Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 02.06.2010., 09:00   #1
neofen200mg
Banned

Datum registracije: Jun 2010
Scoreboard

Poštovanje svima,

Kao što vidite novi sam ovdje, ali vjerujete mi s realnim razlogom.
Naime, ja sam producent u zabavnom programu jedne od sarajevskih tv kuća, i hitno mi je potreban program za eurovizijski scoreboard. Do sada sam nailazio na mnoge vrste scoreboardova, no sve one ne zadovoljavaju potrebe naše emisije u potpunosti, te se ne mogu uporabiti u takvoj vrsti emisije.

Zanima me, gdje i kako nabaviti scoreboard bar iti malo nalik onome eurovizijskom, a da bude efektivan za tv i da se može kasnije lako snimiti u video format, poradi arhiviranja. Usput bi trebao biti otvoren za daljnje nadopunjavanje jer iz tjedan u tjedan bi se glasanje vršilo nad nekim novim pjesmama.

Zahvaljujem vam što se pročitali ovaj moj post.

Seniad
neofen200mg je offline  
Staro 10.07.2010., 00:36   #2
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Uh,

Skoro da je suvisno ista pokusavati odgovarati jer ako nije nedorecenost, onda je svakako kontradiktornost napisanog u nemilosti logike nekoga tko je u spomenutij struci. Ili kao producent imas najveci teret na svijetu i trebao bi dobiti nagradu za to, ili si promasio zvanje

Ozbiljno pitanje bi (mada je ovo promaseni forum) dalo neke parametre projekta, budjeta, i glavno od svega : namjenu!

Za simulaciju se mozes igrati bez problema sa svim dostupnim video alatima. Ali ako je igra zivi prenos, onda ne postoji improvizacija drugacija nego (skupa) dedicirana hardver rjesenja. Uz tocno preciziranu server/client aplikaciju koja vam onda generira score/statistiku i sve ostalo. Pisem ovo u najboljoj namjeri, jer bi kao producent na TV-u to trebao znati.

Taman da ste i najmanja TV kuca u gradu i dalje ste razmjenom materijala i komunikacijom u nekakvom odnosu sa nacionalnom TV? A ista je uredno clanice EBU-a i jedan posjeti istoj ti moze dati odgovore na vecinu pitanja. Da ne spominjem da je EBU (u najboljoj tradiciji EU hobotnica birokracije) kompletno dostupan i pristupacan posebno ako si medij i jos kad pitas o krovnom mu projektu.

Ako si TV kuca, onda ne mozes guglati/tapetirati elektronske scoreboard slike i pricati kako ces ih koristiti - nadam se da ti je to jasno? Ako ne tebi, onda onima koji pravno odgovaraju i po noci misle spavati dok ti lovis slike

Ovo ti doista nitko i ne bi trebao govoriti jer za ocekivati je da znas ili da barem pitas struku oko sebe

Nazovi brojeve EBU-a i za par minuta saznas ime programa koji se koristi. Pa onda trazis ekvivalente i solucije. Ili darujes posjet vasoj nacionalnoj TV i saznas za $olucije koje su adekvatne manjim kucama. Sve ostalo je neozbiljno. Ako je u igri samo simulacija, onda je prica neusporedivo jednostavnija i cijenom neusporediva jer mozete realno sami pokriti.

Sretno.
Visage je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.07.2010., 00:59   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Nema potrebe za otvaranjem više istih tema na različitim podforumima

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno