Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.04.2010., 21:57   #1
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
(riješeno) Windows 7 x64 Kernel-Power Error

Log Name: System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 9.4.2010. 21:41:52
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Keywords: (2)
User: SYSTEM
Computer: ManHunt1986-PC
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-04-09T19:41:52.345215400Z" />
<EventRecordID>58552</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>ManHunt1986-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>

Napravio sam sfc/scannow i chkdsk.Otišao pod device manager i disableao ATi High Definition Audio Device (nekima je pomoglo,ja ga ne koristim uopće,pa eto - disable.).Tamo sam isto tako pregledao da nema nekih kvačica ili uskličnika,nema baš ništa.Išao sam redom i gledao sve,kaže Win da sve uredno radi.Uninstalirao sam ATi drivere putem Control Panel-a,zatim otišao u safe mod i obrisao ih sve pomoću Driver Cleaner-a (Pro),stavio ponovno 10.3 za moju grafičku.Isključio sam računalo,zvukao kabl iz utičnice na čak 40 sekundi,vratio,upalio,napravio ponovno chkdsk - ništa.Reko sve radi,oke.Upalim CoD 4,zavrti,odradim uredno misiju.Reko idem izaći van,pokrenuti ponovno da vidim što će se dogoditi.Upalim,pokrenem,loada misiju,misija počne i opet se isto dogodi.Jebeni EventID 41 i critical error.

Citiraj:
Nešto se kolje u sistemu,a mene zanima što.Heh.Sad je evo (nakon 4. critical errora i freeza,te restarta) javio da pokušava instalirati novi device,lol?
Nakon toga kaže da device nije prepoznat,te da je instalacija failed.Radilo se o USB sticku uštekanom u jedan od portova.Sada sam ga izvukao iz porta i ne usudim se ništa probati.Možda je do toga?
Pisalo je da nije prepoznat i nešto kao malfunctioning,ovo i ono,ali sada opet radi.Ne znam što da napravim,više ni sam nisam pametan.Sry na dugom postu,ali sam trenutno totalno sjeban,pošto mi se to dogodi čim zavrtm neku igru,a mogu uredno raditi sve ostalo na računalu,gledati flmove,surfati,igrati se u Photoshopu,etc.
Zanimljiva stvar je to što mi se isti error prije događao,ali kada sam znao downloadati veće fajlove sa neta i samo tad.Sada odjednom počne čim zavrtim neku igricu.
Uglavnom,čak sam uninstalirao Fallout 3 (u nadi da će to pomoći,jer brijem da se neki driveri kolju) koji sam danas instalirao.

Tnx in advance,LP,M.

EDIT:

HiNT:
Upravo sam zavrtio 3DMark i sve je prošlo bez ikakvih problema.

Ideje?

EDIT:

Evo zavrtio sam i Furmark pola sata,te AtiTool i scan na artifakte,sve radi normalno.Grafička je stara dva dana,pa uz sve ove testove,isključio bih neki hardverski problem.Brinulo me da nije neki failure na grafičkoj kartici,ali izgleda da nije čim je bez frke preživjela Furmark.
Dakle,ostajem pri tome da se driveri kolju,ali koji?!
Ideje?
Vrlo rado bih vam postao minidump fajl,ali nemam pojma jel uopće sprema minidump fajlove,te kako ih očitati,itd.
Tražio sam pod C:/Windows/minidump i tamo ima samo tri datoteke i to malo starije (cca mjesec-dva).Očito basterd ne sprema minidumpove,ili sam ja to (a zaboravio sam) isključio radi uštede mjesta na hdd-u.Mislim da bi netko iskusniji mogao očitati iz priloženog koda iznad o čemu se zapravo radi.Ako hoćete,okačiti ću xml verziju.
-->
Komp iz liste sa lijeve strane ispod nicka.Ne znam što se događa.Da se citiram iz Bad Company 2 topica:

Citiraj:
Poluditi ću,apsolutno.U zadnjih 45 minuta tokom igranja,ili uopće browsanja servera mi freeza i zvuk ide onako u loop,te moram manualno resetirat komp.Event viewer kaže sljedeće:

Critical error,last hour : 3 ()

EventID:41,Source: Kernel-Power,Log:System
9.4.2010 19:50:45,9.4.2010 19:58:11,9.4.2010 20:33:10

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

******** li ti Win7 i sve krvavo Microsoftovo.Sve radi,radi,radi i onda odjednom počne jest govna.Bože dragi.
Citiraj:
Tako je i meni bilo sve do sada.Sada sam probao rendom igru CoD4 i tokom loadinga misije se isto dogodi kao sa BFBC2.Slika freeza,zvuk loopa,pa kao ubrza i nestane,slika ostane ili bude onako siva pozadina.
Nešto se kolje u sistemu,a mene zanima što.Heh.Sad je evo (nakon 4. critical errora i freeza,te restarta) javio da pokušava instalirati novi device,lol?
Nakon toga kaže da device nije prepoznat,te da je instalacija failed.Radilo se o USB sticku uštekanom u jedan od portova.Sada sam ga izvukao iz porta i ne usudim se ništa probati.Možda je do toga? Ide mi na jetru Win7 majke mi,zbuggan je k'o i BFBC2.
Pošto,drivere sam uninstalirao kroz cpanel,pa u safe modu očistio driver cleanerom i stavio sve novo,testirao,grafička radi uredno.I evo dok browsam web,sve kul,čim krenem nešto igrati odmah taj error odjednom.Jebem im mater i EventID 41.Vidim po google-u da masa ljudi ima taj problem sa tim EventID brojem.Jao.Sry zbog spama.
Ne znam,zbilja,nadam se Vašoj pomoći.Sve je radilo sasvim uredno,do danas.Naime,probao sam pokrenuti Bad Company 2,igrao sam neko kraće vrijeme,slika je freezala,zvuk otišao u loop (ono,beskonačna petlja jednog zvuka od 2-3 sekunde koji se ponavlja) i tu je sve stalo - ništa osim manualnog restarta nije funkcioniralo,od Win tipke,ALT+F4,Ctrl-Alt-Del,Alt+TAB,čak ni tipkovnica nije reagirala uopće,skužio sam kasnije jer nisam mogao isključiti Num Lock.
Event Viewer kaže:

Date: 9.4.2010. 21:41:52
Computer: ManHunt1986-PC
Description:
Event Xml:
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<TimeCreated SystemTime="2010-04-09T19:41:52.345215400Z" />
<EventRecordID>58552</EventRecordID>
<Correlation />
<Computer>ManHunt1986-PC</Computer>
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
</EventData>
</Event>

Napravio sam sfc/scannow i chkdsk.Otišao pod device manager i disableao ATi High Definition Audio Device (nekima je pomoglo,ja ga ne koristim uopće,pa eto - disable.).Tamo sam isto tako pregledao da nema nekih kvačica ili uskličnika,nema baš ništa.Išao sam redom i gledao sve,kaže Win da sve uredno radi.Uninstalirao sam ATi drivere putem Control Panel-a,zatim otišao u safe mod i obrisao ih sve pomoću Driver Cleaner-a (Pro),stavio ponovno 10.3 za moju grafičku.Isključio sam računalo,zvukao kabl iz utičnice na čak 40 sekundi,vratio,upalio,napravio ponovno chkdsk - ništa.Reko sve radi,oke.Upalim CoD 4,zavrti,odradim uredno misiju.Reko idem izaći van,pokrenuti ponovno da vidim što će se dogoditi.Upalim,pokrenem,loada misiju,misija počne i opet se isto dogodi.Jebeni EventID 41 i critical error.

Citiraj:
Nakon toga kaže da device nije prepoznat,te da je instalacija failed.Radilo se o USB sticku uštekanom u jedan od portova.Sada sam ga izvukao iz porta i ne usudim se ništa probati.Možda je do toga?
Pisalo je da nije prepoznat i nešto kao malfunctioning,ovo i ono,ali sada opet radi.Ne znam što da napravim,više ni sam nisam pametan.Sry na dugom postu,ali sam trenutno totalno sjeban,pošto mi se to dogodi čim zavrtm neku igru,a mogu uredno raditi sve ostalo na računalu,gledati flmove,surfati,igrati se u Photoshopu,etc.
Zanimljiva stvar je to što mi se isti error prije događao,ali kada sam znao downloadati veće fajlove sa neta i samo tad.Sada odjednom počne čim zavrtim neku igricu.
Uglavnom,čak sam uninstalirao Fallout 3 (u nadi da će to pomoći,jer brijem da se neki driveri kolju) koji sam danas instalirao.

Tnx in advance,LP,M.

EDIT:

HiNT:
Upravo sam zavrtio 3DMark i sve je prošlo bez ikakvih problema.

Ideje?

EDIT:

Evo zavrtio sam i Furmark pola sata,te AtiTool i scan na artifakte,sve radi normalno.Grafička je stara dva dana,pa uz sve ove testove,isključio bih neki hardverski problem.Brinulo me da nije neki failure na grafičkoj kartici,ali izgleda da nije čim je bez frke preživjela Furmark.
Dakle,ostajem pri tome da se driveri kolju,ali koji?!
Ideje?
Vrlo rado bih vam postao minidump fajl,ali nemam pojma jel uopće sprema minidump fajlove,te kako ih očitati,itd.
Tražio sam pod C:/Windows/minidump i tamo ima samo tri datoteke i to malo starije (cca mjesec-dva).Očito basterd ne sprema minidumpove,ili sam ja to (a zaboravio sam) isključio radi uštede mjesta na hdd-u.Mislim da bi netko iskusniji mogao očitati iz priloženog koda iznad o čemu se zapravo radi.Ako hoćete,okačiti ću xml verziju.

All you have is your fire and the place you need to reach.
Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.04.2010. u 10:36. Razlog: spajanje postova
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2010., 00:59   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005

Date: 10.04.2010. 00:28:47
Computer: Domy-NB
Description:
Event Xml:
<System>
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<TimeCreated SystemTime="2010-04-09T22:28:47.718750000Z" />
<EventRecordID>8235</EventRecordID>
<Correlation />
<Computer>Domy-NB</Computer>
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">126</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0xffffffffc0000005</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0xfffff88005e8b081</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0xfffff880031ab4d8</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0xfffff880031aad30</Data>
</EventData>
</Event>

-->
Gotovo sam siguran da te neki driver zeza... Jesi li se sjetio pogledati koji file ti piše u BSOD-u kad dumpira memoriju? Meni se recimo pojavljuje ovakav BSOD, isto je Kernel-Power u pitanju, ali ja znam do čega je, samo se nemam vremena time igrati...

Date: 10.04.2010. 00:28:47
Computer: Domy-NB
Description:
Event Xml:
<System>
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<TimeCreated SystemTime="2010-04-09T22:28:47.718750000Z" />
<EventRecordID>8235</EventRecordID>
<Correlation />
<Computer>Domy-NB</Computer>
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">126</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0xffffffffc0000005</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0xfffff88005e8b081</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0xfffff880031ab4d8</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0xfffff880031aad30</Data>
</EventData>
</Event>

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.04.2010., 01:24   #3
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Hvala na odgovoru.Problem je u tome što mi ne pokazuje BSOD uopće,nego je ostavljeno sve na default u Win7,pa u slučaju BSOD-a pokuša valjda napraviti recover,ne uspije i daje mi ovaj critical error.Vjerojatno je po defaultu napravljeno u Windozima da ne baca BSOD (jer je iritantan xD),nego da se proba sam skockat,a to je još više iritirajuće nego BSOD,pa mi umjesto BSOD-a zamrzne sliku i loop-a zvuk (nekad zvuk nastavi normalno,nekad prestane i nema ga više).Možeš li mi molim te reći kako da namjestim da pokaže BSOD,tako da mogu vidjeti o kojem je fajlu zapravo riječ?
Na taj način ću pomoći sebi,ali i Vama da mi pomognete u pronalaženju solucije.
Tnx in advance,LP,M.

Staro 10.04.2010., 01:36   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Start > Control Panel > System > Advanced System Settings > tab Advanced > Settings unutar Startup and Recovery okvira > skini kvačicu s Automatically restart > OK > OK > X

Iako ne vjerujem da će ti to pomoći jer je meni to uključeno, ali probaj...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 10.04.2010., 01:40   #5
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Hehe,baš sam zujao tamo prije pet minuta i maknuo kvačicu sa "Automatically Restart"-a,tnx.Idem ga "izazvati" sada,vjerujem da sam kroz 5 min. max. natrag na topicu sa imenom fajla,pošto se sada ne bi trebao resetirati,odnosno probati skockati/napraviti recover,nego bi trebao dati BSOD.Ako dobro kužim.Sad ćemo vidjeti,jer želim vidjeti BSOD,tako da ti mogu reći koji fajl je u pitanju.

EDIT:

Noup.Nisam dobio BSOD,već mi se ovaj puta displej samo zatamnio,odnosno bila je crna pozadina,zvuk u loop-u,ali igrao sam čak 7 minuta! Jej! Jebemu dan,postoji li nekakvo rješenje da se vidi BSOD,a ne da Windozi rade po svome i probavaju self recovery system?!
Heh.Ovako imam osjećaj iako sam naredio da se ne resetira automatski,da se svejedno idiot glupira i pokušava to napraviti.Jednostavno mi neda BSOD da mogu vidjeti o čemu je riječ.Jedino čemu imam pristup i što posjedujem je event log,te ta tri minidumpa (ne znam zašto ne sejva ove).

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.04.2010. u 10:33. Razlog: spajanje postova
Staro 10.04.2010., 04:08   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Pa imas li onda ukljucenu opciju da ti zapisuje logove kad je "system failure" (odnosno restarta se)?
Baci oko tu ista je stvar i na w7, opcija (write an event to the system log)..
Staro 10.04.2010., 10:40   #7
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Isto sranje sam vidio na par mjesta, na jednom je bilo napajanje u pitanju, zamjenom istoga sve je proradilo kako treba iako na drugoj konfi to isto napajanje na tom istom os-u (win 2008 R2 doduše, no isti racku) radi normalno. Drugi problem je riješen zamjenom realtekovih drivera za zvulnu karticu, jer smo skuži da sve ode u krasni racku kad je ona u pogonu (muzik, film, sistemski zvukovi i slično), a na jednom se još borim. Zamijenio apsolutno sve osim harda, još mi on ostao, iako je po svim alatima potpuno ispravan, napravljen je clean instal windoza na njemu, lijepo formatiran mažen i pažen no i dalje kenja.
Jedino što je zajedničko u svim slučajevima - u pitanju su malo starije platforme; Socket 939, prve serije AM2/775 čipsetova itd. Vjerojatno su driver u igri, no kako ih debugirati - izgleda da je od slučaja do slučaja.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2010., 14:28   #8
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Pa imas li onda ukljucenu opciju da ti zapisuje logove kad je "system failure" (odnosno restarta se)?
Baci oko tu ista je stvar i na w7, opcija (write an event to the system log)..
Jep.
System Failure

EDiT : Da stavim Small Memory Dump (256 kb) umjesto Kernel Memory Dump,te promijenim Dump file u "%SystemRoot%\minidump" iz "%SystemRoot%\MEMORY.DMP"

??

