|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
(riješeno) Scythe Mugen 2 - ne radi software kontrola okretaja
Narode da li mogu kontrolirati brzinu okretaja na mugenu 2...radi na full non stop...1400 RPM.... imam athlona II x4 630 na 2.8 ghz. Hladi mi ok..u idleu je temp oko 42-43c ..da clocknuo sam ga na 3.5ghz..i stabilan je....sam me muče ti okretaji...cool&quiet opcija u biosu je uključena ali software u windowsima se ne otvara i prijavljuje mi da uključim tu opciju u biosu iako je ona uključena..najvjerojatnije jer je proc clockan...sa speed fanom je još gore..ne vidi temperaturu cpu i fanove...samo okretaje mugena..kad ga podesim na advanced tabu na smart guardian opciju za cpu fan onda stane sa okretajima totalno a na software controled vrti se na full...znači beskorisno..postoji li kakav drugi program za finu regulaciju..ili moram vratiti cpu na default brzinu da bi sve radilo al mi se to ne da..osjetno je brži na 3.5mhz...Dankešen...ako itko ima slično iskustvo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Cool & Quiet zna stvarat probleme kod OC-a. Najbolje da ga iskljucis u biosu, i pogledaj imas li opciju za fan control u biosu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 09.08.2010. u 10:47. Razlog: posta za redom, ne koristi edit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Nešto očito ne štima s tim ventilatorom. Ja sam u biosu morao ugasiti kontrolu okretaja jer mi sistem nije htio dalje od biosa. Stalno je javljao neku grešku. Jedina je razlika što se kod mene sada vent vrti relativno sporo i nečujno. Ploča je P5Q3, |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
komp je nov.... i mislim da je sve ok..jednostavno ga koči taj moj clock....kad je na defaultu; sa softwareom koji sam dobio sa matičnom na cd-u..mogu smanjiti brzinu..eto to je to |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Krivo sam se izrazio. I ja imam problema, a nešto očito ne štima s mojim ventom jer mi stalno halta sistem kad je upaljena kontrola iz biosa. Komp isto relativno nov i nije OC-an. edit: mbo P5Q3 Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 09.08.2010. u 11:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Ovakvo nesto http://www.thinkcomputers.org/review...5td_evo/27.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
Riješeno....preko speed fana..kada sam uključio dodatnu opciju..hvala na pomoći ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|