|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Raspad grafike na ATI Mobility Radeon 2600HD
radi se o laptopu toshiba satellite A200, graficka ati mobility radeon 2600hd sa 256mb. problemi: u 3d aplikacijama (ne samo igre, nego i 3d programi, recimo za modeliranje) se javljaju nepostojece teksture, http://img835.imageshack.us/img835/5...0716121510.jpg i/ili na teksturama se umjesto boje pojavljuje zeleni ili ljubicasti kvadrati, http://img838.imageshack.us/img838/4...0714231308.jpg i/ili teksture se preklapaju i pojavljuju se neki kvadratici koji prekrivaju dio slike (kad ih poslikam, stavit cu i te slike). to vec traje vise od pola godine. kod starijih igri (i manje zahtjevnih 3d programa) ne pojavljuje se svaki put (recimo igra call of duty 4 iz 2008), dok kod novijih igri (mafia 2 izasla prije tjedan dana) ima toliko tih "nepostojecih tekstura" da se ne moze igrati i to uvijek, a ne povremeno. u medjuvremenu pokusao sam reinstalirati windowse (7), ali nista se nije promijenilo. driveri za karticu su dobri, instalirao sam ih sa win update, a za ati mobility kartice ne postoji mogucnost updatea, odnosno ne izlaze novi driveri. molim vas neke prijedloge kako da to rijesim, a ako je, nazalost, jedino rijesenje kupnja nove graficke/laptopa/kompjutera (sa svim komponentama ukljucujuci i monitor), koja opcija bi bila najisplativija. gledao sam na e-bayu, graficka od laptopa dodje 90$, neznam da li je to isplativo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Otišla ti memorija na grafi. Imaš 3 rješenja: 1. nabaviti neku istu/sličnu na ebayu (ne mora biti 2600 već je bitno da ima isti utor za priključenje na ploču laptopa) 2. prodat ćeš laptop u dijelovima i kupiti drugi 3. izvadit ćeš grafu i staviti je u pećnicu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161888
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
1. jel mozda ima negdje u HR za kupiti? 2. to je zasad zadnja opcija 3. zanimljivo, nikad cuo za to! buduci da sam sklon takvim stvarima, probat cu to ![]() samo, moram prvo osigurati eventualnu rezervnu karticu u slucaju da ne uspije. prolistao sam topic sa pecnicom i imam par pitanja i jedno teorijsko oko memorije: -jel mogu nekoliko puta peci. znaci, prvo na nizoj temperaturi, pa onda ako ne proradi na visoj temperaturi. bojim se da ju ne sprzim do kraja. -svejedno jel obicna pecnica u stednjaku ili mikrovalna? -moze neka preporuka temperature i vremena? -u specifikacijama kartice pise: "memorija 256mb, prosirivo do 512". ako sam dobro izguglao, to znaci da kad kartici treba vise memorije, ona ju uzima od rama. (?) ako je tako, da li se moze nekako natjerati da kartica koristi samo ram memoriju koji nije na njoj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Crni sinko kakva mikrovalna ? Zar neznaš da u mikrovalnu nesmiješ stavljat metalne komade ? Pečnica koja se spominje u toj temi je baš obična pečnica, ono šta se pokušava tim postupkom je da se tinol (lem) rastopi pa ohladi kako bi se popravio hladni lem ako je to uopće uzrok greške. Vezano za dijeljenu memoriju, nemožeš ništa mijenjat jer je slučajno / namjerno tako napravljeno u hw/sw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
inace cisto preporuka i to ogromna - koristi pistolj na vruci zrak. sa njim je brze, jednostavnije (jer grijes samo odredeni dio graficke, memoriju u tvoj slucaju), i mozes prvi put recimo probati na 15 sekundi na 500/550°C, drugi put 10 sekundi vise ako ne uspije itd (ja sam recimo 8800Ultru opalio sa 550°C cijelu minutu po redu cipova, dakle x3 jer ima tri reda memorije).
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
#7 |
Registered User
|
naravno, upravo to mislim, ne postoji sluzbena podrska za mobility, jedino pomocu tog programa koji nije sluzbeni. koristio sam ga prije reinstalacije windowsa. zadnja verzija drivera koji rade s modderom su (mislim) 10.1, noviji ne rade. windowse sam reinstalirao zbog problema s BSOD-om (komp bi mi usao u windowse tek svaki peti put) koji je gotovo sigurno bio posljedica catalyst control center-a ili install managera (mislim da se radilo o fajlu atikmdag.sys, nisam siguran), vidio sam po netu da su ljudi imali iste probleme s BSOD-om, zato ovaj put imam samo drivere s win update. za ostale: javim se ako kad probam ovo s pistoljem/pecnicom, ali ipak je malo vjerojatno zasad... Zadnje izmijenjeno od: faal. 17.09.2010. u 15:38. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|