Write An Event To The System Log - kvačica

Automatically Restart - kvačica

Write Debugging Information - Kernel Memory Dump

Dump file - %SystemRoot%\MEMORY.DMP (samo,čudna stvar je što meni memory.dmp datoteke uopće nije bilo pod "Windows" :S,poslao mi je frend tu datoteku sinoć,koju je napravio nekim toolom za crash)

Overwrite any existing file - kvačica

Ono što mene straši je to što mi uopće ne izbaci BSOD,već se slika u igri samo zamrzne,zvuk se li zapetlja u loop,ili nastavi dalje,pa stane,ili skroz prekine,a slika i dalje stoji.Tastatura uopće ne reagira,ne mogu čak ni num lock isključiti tada.Da m izbaci BSOD,vidio bih s kojom datotekom je povezan crash,te bih vidio onaj kod po kojem bih mogao zaključiti što se događa zapravo.Ovi Event logovi baš i ne daju puno na znanje,osim da se Windoz pokušao sam oporaviti,što mu naravno u 99 % slučajeva ne uspije.Kažem,taj problem vučem već dugo,ali se nije pojavljivao par mjeseci i prije se događao kada bih stavio nešto veće na download,pa ono,tokom downloada (negdje na polovici),bi jednostavno prestao reagirati,a slika i sve ostalo normalno.No,što god bih kliknuo,on bi rekao da ne može otvoriti iz nekih moronskih razloga.Npr. probaš otvoriti mozillu kad je Windoz u stanju critical crasha i frajer kaže kao da ne može pronaći datoteku,možda je pomjerena ili obrisana.

@ tor - Slažem se,vidio sam i ja masu puta po netu ljude sa ovim EventID 41 errorom,zato sam probao neke solucije (poput disableanja Ati drivera za zvuk,system restore,sfc/scannow,chkdsk,chkdsk /r /f,itd.)

Citiraj:
Jedino što je zajedničko u svim slučajevima - u pitanju su malo starije platforme; Socket 939, prve serije AM2/775 čipsetova itd. Vjerojatno su driver u igri, no kako ih debugirati - izgleda da je od slučaja do slučaja.
Da.Izgleda da Win7 i nema baš podršku za sav mogući hardware kako kažu iz Microsofta.Čak sam razmišljao da probam obrisati drivere od grafičke,pa da stavim one koji su došli uz grafu na cd-u,ali ne znam kako će to pomoć,stresnuo sam grafu Furmarkom,prošla je.AtiTool - prošla je.Zavrtio 3dMark - prošla je.Napravio benchmarking u Furmarku,sve uredno prošla,max temp 54 C°,a Arctic Cooling radi posao i u GPU-Z,te Ati OverDrive i HWMonitor uredno su prikazali kako brzo spušta temperaturu natrag na 35 C°.Jedino što bih od hardwarea izdvojio je napajanje koje nije Bog zna što,ali iskreno ne znam.Vrtio sam sve igre normalno ovih dana,radio sa raznoraznim aplikacijama od Photoshopa do Maya-e i radilo je normalno,a od jučer Winsi poludili skroz kada sam instalirao Fallout 3 (igrao normalno nekih pola sata,izašao jer mi je dosadilo),otišao prozujati netom,te nakon nekih cca 6-7 sati upalio Bad Company 2 u želji da zaigram multiplejer i ono,odigram nekoliko minuta,slika zamrzne,zvuk u loop i sve prestane reagirati.Obrisah Fallout 3 (u nadi da će pomoći,reko možda je instalirao neki driver,ili nešto,pa se kolje sa drugim driverima,ili je možda single datoteka u pitanju),napravio system restore.Upalim Bad Company 2,igrao nekih 7 minuta,opet isto - slika freeze,zvuk u loop,ništa ne reagira.Jedino kada sam isključio Automatically Restart opciju,onda mi je tokom igre umjesto da zamrzne sliku pozadina bila crna.Jednostavno mi ne da da ga shebem da mi pokaže BSOD,tako da vidim o čemu je zapravo riječ.Minidumpove ne znam zašto,ali nije spremao (vrlo vjerojatno jer mi u sistemu nije bilo memory.dmp ,nemam blage veze zašto ga nije bilo u root driectory-u),tako da sam bzvz pokretao WinDbg,niti vam mogu okačiti minidump fajl,da vidite o čemu se radi.Kažem,frend mi je poslao memory.dmp koji je izazvao toolom za crash,stavio sam ga u root,otišao u registry provjeriti da li je opcija za sejvanje minidumpova enable-ana i je,value je 2 (kernel memory dump).Danas ću pokrenuti neku igru opet,izazvati critical error i vidjeti da li će mi spremiti minidump,pa ću ga probati debugat i pročitati,ali ću ga svakako staviti ovdje da možete provjeriti o čemu se radi.
Nemam više ideja i hvala svima na odgovorima.
LP,M.

