|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
zamrzavanje - gašenje računala
znači ovako kod nekih malo složenijih procesa komp. mi se zamrzne, ekran par puta titra i restartira se...i prije restarta se na trenutak pojavi plavi ekran sa onim errorima i ostalim glupostima al se neda pročitat ništa.... dok se zamrzne npr. video na jutubu i dalje radi... sumnjam na RAM/e. Bile razne kombnacije 2x 1gb od 800mhz i jedan od 600mhz itd...napajanje znam da je sra** MS 550w, al ja ta konfiguracija od prijatelja i njemu se to isto dešavalo tako da napajanje vjerovatno nije i ovo moje je staro jedan dan.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
1. Memtest izvrti 2. Ako memtest prođe OK onda izvadi tu jednu pločicu s deklariranom frekvencijom od 600Mhz pa vidi ako se smrzavanje ponavlja i ako je unutra samo 2x1Gb 800Mhz kit, ako ipak sa 2x1Gb bude radilo sve OK onda se radi o klasičnom klanju različitih memorija i izbacio si uljeza. 3. Ako ni točka 1. ni 2. ne daju rezuktat onda pokušaj s drugim napajanjem jer je taj MS šit.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
kaže da je ok sa ovim od 600...sad ću još vidit ostavit ću ga ovako da radi da vidim kak će se ponašat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
Napomena: kod testiranja memorije na errore memtestom pusti da test izvrti bar dva passa da bi bio siguran.
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 20.08.2010. u 19:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
ok, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
test sa svim mogućim memorijama pokazuje sve ok...probo sam i sa 512mb i neće...čak mi se uvijek na istom mjestu zamrzne npr. kod točno određenog videa kad idem gledat. ne znam više šta je. Zadnje izmijenjeno od: ivoo. 23.08.2010. u 13:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
Jesi probao s drugim napajanjem? Instaliraj HD Tune pa provrti error scan za disk. Kakav antivirus imaš instaliran?
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 23.08.2010. u 16:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Svaki put se zamrzne na istom filmu ili se desava na razlicitim filmovima/aplikacijama? Graficka je hladna?
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
pa da čak na točno određenoj minuti...al sam instaliro windows 7 tak da je već par dana bez greške sve EDIT: igram menađera i ugasi mi se monitor. ono pokaže da provjerim kabal i to..????grafička? Zadnje izmijenjeno od: ivoo. 25.08.2010. u 13:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
nisam. ima par dana da sam kupio ovo pa sad ne znam...kad sam se zeznio, reko uzet ću fortron ili tako nešto i ovaj me nagovori na ovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
To napajanje je nekvalitetno sranje ukratko i bilo bi dobro da negdje nabaviš/posudiš neko solidno napajanje i s njim pokušaš. Hajde ti tu nama napiši ono što si već odavno trebao napisati; sve komponente koje čine tu konfiguraciju. Instaliraj i Everest pa pogledaj malo kakve su temperature grafe i procesora za svaki slučaj.
![]() |
#13 |
Registered User
|
ok..procesor je amd 64 2.6 dual core 5000, grafička geforce 9600gt 512mb, 2gb ram 800mhz, hdd 30gb, matična asus m2v...za temperaturu grafičke ne znam, moram instalirat everest, a zna proc i hdd znam da temperatura nije prelazila 50 stupnjeva. za grafičku ću onda još napisat. EDIT: grafička 49 stupnjeva ovako samo kod interneta. Zadnje izmijenjeno od: ivoo. 25.08.2010. u 21:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
Malo je pretopla grafa...al ok...hdd 30 gb? pa kak je to staro? možda u njemu problem ? Meni se to na starom kompu često događalo...rješenje je bilo propuhavanje kompa da snizim temp, reinstalacija winsa i okriće avire antivirus koja me riješila gamadi...bio sam kreten i skupilo mi se svega. Da nije i kod tebe slična situacija? A vjerujem da možda ti fakat napajanje nemože isporučit dovoljno struje pri opterećenju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi skenirao hard da vidis sto je sa njim? PS. Kakvih gresaka ima u event vieweru (pod system).. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|