|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Zamjena ventilatora/coolera NVIDIA 7300GT
dakle, krepao mi je ventilator na grafickoj a buduci da nisam pri lovi zanima me moze li se samo taj vent zamijenit s nekim zamjenskim? ili bi mozda bilo bolje nesto tipa ovo stavit? bio bih zahvalan na svakoj pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
najvjerojatnije može. odi na zalmanov site i pogledaj tablicu kompatibilnosti s raznim grafuljama... no, ovisi kako ti je izvedeno hlađenje na grafulji (ima raznih modela) možda možeš samo postaviti jedan npr. 80mm vent na hladnjak i nekako ga ili privezati ili recimo zalijepiti - to ti je najjeftinije riješenje ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ne isplati ti se davati toliko novca za ventilator za tako slabu graficku. Kupis jedan obican 80mm vent i jednostavno ga plasticnim vezicama zavezes za graficku. Naravno, ako imas mjesta ispod graficke za 80mm vent. Bit ce ti tise i hladnije, imam tako rjeseno na starom kompu.
![]() |
#6 |
Registered User
|
a kaj sa starim? samo umjesto njega ustekam novi na grafickoj i njega ostavim ili bi bilo bolje skinut? **** me buduci da ima ispod i okolo nekakav valjda alu hladnjak pa neznam da to nije mozda s termalnom pastom zalijepljeno. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 21.06.2010. u 14:33. Razlog: bez psovanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Taj pasivni dio ostaviš na mjestu, skidaš samo ventilator i umjesto njega stavljaš drugi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
pa napisao sam u naslovu...NVIDIA 7300GT. uglavnom, zahvaljujem na pomoci, to je sve mi se cini najjeftinije rjesenje i nikad mi nebi palo na pamet tak nes jednostavno. jos jednom, hvala svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
nVidia 7300GT ne pomaze toliko, jer ima dosta raznih modela i proizvodjaca. Mislio sam na informaciju tipa "Inno3D, EVGA, Albatron, BFG...".
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
evo http://www.google.hr/images?hl=hr&q=...og&sa=N&tab=wi ljudi misle na to... tu ih ima bar 10 vrsta a sve se slično zovu sve imaju 7300 gt... ![]() ako imaš paste skini hladnjak, ako je pak nemaš ostavi ga na kartici!!! to pri zamjeni ventilatora.. jer nema smisla skidati hladnjak ako nemaš paste da staviš.. a ova stara više nebude dobra... Preporučljivo je zamjeniti i pastu! onda odšarafi stari ventilator .. odsjeći mu žice i na te žice spoji novi ventilator .. ugl ako imaš pri ruci uzmi neki kakav imaš.. samo gledaj da ti bude što tiši. može se i taj kabel odštekati... i ako budeš kaj spajal.. crno na crno, crveno na crveno. možeš spojiti ventilator i na granu napajanja.. ili na matičnu.. ali čini mi se da na grafičkoj bude najbolje.. jer ima i nekakvu regulaciju... a i sve je na hrpi! možeš spojiti ventilator i na granu napajanja.. ili na matičnu.. ali čini mi se da na grafičkoj bude najbolje.. jer ima i nekakvu regulaciju... a i sve je na hrpi! Na neki napin učvrsti ventilator i to je to! Pretpostavljam da imaš mjesta ispod grafe.. pa nije bitno kakav ventilator staviš.. -> netreba biti tanak... LP Zadnje izmijenjeno od: asdf123. 21.06.2010. u 14:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
još samo jedno pitanje; jel bi bilo bolje staviti ventilator da puše zrak u grafičku ili da izvlači zrak iz nje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
zahvaljujem ![]() |
![]() |
![]() |
|
|