|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Problem s igrama u LANu
Imam kućnu wireless mrežu povezanu Speedtouchovim rooterom kojeg sam dobio od iskona. Umreženi su komp(win7) i laptop(WinXP). Mreža funkcionira odlično osim u igrama... ne mogu pronaći jedan drugog kad napravim server na nekom od njih. Ali ako preko konzole upišem na koju IP da adresu da se spoji, onda radi... Probao sam CoD1, CoD2, Ut2004... U codu 2 u prozoru Dedicated servera, nakon što sa drugim kompom počnem tražiti lan servere, ispiše se poruka : "Couldn't resolve address: Is0-Mick" . U čemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Firewall, jel isključen? Probaj postavit fixne IP adrese.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Otvori notepad, u njemu stavi: set net_ip "x.x.x.x" (gdje je x.x.x.x IP racunala koje glumi server) set net_port "28960" zatim - Save As "ime.cfg" da to spremis kao cfg file. Onda taj cfg file stavis u 'main' folder (za CoD2). Pokrenes igru, otvoris konzolu, upises "exec ime.cfg" (bez navodnika). Onda pokrenes server (obicno, ne treba dedicated). Na drugom kompu u igri bi sad trebao vidjeti svoj lokalni server. Ako to nece raditi, dodaj u routeru port forwarding od 28000 do 29000 tcp/udp. Na ovakav nacin meni radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
A ne bi li to trebalo normalno radit? Npr NFS Most wanted ne mogu nikako namjestit da radi. A mreža mi radi super, kao što rekoh... Help |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Jesi probao ovo sto sam napisao za CoD2 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislim da je mogući problem to što jedno računalo koristi XP, a drugo W7. Jel su računala u istoj Workgroupi? Ja sam imao taj problem na W7, tj. korisnik sa XP-om nije vidio server (CoD 4), a ja sam sa W7 vidio server na XP-u.
![]() |
#7 |
Premium
|
ovo sto si napisao radi. isto kao i spajanje na server pomocu konzole u bilo kojoj igri... hmm... možda je problem u windowsima 7 i xp, al kod mene ne mogu naći ni u jednom smijeru.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|