|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
AVI & AC3 Muxing Problem
Kodirao sam jedan DVD u DivX.. video je ispao super, audio je ispao super..ali kad ih Muxam onda audio ima pomak.. tocnije, na pocetku filma je audio sinkroniziran dobro i sto je film blizi kraju pomak je vec...razlika je minimalna, onak 300tinjak ms... E da, kao prvo koristim Gordina knot, i to mi se deilo vec jednom prije (stovise sa ISTIM filmom ali na drugom DVDu..prokleti Alien3 ![]() probo sam muxat rucno sa Virtual Dubom i sa NanDubom i sta god da napravim dobijem isti efekt.. da li je mozda neka greska u AC3 fileu? P.S. U GKu pise "Use the same interleave value when muxing video and audio together ( 1-2 for AC3, ~10 for Mp3)"... kao da negdje mogu birat interleave value za video... ne kuzim..
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
I ja sam imao istih problema. Probaj s ovim programom http://www-user.tu-chemnitz.de/~noe/...UI-1.16.11.zip |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Secret Undercover Agent
|
Ne pomaze. Nego mozda nije problem u muxanju nego u mom AC3 fileu... ima li jos neki program za izvuc audio traku iz VOBova? I da li ima neka postavka koja bi mogla utjecat na to u DVD2AVIu?
![]() |
#4 |
Premium
|
Koje su ti postavke u DVD2AVI za audio i koji DVD2AVI kostis. Meni neke verzije nisu radile. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Secret Undercover Agent
|
To je iz GKa..zove se DGIndex 1.0.12 Postavke su klasice, defaultne... s tim da sam probo i sa izmjenjenim postavkama i nije bilo razlike. DeMux (Ac3, DTS...) Dynaming Range Control>Off 48kHz -> 44kHz > Off
![]() |
#6 |
Premium
|
Probaj s DVD2AVI umjesto s DGIndex. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Secret Undercover Agent
|
evo probo sam sa DVD2AVI 1.77.4 i desilo se isto. jel opce stvar u AC3u ili u samom postupku muxanja? e al to je nevjerovatno, zripo sam 20 DVDa i na 21. mi kenja... nego jel moguce da je problem u samom videu? da ga probam kodirat drukcijim bitrateom? jer ovo je VBR...
"I can resist everything except temptation" Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 16.04.2005. u 20:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Evo s Doom9 foruma isti problem, link i odogovor. http://forum.doom9.org/showthread.ph...ighlight=alien open video file in VirtualDubMod add audio in STREAMS./note audio length/ On timebar move slider to the end /better with >button/ read video length. Go to VIDEO folder FRAME RATE and monitor values there. Having data of video and audio lengths and seeing values from frame rates make conclusions and set corrections. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Secret Undercover Agent
|
Uspio sam... Zanimljivo je da mi je DVD2AVI nasao pomak od -87ms a DGIndex od -7sec... i ovaj od -7 mi se cini bolji. Na kraju sam moro u VirtualDubu stavit da sinkronizira framerate od audio i videa i sve je stimalo...bas kao sto je covjek i rekao na forumu. Al audio je ispao kraci za jedno sekundu, i onda sam probo skratit video na istu vrijednost i ONDA ih muxat no ni onda nije radilo.. znaci da je cijelo vrijeme problem bio u FrameRateu Audia... kak se to desilo? Los DVD? E da, cijelo vrijeme se radi o Alienu 3 ![]() ![]() Nis, puno hvala na trudu - I owe you one. A mene sad jos cekaju Alien 2 i 1 (4 je radila normalno), a prema Doom9 forumu sa Alienom 2 cu imat istih problema. No sada to vise nece biti problem ![]() hvala jos jednom ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|