|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
(riješeno) Windows 7 - ne valja slika na monitoru
imam problema sa win 7 pro na sljedecem sustavu: sempron 3200+ asrock k8nf4g-sata2 s754 sa integriranom nvidia 6100 sa 128mb memorije 2x1gb ddr1 400 80gb hdd uglavnom sve radi super, ali slika je uzasna, nekakva tamno crvena, 90% ekrana se ne vidi na pocetku instalacije je skroz normalna slika i onda kad bude pri kraju, reboota par puta i sve, zavrsava instalaciju valjda instalira drivere za graficku i onda se sve sj*** ekran se zacrni na kratko kao pri normalnom instaliranju grafickih drivera i nakon toga je slika takva kakvu sam opiso na takvom uzasnom ekranu sam uspio nac drivere za 6100 ali nisu pomogli, takodjer sam naso video drivere za nf410 chipset, kao 2 u 1 valjda, sve vezano uz taj chipset i takodjer nije nista pomoglo ono sta me cudi recimo kada otvorim web site od guru3d i idem nes downloadat onda je onako skroz bijeli ekran i kad povecam na full screen explorer onda ta "bjelina" "probije" kroz to tamno crveno i ekran i dole toolbar izgleda sasvim normalno, cim ugasim tu stranicu sve se vrati na tamno crveno, sa drugim stranicama mi nije radilo, nista se nije moglo procitat, bas na guru 3d ![]() eto, dajte plz pomagajte, ne znam sta bi vise osim da se kupi druga graficka? pcie utor ima ploca, ali i to mi je problem otkad je trznica zatvorena, a na njuskalu nema nista osim nekih malo jacih, a bojim se da napajanje nebi to izdrzalo jer je neko shrotex help |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
moguce da ti je monitor puko ili ce puknut. ali ako nista drugo, novi komp. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi probao mozda disejblat Aero? A sto je sa safe mode-om? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
da, 32bit (original sa faxa) zar nije safe mode bez drivera? i da mislim da sam probo bas te drivere i nista jos neka ideja? sutra u 10am idem opet pogledat komp probat jos tih par ideja dal je moguce da nije do grafike pa da bezveze ne kupujem drugu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ovako, u safe modu je slika OK, kada maknem aero nema utjecaja sta sad kad je u safe modu ok? sta mi to znaci? Edit: evo ovak, totalno sam maknuo nvidia drivere i sve je proradilo, lijepa slika, ali iz nekog razloga mi je mis onda presto radit (tipkovnica radi) i onda sam restarto komp i windowsi su sami instalirali svoje drivere i cim se to dogodilo slika je postala uzasna, a mis se i dalje ne mice...u safe modu mis radi Sad idem pronac kako zaustavit automatsku instalaciju drivera za graficku edit2: uspio sam, instaliro sam odma nvidijine drivere i sad radi, al takodjer trebalo je promjenit refresh rate, izgleda da je Charmander bio u pravu, monitor je banana, 1600x1200 na 75hz nije htjelo, dok na 72hz radi (jedino cudno da na 75hz radi u win xp, al nema veze glavno da je rijesen problem) hvala svima na prijedlozima Zadnje izmijenjeno od: Astral. 16.05.2010. u 13:30. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|