Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.06.2010., 13:08   #1
Josip_M
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Titra

dobio sam doma lcd ali bez kucista tako da odma kazem ne znam koji model al to je ionako nebitno. Znam da se radi od 19" nejde u 220V nego ima svoj adapter..Volte sam ispito ok je ali struju "ne znam " ili nije ok treba bit 4000mA a on meni bjezi od 0.20 do 16 ampera. Ali molio bih prvo tu savjet kako da na tom adapteru ispitam štrom.... al mislim da je to sve ok uglavnom ide prica... lcd radi savrseno dok nije ustekan u komp ono no signal ne titra ne bjezi i onda ga ustekam na komp nebitno analognim digitalnim kablom isto uvijek prvih 5 nekad 10 sec super onakon toga zatitra i tak sve vise i vise dok slika ne posne tolko bjezat uvijek u smjetu odozgora prema dole da se niti ne vidi sta je....e sad prst sumlje mi nije na kondice jer mi se cine ok ne griju se previse...kristal kvarca mi je sumljiv jer znam da on ima veze sa frekvencijom ali opet onda bi odma titralo...nije on kondic pa da mu treba da poludi i sad on u sebi ima jos neko ispravljacko tijelo sa neke dvije zavojnice u kucistu ali problem je kaj to nis ne znam ispitat....pa bih Vas strucnije ljude molio da mi kazu na sta sumljate i kak da to ispitam i dali je netko imo slicnih problema...Puno hvala.
Josip_M je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2010., 13:26   #2
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Čestitam! Pročitao sam tri puta pažljivo i još uvijek ne kužim.

1. Ako sam ja dobro shvatio: ti želiš ispitati jačinu struje na adapteru. Uzmi ampermetar, spoji ga serijski s predviđenim trošilom (monitorom) i onda spoji na izvor struje (adapter).
Ne znam tko ti je dao ideju da mjeriš jačinu struje na neopterećenom izvoru.

2. Ovo drugo ne znam dešifrirati, pa mi malo pomozi - kakvi kondenzatori i kvarcni kristali , gdje (pretpostavljam u monitoru) i šta s njima i zavojnicama..?

P.S. Ne valja ti naslov a ni rubrika. Stavi naslov "monitor taj i taj titra" i zamoli moderatora da ti to prebaci u hardverske probleme.

Zadnje izmijenjeno od: [GOW]Nec. 28.06.2010. u 13:33.
[GOW]Nec je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.06.2010., 15:53   #3
Frung
Premium
Moj komp

Frung's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Ima li ekran barem onaj metalan oklop ili imas golu elektroniku iza? Odmakni ga od svih mogucih izvora bilo kakve interferencije i onda probaj?
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno