|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
externi HDD - razlika između 3.5" i 2.5"
sorry na glupavom pitanju ali koje su razlike između ovih diskova, naravno osim u velicini? da li 3.5" diskovi zahtjevaju posebno napajanje, i kako se spajaju? i treba li mi uopce kuciste,tj. koja je njegova funkcija? ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vanjska kućišta za 3,5" zahtijevaju vanjsko napajanje, a 2,5" rade sa usb-om. Kućište im treba jer se unutra nalazi upravljačka elektronika.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nemoze normalno funkcionirati bez kucista osim ak neizvedes napajanje i prikljucak iz kucista van
![]() |
#5 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
može bez kućišta http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.518.028 ali se ne isplati jedina prednost je što se može spojiti na više diskova, a u obično externo kučište paše samo jedna vrsta diska (samo sata 3.5, samo sata 2.5, samo ata 2.5 ili samo ata 3.5)
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Postoji nešto slično ovome iz Linksa, ali je u Chipoteci duplo jeftinije i to sam si nedavno nabavio. To nije trajno rješenje već samo da posluži za prvu ruku ako moraš testirati neki hard. Vanjska kućišta za 3,5" diskove imaju adapter tzv. cigla na žici (kao punjač za laptop), čiji se jedan kraj uključi u klasičnu 220V utičnicu, a drugi kraj u kućište. U principu, riječ je o najobičnijem transformatoru 220V izmjenično/12V istosmjerno. http://www.raidsonic.de/en/pages/pro..._objectID=4481
![]() |
#8 |
Registered User
|
ok, hvala na odgovorima, sad znam da cu kupit 2.5" jer bi mi bilo vrlo neprakticno spajat hard na struju, tj. nebi bilo izvedivo jer cu ga cesto nosit okolo i di nisam u mogucnosti ga spojit. samo jos da pitam da li mi je za 2.5" disk potrebno kuciste?
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Naravno, osim ako ne kupuješ gotovo rješenje tipa WD Passport, Seagate FreeAgent, Prestigio Data Safe i slično...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
dakle kad bi kupio ovaj wd disk, nebi mi trebalo kuciste? http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.520.054
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Unas, Slayer of the Gods
Datum registracije: Oct 2008
|
Pozdrav, planiram kupiti external HDD, pa samo da potvrdim ![]() Razlika izmedju 2.5'' i 3.5'' diskova je u velicini i u (ne)posjedovanju dodatnog napajanja? Ima li jos sta na sta bi trebao obratiti paznju, ili je to - to? Trajnost, osjetljivost, pouzdanost je na strani kojeg? Ili je svejedno? Sa jedne strane: 3.5" 500GB WD USB2.0 (WDBAAU5000HBK-EESN) 73.00€ Sa druge: 2.5" 320GB WD USB2.0 (WDBAAR3200ABK) 70.00€ ''Otezana'' prenosivost i dodatna uticnica ne predstavljaju ama bas nikakav problem, pa ne vidim razloga zasto ne odabrati ovaj od pola TB za istu cijenu? Ako gdje grijesim, volio bi da me ispravite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Razlika je u tome što su ovi manji lakše prenosivi, pa mudonja koji po cijele dane pregurava papire po stolu radije za njega izdvoji malo više para nego da dobije bruh. ![]() U principu bih uvijek u diskusiji tipa "koji je bolji" odabrao 3.5". Ipak su malo manje zgurani u hrpu, pa mi nekako odaju dojam veće pouzdanosti, iako je to sve danas tu negdje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|