Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.05.2010., 14:57   #1
coffee22
filozof :P

coffee22's Avatar

Datum registracije: May 2010
Kupnja laptopa - molim savjet

Dobar dan, molim forumašku ekipu da mi pomogne u ispravnom izboru laptop bi koristio najviše za posao vezan uz fax(genetski algoritmi, programiranje u visualu, matlab, neka videokonferencija, web dizajn itd.)...igrice jako rijetko igram, to mi nije prioritet, dakle ne trebam divlju grafičku(u korist dužeg trajanja baterije)... znači tražim robustan, kvalitetno izrađen laptop(bez packave plastike pliz ) za ugodan višesatni dnevni rad(koji bi mi zamjenio dosadašnji desktop pc..) inače sam pročitao nekoliko vodiča na netu i ciljam na neke provjerene i "jače" marke - hp, toshiba, lenovo.. :P detaljnije ću napisati zahtjeve što se tiče nekih komponenti:

- ekran - 15.3, 15.6"(nikako ne dolazi u obzir glossy )
- brz procesor i memorija - zainteresiran sam za nove verzije intelove i3 i i5 serije te oko 4 GB DDR3 RAM
- hard disk drive - 320 do max.500GB, SATA, 7200rpm
- baterija - 6,8 ćelija, autonomija do 4,5 sati rada
- os - ne treba mi nikakav predinstalirani, dakle čisti freedos

Evo nadam se da sam dobro objasnio Proletio sam netom i naišao na neke modele koji vuku na poslovnjake pa dajte evo par savjeta u vezi ovih:

sa toshibom nisam imao loših iskustava, ovaj mi se čini dosta robustan i kvalitetne izrade, jedino je cijena od mog budžeta malo iznad:
TOSHIBA Tecra A11-11Q

i više nego dobar acerov laptop, jedino nisam siguran za ekran da li je mat:
ACER Aspire 5942G-434G32MN

nekako meni najbliži i najprovjereniji hp, odlične brze komponente, jedino da ima duplo više RAMA :P :
HP ProBook 6540b WD685EA

Naravno, SVI ostali prijedlozi i iskustva su dobrodošli.... Za laptop mislim dati oko 6000kn.

Lijep pozdrav.
coffee22 je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2010., 16:20   #2
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Tecru nađeš i ispod 6000kn. Acer nikako ne dolazi u obzir zbog glossy ekrana, a izrada je mnogo slabija od ostalih, ipak nije ni približno klasa Tecre, o bateriji da i ne govorim. HP je malo preskup, pogledaj 6545b. Pogledaj i Toshibu Satellite Pro S500. Iako piše da ima glossy ekran, čitao sam na drugom forumu da je ipak mat.

Zadnje izmijenjeno od: redscro. 23.05.2010. u 16:27.
redscro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.05.2010., 14:38   #3
coffee22
filozof :P

coffee22's Avatar

Datum registracije: May 2010
Hvala , čuo sam po forumima btw da se toshibin laptop iz satellite serije dosta kvari, e sad nisam siguran koji modeli točno i možda generaliziram, ali nema veze.. Hp-u sam nekako odan jer je brat prije 2 godine uzeo poslovnjak 6715b sa godinom dana garancije, nosi ga baš svuda, stabilan je, odlični materijali izrade, ima još instaliranu "pregaženu" vistu i još uvijek radi bez ikakvih problema..

Još neki prijedlozi?
coffee22 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno