|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jun 2010
|
Scoreboard
Poštovanje svima, Kao što vidite novi sam ovdje, ali vjerujete mi s realnim razlogom. Naime, ja sam producent u zabavnom programu jedne od sarajevskih tv kuća, i hitno mi je potreban program za eurovizijski scoreboard. Do sada sam nailazio na mnoge vrste scoreboardova, no sve one ne zadovoljavaju potrebe naše emisije u potpunosti, te se ne mogu uporabiti u takvoj vrsti emisije. Zanima me, gdje i kako nabaviti scoreboard bar iti malo nalik onome eurovizijskom, a da bude efektivan za tv i da se može kasnije lako snimiti u video format, poradi arhiviranja. Usput bi trebao biti otvoren za daljnje nadopunjavanje jer iz tjedan u tjedan bi se glasanje vršilo nad nekim novim pjesmama. Zahvaljujem vam što se pročitali ovaj moj post. Seniad |
![]() |
![]() |
#2 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Uh, Skoro da je suvisno ista pokusavati odgovarati jer ako nije nedorecenost, onda je svakako kontradiktornost napisanog u nemilosti logike nekoga tko je u spomenutij struci. Ili kao producent imas najveci teret na svijetu i trebao bi dobiti nagradu za to, ili si promasio zvanje ![]() Ozbiljno pitanje bi (mada je ovo promaseni forum) dalo neke parametre projekta, budjeta, i glavno od svega : namjenu! Za simulaciju se mozes igrati bez problema sa svim dostupnim video alatima. Ali ako je igra zivi prenos, onda ne postoji improvizacija drugacija nego (skupa) dedicirana hardver rjesenja. Uz tocno preciziranu server/client aplikaciju koja vam onda generira score/statistiku i sve ostalo. Pisem ovo u najboljoj namjeri, jer bi kao producent na TV-u to trebao znati. Taman da ste i najmanja TV kuca u gradu i dalje ste razmjenom materijala i komunikacijom u nekakvom odnosu sa nacionalnom TV? A ista je uredno clanice EBU-a i jedan posjeti istoj ti moze dati odgovore na vecinu pitanja. Da ne spominjem da je EBU (u najboljoj tradiciji EU hobotnica birokracije) kompletno dostupan i pristupacan posebno ako si medij i jos kad pitas o krovnom mu projektu. Ako si TV kuca, onda ne mozes guglati/tapetirati elektronske scoreboard slike i pricati kako ces ih koristiti - nadam se da ti je to jasno? Ako ne tebi, onda onima koji pravno odgovaraju i po noci misle spavati dok ti lovis slike ![]() Ovo ti doista nitko i ne bi trebao govoriti jer za ocekivati je da znas ili da barem pitas struku oko sebe ![]() Nazovi brojeve EBU-a i za par minuta saznas ime programa koji se koristi. Pa onda trazis ekvivalente i solucije. Ili darujes posjet vasoj nacionalnoj TV i saznas za $olucije koje su adekvatne manjim kucama. Sve ostalo je neozbiljno. Ako je u igri samo simulacija, onda je prica neusporedivo jednostavnija i cijenom neusporediva jer mozete realno sami pokriti. Sretno. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Nema potrebe za otvaranjem više istih tema na različitim podforumima ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|