|
![]() |
#1 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Excel problem iliti don't send, send
Poštovani, radi se o sljedecem: na određenom laptopu otvorim excel fajl, te nakon pregleda kad hoću izać iz excela baci mi popup dont send/send te opciju da my office baci recovery na te fajlove, ali tako samo ulazim u beskonačni loop paljenja excela i dont send porukica. Sa word-om nema nikakvih problema. Sad, disclaimer: iste te fajlove bez problema ja mogu otvorit na svom kompu, dakle sumnjam da je u njima problem. Na tom ukletom laptopu (T500) su friški win xp, pokušao sam i sa officeom 2007 ultimate, enterprise te na kraju sa office 2003 paketima. Svaki put ista pi*darija. Otvori ga najnormalnije, cak i ako ga sejvam na neko drugo mjesto kao xlsx fajl, opet kad otvorim taj i probam ga ugasit bude drek. Ideje? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Stavi screenshot tog send/dont send prozora, ali otvori ono detaljnije sta pise > 'view tehnical information' ili kako vec, ne sjecam se. P.S. Ajd uplodaj taj .xls fajl negdje na net ako nisu neke povjerljive informacije u njemu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sa xp-AntiSpy ugasi slanje errora za XP i Office, probaj file prebacit u stari dobri xls format a ne ovaj novi xlsx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Bok ljudi, hvala vam svima na brzim odgovorima. Nazalost fajlovi nisu trenutno kod mene, jer se radi o lapu koji je manje vise uvijek u firmi :/ Stavit cu odmah prvom prilikom i screenshot i uploadat fajl. Btw, fajlovi su originalno i napravljeni u xls formatu, tj u officeu 2003, ali prilikom njihovog otvaranja i sa 2003 i 2007 nastane sranje. Probao sam i sejvat taj isti fajl u identicnom formatu (xls->xls) i kita. Hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|