Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.05.2010., 08:44   #1
gesaugen
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
IPjevi od microsofta i ESET firewall

Neki dan sam friško instalilrao win7 64bit. Kao firewall imam ESET smart security.
Nakon instalacije sam updejtao windowse preko win. updatea (imam originalne windowse) i sve je prošlo bez problema...
no sad kad se spajam na internet, ESET mi javlja da se želi uspostaviti outbound veza sa IPjevima koji izgleda pripadaju microsoftu. Radi se o slijedećima:
213.199.181.90
94.245.115.186
oba port 80

problem nastaje kad ih blokiram: nakon blokiranja mi net još neko vrijeme radi, pa onda počne kenjkavo raditi i onda prestane raditi iako je veza s netom uspostavljena. Ako disejblam ESET, sve proradi odlično...
Dakle, blokiranje ovih IPjeva dovodi do postepenog prestanka rada neta...

no kad sam ih pustio, dobio sam poruku da ima par critical updateova za windowse. problem tu je što sam rekao da se windowsi ne updejtiraju, ikada! Dakle, unatoč tome windowsi se i dalje updejtaju i traže komunikaciju s microsoftom i ako im odbijem onda mi ubiju net...

i što sad da radim: neželim da mi se windowsi javlaju bilokome a očito je da windowsi baš ne žele da je tako...
što da radim da spriječim spajanje a da ne zeznem net?
gesaugen je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2010., 09:44   #2
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Makni ESET, ostavi samo AV komponentu recimo, i upali Windows Firewall. Dovoljno za vecinu korisnika.
Oglas

Oglas
Staro 01.05.2010., 12:26   #3
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Meni ta kombinacija radi uredno. ESET, dozvoljena bilo kakva spajanja na MS, update ugasen, pokrenem ga sam. Windowsi mi uopce ne javljaju da imam update. Ugasi i u ESET-u da provjerava update za win. Setup/Advanced setup/Tools/System updates. Restartaj komp i nema provjera nadogradnji od strane ESETa.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2010., 20:41   #4
gesaugen
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
ali ja ne želim da mi microsoft određuje dal će mi internet raditi ili ne...
na win xp mi rad na netu nije bio uvjetovan nikakvim IPjevima pa nevidim zbog čega bi mi ovdje trebao biti
gesaugen je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2010., 23:10   #5
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Ne odreduje ti M$, određuje ti Eset, on blokira. Imaju win niz servisa koji se spajaju na net. Sad se trenutno mogu sjetit samo sata koji ima slozeno da se sinkronizira za time.windows.com. I tako ti zabranis neke druge stvari zbog kojih ne radi veza. Ostavi to sve na miru, tj. dozvoli odlazne veze za stvari sto se ticu win, ugasi Eset provjeru za nadogradnje i nista ti nece dosadivat. Ako ce i napravit promet bit ce par KB (ako te to brine jer nemas flat), imas original win pa te ne brine "wga", a za malware, spyware i slicne ce te Eset posebno upozorit.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno