|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2014
|
Generiranje klijentskog certifikata
Pozdrav, Ne znam da li sam na pravom mjestu za postavljanje ovog pitanja. Unaprijed se ispričavam ako nisam, ovo mi je prvi post. Znači problem je sljedeći: imam temu za završni rad "Realizacija sigurne komunikacije između klijenta i poslužitelja". Teorijski dio sam napisao i profesor se složio s time, još poneka referenca i literatura i to je to. Praktični dio je mali problem. Naime, on je meni rekao da moram dići server, svoj neki website itd itd...i raditi provjeru sigurnosti. Ja sam to sve napravio, instalirao backtrack za napadanje svoje stranice, wireshark za analizu određenih protkola. On se s time složio i to je ok. Ali mi samo još fali sljedeće...Rekao je da moram napraviti svoj serverski certifikat preko openssl-a i klijentski certifikat i zaključiti što se dogodi. Kad imam serverski certifikat to mi je donekle jasno, dok kod klijentskog mi ništa nije jasno. Tu nastaje problem. Ne znam da li sam se već i polako pogubio u tome svemu ili što?? Tu mi je potrebna vaša pomoć...Kako točno izraditi klijentski certifikat, kako ga importati, kako ga koristit? kako kllijentima generirati klijentski certifikat?? I na kraju kako napraviti završnu analizu tih certifikata?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pauk mrežar
Datum registracije: Jul 2007
|
Pogledaj si ovo: http://datacenteroverlords.com/2012/...ate-authority/ pa ako ti nešto ne bude jasno pitaj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|