Staro 10.04.2010., 15:39   #9
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Probaj još ovo, ali opet ne vjerujem da će pomoći...

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Staro 10.04.2010., 15:47   #10
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Na kraju ti uvijek preostaje dobri stari format c: (bez zajebancije, i ja sam se znao lomiti danima da nađem problem, pa je na kraju ispalo da je najbrže i najefikasnije, tj. jedino rješenje - format c: )
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.04.2010., 15:48   #11
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Probaj još ovo, ali opet ne vjerujem da će pomoći...

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html
Imam tu aplikaciju,skinuo sam je jučer baš,ali nemam mindumpova za čitanje više.Nekako...su nestala i ona tri koja sam imao.

:S:S:S:S:S

@ Neo,razmišljao sam o tome,međutim,problem se ponavlja u Win7,kako god okreneš.Formatirao sam hdd već dva puta u 4 mjeseca,stavio frišku instalaciju i opet taj Critical Error nakon nekog vremena,nenadano.

Staro 10.04.2010., 15:52   #12
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Onda te neka komponenta jebe. Ne znam jesi li već rekao jer mi se nije dalo sve čitat, ali me zanima kakve drivere inače stavljaš? Od proizvođača ili Microsoftove? Većina hardvera će ti raditi u startu sa Win7, ali to su MS driveri. Da li preko njih staviš drivere od matične za chipset, zvuk, itd. ?
Staro 10.04.2010., 16:06   #13
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Noup.Od drivera jedino što stavljam su driveri za grafičku,pošto je ovo bio stock komp od Acer-a,a na njihovoj stranici nema drivera za Win7,samo za Vistu,pošto je komp dolazio sa Vistom i to.
Ali,da ne misliš da je sad to radi nekompatibilnosti sa Win7,isto mi se događalo sa Vistom,samo mi je na Visti pozadina bila siva,a ne crna i nije mi se događalo u igrama,već random koristeći raznorazne aplikacije (najviše Flashget dok skidam veće datoteke,film ili nešto).Pa sam prešao na Win7,sve kul,radi i onda opet kao u visti - dok skidam nešto,ovo i ono,pa mi izbaci da se sistem pokušao skockat,ono recovery sranje i blabla.Sada tog critical errora nije bilo dva mjeseca i here we go again,ovaj put vezano za igre.Neki driver li fajl očito jebe.

EDiT : Zaboravih napomenuti da ništa nije clockano,pa da otklonimo mogućnost toga...jer nemam što vraćati na default.

Staro 10.04.2010., 17:13   #14
CyCl0p$
Guest

error 41 dobis kad se komp resetira, tj. kad stisnes reset.
u event logu nema nista o tome sto uzrokuje smrzavanje...
  Reply With Quote
Staro 10.04.2010., 17:51   #15
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Pa očito se sam probava resetirat,čim mi baca error 41.Ne prikaže mi BSOD,da vidim u čemu je frka i gdje je zapelo.

Staro 10.04.2010., 18:12   #16
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Ako ti se da, napravi ovo:

1. snimi image postojeće instalacije pomoću Acronis True Imagea
2. počupaj sav sporedan hardver iz kompa, uključujući mrežni kabel
3. isključi što više perifernih komponenti u BIOS-u
4. instaliraj ponovo Windowse na formatiranu particiju
5. instaliraj samo drivere za grafu i zvučnu, ali samo ukoliko ih Windowsi nisu sami instalirali
6. ostavi na promatranju barem 10 puta duže nego do sada
7. ukoliko radi, prvo uključuj jednu po jednu komponentu, a zatim instaliraj drivere

Nema ti druge nego ići metodom eliminacije.

Staro 10.04.2010., 19:33   #17
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Odradio sam danas čim sam upalio chkdsk /r /f,resetirao komp i čekao da napravi provjeru.Evo odigrao pola sata Cod-a i pola sata Bad Company 2,sve šljaka kao da ništa nije bilo.Valjda su u pitanju bili neki bad sektori. :S
Kontam da ih je chkdsk riješio.Prvi puta sam chkdsk pokrenuo u windozama,vjerojatno zato nije ništa našao,a i nekako brzo je to odradio..ovaj put sam ga naštelo da napravi chkdsk tokom boot-a i čini se da se problem riješio,za sad.Niti jedan critical error danas,ali neka tema ostane otvorena,molim lijepo,jer nekako slutim da to nije rješenje i ono,u slučaju da mi se opet dogodi crash,da vam javim.Namjestio sam sada da mi sejva minidumpove tako što sam stavio da Write Debugging Information bude "Small memory dump (256 kb) i system root : %SystemRoot%\Minidump umjesto %SystemRoot%\MEMORY.DMP

sada u slučaju kreša treba sejvat minidumpove,we shall see,javim se još.

@ Domy,tnx na savjetu,to će sigurno biti ako se problem nastavi kroz dva dana,iako nemam volje radit metodu eliminacije,ali eto,ša se mora nie teško.

Javim se.

Staro 15.04.2010., 13:37   #18
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Sada sam definitivno uvjeren da je problem hardwerske prirode,pa možete slobodno prebaciti u hardverske probleme.
Naime,radilo je sve super tri dana,onda opet smrzavanje i slično,kao što sam naveo u postovima iznad.Sinoć me toliko ispizdilo smrzavanje da sam isključio komp,izvadio komponente van,očistio i ispuhao sve gdje je bilo prašine.Kada sam sve vratio nazad,pre-boot poslije beep-a mi je javljao "Media test failure,check cable",dopizdilo mi sve i stavio sam friške Windoze 7 x64 Ultimate.Međutim,digao Windoze,stavio drivere,upalim igru - boom,radi,radi...smrzne se i evo već treći put za redom.Iskreno,nemam više živaca i nemam blage veze što se događa.
Nekako sam uvjeren da rami imaju veze s time.Čak sam ih premjestio u ostala dva slobodna slota na matičnoj i nije pomoglo.Vrtio sam Memtest i nije bilo nikakvih problema. =/
Valjda ću morati jedan keks izvaditi,pa testirati svaki pojedinačno.
Što bi još moglo biti? Ne znam što mi uopće preostaje probati,eventualno zamjeniti pastu na procesoru.

Ideje,savjeti,sugestije?

Staro 15.04.2010., 15:03   #19
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Probaj Everest stress test i stavi kvačicu na sve testove, tako će ti testirati sve komponente osim grafičke, uključujući i diskove. Pusti ga sat vremena pa vidi da li se crasha. Ako se crasha, onda napravi isti test, ali isključi diskove. Ako se tada crasha, onda je do procesora, memorije, matične ili zvučne, a ako se tada ne crasha onda ponovi isti test ali ovaj put uključi samo diskove - ako se crasha onda je do diskova. Ako se u nijednom slučaju ne crasha onda može biti do grafičke, pa nju istestiraj s nečim.

