Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.05.2010., 20:03   #1
zagorec89
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
CANON PowerShot s51s problem

pozdrav.evo kupio sam fotoaparat CANON PowerShot s51s,i problem je u tome što mi se baterije isprazne,a da fotoaparat ni ne radi......
kupio sam baterije koje se mogu puniti i one se isprazne u fotoaparatu,a fotoaparat nije bil korišten...stavio sam baterije punit i drugi dan stavim u fotić i onda normalno radi.ugasim fotić i za 2-3 dana idem opet slikat i baterije su prazne...onda sam probao kupiti normalne baterije i njih stavim u fotić da vidim koji je to k......upalim,normalno radi,upalim za 2 dana .ne radi.....
onda odnesem fotić na servis da vidim kaj oni vele.i oni kažu da se baterije moraju vaditi DOK SE FOTOAPARAT NE KORISTI..meni to nema logike.....ja npr jedan dan slikam i ak na kraju ne izvadim baterije,drugi dan ne bude funkcioniralo.sve mi to malo glupo...KAKO JE MOGUĆE DA SE BATERIJE U FOTOAPARATU ISPRAZNE AKO NIJE NI KORIŠTEN......

HELP PLEASE!!!
zagorec89 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 23:19   #2
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ovo mi je jako čudno, ne bi to smjelo tako brzo, ali za takve namjene se danas uobičajeno koriste baterije tipa Sanyo Eneloop.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eneloop#Sanyo_Eneloop

Ali, opet, ne bi to smjelo za 2 dana bit prazno nikako
FitzTN je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.05.2010., 14:04   #3
Raven_1
Night shift
Moj komp

Raven_1's Avatar

Datum registracije: Jul 2002
Frend je upravo imao problema sa Sanyo baterijama, praznile se prebrzo, a aparat je bio Canon A75, ja sam na svom Canonu A85 imao problem s brzim praznjenjem doticnih baterija iako nisu ista serija.
Nije bas bilo 2 dana nego 5-6, ali opet prebrzo.
Onda sam se malo raspitao i vidio da ima dosta ljudi problema s doticnim baterijama. U isto vrijeme kao drugi set sam imao Varta Photo Accu i drzale su solidno (do 2 tjedna), a zatim sam kupio set Panasonic i Duracell i dan danas rade. Duracell se nisu ispraznile ni nakon skoro mjesec dana nekoristenja, a Panasonic bi izdrzale nekih 15-20 dana.

Proc: AMD X2 3800+ cooled by TT BigTyphoon
Matična: ABIT AN8 SLI
RAM: 2x512MB OCZ Platinum EL rev2 PC3200
Grafička: SAPPHIRE ATI RADEON HD3450 256MB
HDD: WD 40GB i Samsung 160GB @ 7200
RW:DVD-ROM Pioneer DVD-106
PSU: 420W Xilence RedWing

"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again."

--uoɥʇʎd ʎʇuoɯ--
Raven_1 je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2010., 14:29   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Meni Eneloop dosta traju u A720IS.
Staro 10.05.2010., 20:14   #5
Hasta
Premium

Datum registracije: Jul 2009
Ja za svoj Canon powershot A1000 koristim isključivo Sanyo baterije. Ove obične NiMH od 2500mAh(ne eneloop) izdrže više od 2 tjedna sa 20ak okidanja dnevno. Eneloop su mi bile više od mjesec dana u aparatu. Slikao sam svaki dan par slika. Nakon mjesec dana još sam slikao 70-80 slika na krstitkama i to dobar dio sa blicom. NiMH baterije inače gube kapacitat stajanjem ali nikako za 2 dana pa čak ni one najlošije. Međutim čudno je da su i obične (protpostavljam alkalne) baterije trajale tako kratko. One ne gube kapacitet stajanjem poput NiMH međutim sa njima snimim gotovo 3x manje snimaka nego sa NiMH. I da-one su gotove za 2 dana slikanja pogotovo ako je blic uključen. 50-ak slika i gotovo. Ovo sa vađenjem baterija nema veze sa ničim osim sa eventualnim curenjem Meni su stalno u aparatu. Međutim ako me sjećanje služi čitao sam o serijama fotića koje su nemilosrdne prema baterijama. Ako se ne varam tu je bilo i nekih Canon modela. Za početak kupi alkalne i ostavi ih par dana u fotiću bez slikanja pa onda probaj. Ako rade problem je u konkretnim baterijama(možda i punjaču). Ako ne onda je stvar u fotiću. Ponavljam- najbolje alkalne(one Ultrablabla Duracell) maksimalno 80 snimaka.
Hasta je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno