|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Iznenadno rusenje racunala
bok Drustvo....!.... HELP please... u jednom trenutku nestane slike na ekranu, kao da je nestalo struje, na racunalu gore lampice, nema nikakvog zvucnog signala greske, ne reagira na gumb za paljenje,potrebno ga je iskljuciti iz struje i nakon toga se normalno digne i radi... to se ponovi u nepravilnom razmaku, nekada radi 5 dana a nekad se greska pojavi sutradan ili isti dan... osim naveden greske sve radi savrseno i pod potpunim opterecnjem procesora i u idlu...problem se je poceo javljati prije desetak dana, prije je radilo bez ikakvih problema.... ploca Abit IX38 Quadro GT procesor Intel Core2 Quad Q9450 2,66 a radi na3.4GHz memorija Mushkin ddr2 8500 2x2 GB napajanje Corsair 550W VX graficka ATI HD 3850 .... prikljucena 2 lcd-a ... resetirao sam bios ...... Ima li tko kakvu ideju thanks in advance....... ciao bibo......... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Optereti grafu nekim programom da vidiš da nije do njenog pregrijavanja. Ipak ti je ona najslabija karika konfe.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
stalno mi je na pameti bilo napajanje kao problem.... budem probao sa grafickom, ima logike pogotovo sto ima pasivno hladjenje sa heatpipom... graficka me zadovoljava s obzirom da stroj radi samo photoshop, dakle 2d...... thanks puno o pozdrav bibo...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Hmmm, instaliraj si malo Everest i pogledaj temperature proca, grafe i ploče, škicni i u Event Viever ako imaš kakav error ako sve s tim štima moguće je i da je do monitora, nikad ne znaš...
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
thanks Doink!....... budem probao, izgleda da do graficke nije, sad sam odvrtio kopletan furmark, temp je dosla do 115 no i dalje je sve radilo bez greske... ne vjerujem da je do monitora... dva su prikljucena preko DVIa i na oba u trenu sve nestane, kao nockout..nikakvog bsoda.. samo se zamraci kao da si ugasio struju.... pozdrav bibo...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
115C? Puno previše, grafa ti se pregrijava, improviziraj nekako i nakači neki 80mm vent na pasivni hladnjak da puše po njoj.
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
temp je oko 70 stupnjeva.... sad sam izvrtio everest..ne mogu nikako ciljano srusiti komp... samo kad se njemu hoce.... u eventu kaze kernel power 41, no to samo znaci da se je resetiraloa........... thaanks ciao bibo.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Instaliraj OCCT. On opterećuje proc do kraja, a može napraviti isto i sa grafom. Temperature grafe su ti prevelike kako god okreneš, a iz iskustva znam da se te pasivnjače opasno zagrijavaju tj. pregrijavaju kada ih malo jače opteretiš. I dalje ostajem pri tome da ti je grafa problem.
![]() |
#9 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
thanks Coconut, Joke, Doink!...... namontirao sam jedan vent da puse na grafu, sada je temp u idlu 52 stupnja... budem vidio kako ce se sada ponasati pa javim... zahvaljujem Vam jos jednom.... ugodan vikend svima bibo...... ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|