|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
(riješeno) Kako postaviti SpeedFan da kod otvaranja bude zeljena brzina?
Ovako... Dobio sam jedan PC, i sad, skroz je tih, a grije se previse... Instaliram speedfan, brzine ventilatora su 1200RPM, na 20%. Podesim za manual control, stavim na 50-60%, OK su temperature, brzina oko 4000RPM. Ugasim komp, upalim, pokrene se speedfan (u startupu je), i, iako je postavljeno na manual control, opet je na 20% brzina ventilatora. Jos sam se malo igrao i oznacio opciju Automatically variated i Automatic fan speed, i brzine se podignu na 100%. Nakon restarta, prodje welcome screen i ucitava se SpeedFan i samostalno se ventilatori ubrzaju na 100%. Podesio sam i max. fan speed, no i dalje ili je 20% ili 100%. Kako postaviti speedfan da, prilikom pokretanja, ventilatore ubrza na zeljenu brzinu? Hitno je... komp nije moj a moram ga vratit |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Pa pod speed za taj vent postvis min na zeljenu brizinu (max ostavis na 100%) kvacica na automatic var. A na glavnom izborniku ostavis kvacicu na automatic fan speed. Moze biti samo fora da je izabran setup za min brzinu obretaja za krivi vent ili ima neki drugi program za regulaciju brzine ili antivirus blokira speed fan. Podesi si i temperature kakvo ubrazanje zelis. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Koristi tražilicu, imaš na forumu lijepi tutorial kako podesiti SpeedFan. No ako imaš Gigabyte, vjerujem da tu ništa ne možeš jer se Brzinko i Gigabyte ploče baš ne vole.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Rjesio sam... Ma za sve ventilatore postavljam isto, 2×50cm na upuhu su. Ploca je IBM. Uglavnom, nisam namjestio warning temperature (ostala je na default postavkama), a kako je temp isla i do 70°C, cim bi stavio neku vrijednost (primjer: da je stalno na 50%), zbog warninga bi ventilator bio na 100% dok ne padne ispod namjestene warning temperature. Stavio sam da je min. 10%, a max 50%. Warning je 60°C, a normal je 40°C. Sve radi odlicno, cim se pokrene zahtjevnija igrica odma ventovi s 50% odu na 100% ![]() Tutorial sam procitao, ali nisam mislio da zbog warninga zafrkava... Nego, sto znaci onaj "Delta value for fan speeds"? Ja sam s 10% stavio na 50%, ne znam sto to znaci pa ako netko moze pomoc/prevest... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|