim,bar se to da provjeriti dal ti nesto znas ili ne...pa gledaj od sebe dal bis uzeo nekog ko ima papir i ne zna raditi ili nema papir i zna raditi?
A to za otvaranje firme,obrta stoji....
Staro 25.08.2010., 13:55   #20
HrvojeSB
Premium

HrvojeSB's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Prosjecna placa

Zanima me kolika je prosjecna placa u Zagrebu servisera racunalne opreme.

SSS, bez dodatnog skolovanja, znam da je malo teze za odredit ali ako netko mozda zna u grubo.

Hvala
HrvojeSB je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2010., 14:01   #21
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

3500kn

u 90% it trgovina.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke