|
![]() |
#1 |
Pentium Pro forever!
Datum registracije: Dec 2007
|
Dual psu: RFC!
Daklem, ne bih se htio dovesti u situaciju da mi napajanje zasteka ili rikne ili pocne davati shrot struju pa izgori sve, pa se premisljam da li dual PSU furati dok ne uzmem jace? Trenutno imam Enermax 465 (12v@33A single rail) koju gura: GB DS3R P35 e6550@3.4GHz gts 250 1gb 4x2gb ddr800 7xhdd 1xpci dvb-t pregrst sitnih usb gluposti 4x 12cm ventove -------------- Zamjenio bi plocu za P5Q pro p45 i dodao jos 8500gt 256mb Teoretski bi trebalo izdrzati napajanje, ali se ne bi kockao. Imam i Frontiera koje bi mogao upogoniti za GTS 250 i 12v za plocu. Probao sam i stvar radi. Mjerac struje na stekeru pokazuje da Enermax vuce manje, ali nisam dugo to drzao, opreza radi. Inace Frontiera sam palio rucno, prije Enermaxa i ostatka konpa. Ima li kakvih drawbackova ili da samo nastavim? Konp mora biti upaljen 24/7. PS, da, imam namjeru uzeti Anetc CP850 cim nadjem povoljno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ja mislim da je tvoj ener daleko prejak za tvoj komp i da nema potrebe za zezanjem s 2 napajanja ili za kupovanjem jačeg. Ne znam iz koje je serije tvoj enermax ali moj 400W liberty je držao konfiguraciju iz moj komp. Izleti koje je podnio uz malo cvrčanja su bili i5 na 4.3GHz i 5870 na 1Ghz. Također ja i melani smo vrtili xf 4870 klokanih i i5 na 4.4. Imaš rez na top ljestvici 3dmarka 06. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sadašnje napajanje ti je prejako i bit će i dalje prejako sa svim izmjenama koje planiraš. Zaključak: kupnja novoga ili ugradnja još jednog ti je apsolutno nepotrebna.
![]() |
#4 | ||
Pentium Pro forever!
|
Citiraj:
Pogotovo sto je ljeto ovdje pakleno pa fakat treba margina. Citiraj:
![]() Eh i na kraju mi neste rekli ima li kakvog beda sa dual PSUanjem? Asinhrono paljenje PSUa? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
zaboravi dual psu, nije to nešto strašno pametna stvar, to je jedino opcija kad bi ti trebalo recimo 2kW za komp, kupi jedno i gotovo, a košto su ti rekli dok ne kupiš 2 grafičke i kvada, dosta ti je i taj ener, 396W na 12V je uber i za današnje prilike i to šta imaš, kupi napajanje novo/jače kad budeš kupovo novi komp, biće sigurno i boljih Zadnje izmijenjeno od: Elpresidente1. 12.06.2010. u 16:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pentium Pro forever!
|
Citiraj:
![]() ![]() Ok, shvatio sam da bi svi radje 1 napajanje i zaista, slazem se, no svi ste izbjegli odgovoriti direktno postoje li moguci problemi sa dual PSuanjem, iskljucivsi user errore i losu ugradnju naravno ![]() Ajd za tren zaboravimo kakva je moja konfa i samo pricamo o dual PSU za mobo/gfx posto bi oni bili pola/pola napajani. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
![]() |
#8 | |
Pentium Pro forever!
|
Citiraj:
![]() I ne nije mi rekao dal je ok imat razne napone na 12v (jer ce 2 PSU sigurno imat razlike medju voltazama) na istim uredjajima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
nisam bio dovoljno pazljiv. nisi napisao kad ti je sve na Enermaxu, kolika ti je ukupna potrosnja.
![]() |
#10 | |
Pentium Pro forever!
|
Citiraj:
![]() Da pridodam i svoja mjerenja: GB P35DS3R e6550@3.15 (7x450) 4x2gb ddr800 GTS 250 1gb 4x1500gb 2x750gb DVB-T ----------- U idleu (torrenti, firefox i slicno):140-145W Orthos: 200W GPUtool: 280W Orthos+GPUtool: 300-310w ----------------------------------- S druge strane zenin s754 sempron 1.3@2.5 s 2hdda i 6800xt vuce u idleu 110W ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Inace kada su u pitanju dva kvalitetna napajanja, dual PSU je vise-manje bezopasan. Preporuka - odspoji taj Frontier jer je stvarno nepotreban, a moze samo napraviti stetu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Pentium Pro forever!
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
mjerenja su sve rekala, ako ze zulja 100€ ...
![]() |
#14 |
Pentium Pro forever!
|
Ne zuljaju toliko, inace bi ga vec imao i ne bi se sad mi tu zabavljali ![]() Ali kad vec imam jedno od 4 kucista na svetu u koja ide CP850, steta bi bilo ne ugraditi ga ![]() ![]() S time da je ovo sa 1 grafikom i na staroj ploci. Racunam da bi 8500gt morala jedno 40W trosit, sto me stavlja na samu granicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Zanima me zna li netko postoji li opasnost od korištenja dva različita napajanja u dual PSU konfiguraciji, čisto sa naponske strane - ako recimo jedno napajanje daje recimo 12.19V, a drugo 12.05V.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Sto ce reci da tvoja konfa sa obje kartice trosi oko 300W u full loadu. Citiraj:
Upravo se ovako i koriste napajanja sa vise pojedinacnih railova, koja u opterecenju takodjer imaju razliku u naponu izmedju vodova/railova (npr. u slucaju 4 pojedinacna +12V raila). Jos jedna zanimljivost je to da rail pri vecem opterecenju "izgubi" cak i po par stotina mV samo dok prijeđe put preko kablova (izmedju sekundara napajanja i konektora na grafi), tako da cak ni isti rail na razlicitim konektorima nema isti potencijal ... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Ali opet, razlike su mislim manje u jednom napajanju, nego u dva različite snage i različitih proizvođača. Citiraj:
![]()
__________________ |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
Datum registracije: Nov 2009
|
nije uopce losa ideja sekundarni PSU, pod uvjetom da vrtis dvije jake kartice u sli li cf, ili imas peltiera koji trosi struju. Ima kupiti ekstra napajanja radjenih bas za tu svrhu koji zauzimaju jedan drive bay, ali mozes koristiti i frontiera ako ti ne smeta kablovinje po kucistu. Btw, frend mi ima neki kvad 775 i 5850 u kompu i mjerio je potrosnju. Komp mu trosi 650W, vjerovao ili ne. Probao je uvalit slabije napajanje, od 500W, i komp mu je upalio i radio, ali nije to bilo to. Rusenje sistema, bsodovi, you name it. Tako da pozdravljam ideju o dva napajanja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|