|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() Susjed me zamolio za pomoć jer mu se PC stalno bio zablokirao i jako sporo radi. Sumnjao je i da se pregrijava. Prvo sam inst. Everest i stvarno su sve temperature bile visoke, za razliku od mog i do 10-15°C više. Zatim sam ugradio vent. na kučište i 3 puta skidao hladnjak od CPU, mjenjao pastu, stavio mu svoj hladnjak i sad mu je temperatura od CPU još viša nego prije (prije bilo 50°C čim se PC ukljući, a sad je 61°C), dok su druge temp pale na normalu (HDD & MBO) Hladnjak dobro sjedi, pasta je iz ADM i više nemam pojma zašto je tak visok temp. od CPU? CPU mu je Intel Celeron D (1 jezgra) i da je temp. 61°C a kod mene je 40° a puno je jači CPU... ![]()
![]() |
#2 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
hmm, si siguran da cooler dobro sjedi? eto ja veceras bas dosao u posjed celerona D i radna temp ovak na stolu u loadu je 38C... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.06.2010. u 23:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
E Može pojašnjenje??? Ja sam u posjedu jednog celerona D 347 na sreću ne još zadugo... e na jednoj ploći (G31 chipset) radio je solidno pa i sa stockom.. e a bacil ga ja na drugu ploču .. Neko tu smeće.. Intel. ( i945P chipset ) i sada sam sretan ako je temp ispod 60.. jer obično nebude.. a gore AC Freezer 7 Pro & Ceramiqe.. Istina da se proc podosta znoji.. jer radi 7-mica i Dosta ga guši Opera , ali da stvar bude bolja.. u biosu začas skoči na >55*C e da.. zanimljivo je bilo kada sam stavil stocka.. onda je bilo tman za slaninu peč... > 90 ![]() Proc je 45nm e i kako sada tolika razlika??? a prije kad sam ga stavil na 4GHz.. nije se toliko znojil ... na prvoj ploči?! e da.. Intelica neda niš.. ni napone ni klokanje niš.. osim nekaj malo oko rama.. zato je se riješavam kroz par dana! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
##cooler___master##
Datum registracije: Dec 2009
|
Koliko stavis paste? I kako je razmazes, potrebna je mala kolicina paste ravnomjerno razmazana, jer ako stavis puno to onda daje kontraefekat ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
-u biosu mu prikazuje 70°C a kak se sustav (XP) digne u Everestu piše 60°C pa varira sa 55 na 60° i tak skaće svakih 5s ![]() Kak može za 5s promjenit 5°C ?
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Kad je na 70°C, mozes li drzat prst na hladnjaku ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
kod mene je isto tako... mogi biti dvije stvari da ili obije matične nevaljaju.. ili pak da je sve u redu samo da chipseti rade na spolo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
http://forum.pcekspert.com/showthrea...140574&page=21 I meni se desavala slicna stvar, pa pogledaj tu kako sam rijesio na kraju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
|
-to nisam probao, ali rekoh da bios javlja da je 70°C, a Windowsi 60°C, znači, takve temp. su već nakon par sekundi kad se PC uključi... Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Opet ti nisi dobro procitao sve. Ne moze ti se tako pomoci. Kolega DIABLO je predlozio metodu "zileta". Tako ces provjeriti da li je IHS ravan. Dogodi se da se vremenom taj IHS savije u sredini pa onda ne prijanja najbolje. Ako je konkavan do ove mjere da moze parirati mome AMD-u, onda ti nema druge nego brusenje i poliranje. Vjeruj mi da nije nikakav strasan posao. Pola sata i sve gotovo, a prvi put sam to radio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
E bok Evo jučer ja promijenio ploču... i sada vidim da mi je jedan push pin riknul... trenutno mi je celeron na 1.15V a temp su idle: 25* i load:32* @ AC Freazer 7Pro.. ![]() tolko o tome... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Celeron D 331, u biosu na samom startu pokaze 75c, znam da laze ko pas al ipak. Clockam sa 2.6 na 3.6, temp 80c, a cooler jedva mlak na dodir. Provrtio koji cpu test, nije islo preko 86, a cooler hladan. Lazljivi gad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Vjerovatno je u jezgri još topliji jer ti procesori nemaju senzora built-in kao što imaju Conroe i novije jezgre ![]() Prescott se grije kao đubre i get used to it. Neće mu biti niki vrag i do 100°C. Vidio sam na svom davnom Smithfieldu D805 i temperaturu od 90°C i nikome ništa. Radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Očito je da senzpr laže jer vlasnik PC-a kaže da kad koristi standby - nakon toga mu pokazuje da je temperatura procesora 20°C, a kada isključi PC na ''turn off'' i onda kad ga kasnije uključi onda obično bude tih 60-70°C, ali to je onda očito nekih normalnih 35-40°C, više se nećemo oko toga zezati, hladnjak je OK, nit vruć.
![]() Zadnje izmijenjeno od: Remixer. 18.06.2010. u 14:45. Razlog: * |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Dao sam mu svoj bolji hladnjak, stavljena nova pasta i sad je sve u granicama normale. Problem riješen, može lock.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|