|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
CANON PowerShot s51s problem
pozdrav.evo kupio sam fotoaparat CANON PowerShot s51s,i problem je u tome što mi se baterije isprazne,a da fotoaparat ni ne radi... ![]() kupio sam baterije koje se mogu puniti i one se isprazne u fotoaparatu,a fotoaparat nije bil korišten...stavio sam baterije punit i drugi dan stavim u fotić i onda normalno radi.ugasim fotić i za 2-3 dana idem opet slikat i baterije su prazne...onda sam probao kupiti normalne baterije i njih stavim u fotić da vidim koji je to k......upalim,normalno radi,upalim za 2 dana .ne radi.. ![]() onda odnesem fotić na servis da vidim kaj oni vele.i oni kažu da se baterije moraju vaditi DOK SE FOTOAPARAT NE KORISTI..meni to nema logike.....ja npr jedan dan slikam i ak na kraju ne izvadim baterije,drugi dan ne bude funkcioniralo.sve mi to malo glupo...KAKO JE MOGUĆE DA SE BATERIJE U FOTOAPARATU ISPRAZNE AKO NIJE NI KORIŠTEN.... ![]() HELP PLEASE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ovo mi je jako čudno, ne bi to smjelo tako brzo, ali za takve namjene se danas uobičajeno koriste baterije tipa Sanyo Eneloop. http://en.wikipedia.org/wiki/Eneloop#Sanyo_Eneloop Ali, opet, ne bi to smjelo za 2 dana bit prazno nikako |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Frend je upravo imao problema sa Sanyo baterijama, praznile se prebrzo, a aparat je bio Canon A75, ja sam na svom Canonu A85 imao problem s brzim praznjenjem doticnih baterija iako nisu ista serija. Nije bas bilo 2 dana nego 5-6, ali opet prebrzo. Onda sam se malo raspitao i vidio da ima dosta ljudi problema s doticnim baterijama. U isto vrijeme kao drugi set sam imao Varta Photo Accu i drzale su solidno (do 2 tjedna), a zatim sam kupio set Panasonic i Duracell i dan danas rade. Duracell se nisu ispraznile ni nakon skoro mjesec dana nekoristenja, a Panasonic bi izdrzale nekih 15-20 dana.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Ja za svoj Canon powershot A1000 koristim isključivo Sanyo baterije. Ove obične NiMH od 2500mAh(ne eneloop) izdrže više od 2 tjedna sa 20ak okidanja dnevno. Eneloop su mi bile više od mjesec dana u aparatu. Slikao sam svaki dan par slika. Nakon mjesec dana još sam slikao 70-80 slika na krstitkama i to dobar dio sa blicom. NiMH baterije inače gube kapacitat stajanjem ali nikako za 2 dana pa čak ni one najlošije. Međutim čudno je da su i obične (protpostavljam alkalne) baterije trajale tako kratko. One ne gube kapacitet stajanjem poput NiMH međutim sa njima snimim gotovo 3x manje snimaka nego sa NiMH. I da-one su gotove za 2 dana slikanja pogotovo ako je blic uključen. 50-ak slika i gotovo. Ovo sa vađenjem baterija nema veze sa ničim osim sa eventualnim curenjem Meni su stalno u aparatu. Međutim ako me sjećanje služi čitao sam o serijama fotića koje su nemilosrdne prema baterijama. Ako se ne varam tu je bilo i nekih Canon modela. Za početak kupi alkalne i ostavi ih par dana u fotiću bez slikanja pa onda probaj. Ako rade problem je u konkretnim baterijama(možda i punjaču). Ako ne onda je stvar u fotiću. Ponavljam- najbolje alkalne(one Ultrablabla Duracell) maksimalno 80 snimaka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|