|
![]() |
#1 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Kablovi za zvučnike
Imam Reciver Sony i JBL zvučnike. Kada sam to kupio, kupio sam i kablove za zvučnike (kakvih 15 kn/m, bar nisu oni koji se dobiju u kutiji). Sve to nije neka vrhunska roba ali sam se potrudio da uzmem najblje za tu sitnu lovu. Zanima me da li je bolje ove kablove na krajevima zalemiti da se ne ocufaju ili da se ostavi bez toga. I ako ima još kakav koristan tip za neznalicu. Čisto da se izvuče maksimum iz ovoga što imam.
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
buduci da niko nista ne odgovara potrudit cu se ja pomoc sa svojim skromnim znanjem o doticnoj temi koliko san ja povata od ljudi koji se u to kuze "obicna" zica za lemljenje (kositar ili kako vec ko to zove) smanjuje kvalitetu zvuka pa se koriste posebne žice da li ce se razlika moc osjetit kod komponenti koje nisu sam vrh ponude neman pojma ali vjerujem da neces falit ako kabele samo zakvacis bez lemljenja
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Zahvaljujem.
![]() |
![]() |
#4 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Kupiš si pozlaćene banane ili činčeve, bolji su oni plastičnim oklopom, zalemi s kvalitetnijim lemom (što brže to bolje) i eto ga. Ako na zvučnicima imaš one štipaljke ostavi si golu žicu. Kada bakar na kablu oksidira odrežeš taj 1 centimetar i miran si bar 6 mjeseci do sljedećeg rezanja. Kad već imaš loš kabel probaj si napraviti TNT star DIY kabel. Jeftin je a svirat će ti bolje od ovog tvog od 15 kn/m.
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: newalss. 19.05.2005. u 16:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
e znaš šta... ![]() čim sam pričitao rakove probleme, prvi mi je tnt star pao na pamet... rak ovo je najeftiniji tweak koji ćeš napravit i bit ćeš puno zadovoljniji nego sa (pretpostavljam) onom smeđom prozirnom licnom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Feldwebel
|
Nemam blage veze što je to. Prvi put čujem. Nisam niti blizu audiofilski vudren. Što bi to konkretno donijelo? Meni je bila ideja samo da to spojim po pravilima. Ništa drugo. Kao pravilo o malo paste na proc a ne pol kile. Mislim da ću ostati na svom kablu kakav je da je. Samo ću odsjeći kraj i spojit ga ponovno. Stvar mi radi u radioni gdje je i komp. Vjerojatno neće tako brzo na neko ljepše mjesto. Tu radi i server, tako da od Hi-Fi zvuka nema ništa sve da kupim i najbolju opremu na svijetu.
![]() |
#8 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Ajde da ga i ja još malo nagovaram. ![]() Da imaš dvije lijeve napravit ćeš ga za pola sata. Daj probaj.:clap: Šta dobivaš s njim? Bas sa velikim B. ![]()
![]() |
#9 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Bas sa velikim B. Imam ga sasvim dovoljno sa TX300. Nisu nešto ali basa ima na izvoz. Pravi birtijaški.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|