|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
![]() Prolio sam malo vode po X51L laptopu i makar je nakon toga ušlo u Windowse, sada više neće. Laptop se zamrzne u BIOSU, na prvom ekranu gdje piše Asus. Ako stisnem F2 kad ga upalim, onda prođe taj ekran i dođe onaj screen gdje je informacija o BIOSu (American Megatrends, pa IDE master, slave itd) i stane nakon šta prepozna hard disk i CD. Izvadio sam disk i onda lap prijavi da nema boot device. E sad dali to znači da je od vode nešto sa diskom se dogodilo pa bios ne može dalje nakon šta u biosu ga prepozna ili može bit nešto treće? Samo još bi rekao da kad se upali lap, Caps Lock radi par sekundi (to sam stiskao da vidim ako radi tastatura) a onda i to prestane reagirat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nemoj palit lap, hitno rastavit, pobrisat / posušit, nadat se da se nije što spalilo, sastavit nazad. Ako nemaš alata, nisi vičan zadatku onda izvadi bateriju i u pon trk u servis. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Ma već je u međuvremenu se lap palio pa sam probao sam intervenirat koliko mogu i znam. Izvadio sam disk iz drugog laptopa i stavio ga u ovaj lap koji je zaliven vodom. Isto stane kad dođe ono detecting primary IDE....hard disk... A kad stavim hard disk iz prolivenog laptopa u drugi lap - sve radi, windowsi se bootaju normalno itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Piši kući propalo = gecrk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Jos uvijek se to da spasit. Daljnje informacije se placaju. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Skup sport sinko. Vrlo skup, bar kod nas. Računaj na bar 2-2,5k kn. Ili nađi matičnu na ebayu ili prodaj ovaj lap u dijelovima i kupi novi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|