|
![]() |
#1 |
Yeeepiyaye
Datum registracije: Jan 2009
|
Drugi SATA hard disk ne radi
Imam vec jedan SATA hard spojen na maticnu i sad zelim spojit drugi SATA hard na tu istu maticnu kad samo ustekam kabel na maticnu i u hard nista se ne dogodi ne prepozna ga u biosu ne prepozna ga u windowsima. Trazio sam i svi kazu da se to radi u disk managementu i da se taj drugi hard mora formatirat, kljucno mi je da se taj drugi hard ne formatira zato sto su mi vazni i prevazni dokumenti na njem. Kako da to izvedem? Ovaj drugi hard je bio spojen na to racunalo prije nedavne instalacije windowsa ali neki kvazi strucnjak ga je prije instalacije iskopcao i nakon instalacije pokusao opet spojit i nije radio pa je to tako ostavio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Provjeri jel u BIOS-u uključen taj SATA port
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Mora biti. Nisi napisao koja je ploča, ali to ovako izgleda kod svake http://i.neoseeker.com/neo_image/152...main_thumb.jpg Odeš u svaki "kanal" i provjeriš da nije na DISABLED
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ne mora imat to u biosu, nagledao sam se svakakvih biosa i nemoš vjerovat čega sve ima to jest nema u njima. Spoji taj koji ne radi umjesto ovog koji radi i digni neku live verziju windoza, da vidiš jel sve ok. To što je bio isključen za vrijeme instalacije nema nikakve veze. Windowsi sami instaliraju drivere za potrebne kontrolere na ploči. Ako imaš sistem na ide disku i dodaš sata disk, oni sami instaliraju sata drivere i obrnuto. Uglavnom, probaj kod nekog drugog, da budeš siguran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Feb 2010
|
prije nego što počneš prčkati po biosu i možda izazoveš još veči kaos............jednostavno probaj promjeniti sata kabal meni se deslila slična situacija nije radio hard resinstalirao windowse,prčkao po biosu gubio živce a na kraju je bilo samo do glupog kabla |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Možda je glupo pitanje, dali si prikljućio i kabel za napajanje osim sata kabela? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|