Ja sam ti jednom imao slučaj da sam bio na rubu bacanja kompa kroz prozor, stalno sam imao random BSOD-ove, bez logike i iz čista mira. Da ne dužim, nakon nekog vremena testiranja svega živog, pokazalo se da je sve ispravno - osim jedne stvari koju nisam mogao testirati, niti znao da može raditi probleme - SATA kabeli. Kupio ih sve nove - trošak xy kn, riješilo sve probleme. A kada se samo sjetim koliko sam vremena i živaca bio izgubio...pa eto, probaj i to, nikada ne znaš
Staro 15.04.2010., 22:22   #20
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Probat ću i to još.
Nego,sada na drugi put friško stavljenim windozama u igrama mi nije fullscreen.Kako bih rekao,hmm...recimo na 1024*768 mi je sve nekako maleno i sitno,centrirana je slika,ali su slova full sitna i nečitljiva.Na 1280*800 se raširi fullscreen horizontalno,ali vertikalno imam osjećaj kao da je 16:9?
:S

Staro 17.04.2010., 17:01   #21
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Probao igrati sa jednim keksom rama - smrzava se.
Probao sa drugim keksom rama - smrzava se.
Oba keksa po različitim utorima - smrzava se.
Izvadio sata drajv od terabajt,reko možda je defektivan,stavio ide od 80 gigi - smrzava se.
Ostaje mi procesor,matična ili napajanje.
Biti će da je ipak napajanje problem.Vjerojatno je toliki šrot da ne može isporučiti dovoljnu količinu energije i komp se smrzne.Windozi ne stignu ni zapisati error.

EDiT: Da napomenem da sam probao sa raznoraznim igrama.Od Bad Company 2,do Wolfensteina,itd.Windozi su friški po treći put u dva dana.Još nešto,sada mi se zna smrznuti i dok browsam webom.U kanti je sve čisto,propuhao sam sa kompresorom sve di je blo prašine.Temp. procesora ne prelazi 42 C°,u BIOS-u je namješteno da se ugasi ako temperatura dosegne kritičnih 90 C°.Biti će da je zbilja napajanje problem.

Staro 17.04.2010., 17:08   #22
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Ajde posudi u nekog napajanje, squad te treba
Staro 17.04.2010., 17:17   #23
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Bed je jedino što doma imam starije napajanje,koje mi je opskrbljivalo staru kantu (celeron 1,3,512 sdr,128mb ati radeon 9250 se,ide 80gb + ide 40gb),ali nema sata kablove da isprobam!
Odnosno,doslovno sam uvjeren da ni to napajanje ne bi guralo ovu konfu.Čini mi se da grafička vuče (iako crpi energiju iz pci-e utora) dosta energije,a ovo napajanje ne može isporučiti toliko u tom momentu (ili je defektivno).Tako da,pošto je ovo starije,uvjeren sam da isto tako ne bi šljakalo.
Moram nekoga zamoliti da mi posudi jače i kvalitetnije napajanje na barem 3 sata,da isprobam sve.
Jedina je frka što su svi moji frendovi mamine maze,kompovi su novi,garancija ovo ono,pa čisto sumnjam da ću uspjeti iskombinirati nekakvo napajanje.

Probat ću,ali su šanse veoma male.Ah,čini se da ću morati čekati da se stara odluči hoće li uzet ovo napajanje što su mi kod nje u trgovini preporučili (Technomax) na revers.
Ali,ako zamjenim napajanje i problem se nastavi,dijeli me metar i pol da šiknem sve kroz prozor.

EDiT: Evo što se dogodi kod mene.Identičan problem.Jedino što ja ne igram Warhammer.

http://www.youtube.com/watch?v=WpyaJ3-CoOM

Zvuk ide trrrrrr i slika stoji,komp ne reagira.

Zadnje izmijenjeno od: Alph4Dawg. 17.04.2010. u 18:02.
Staro 17.04.2010., 19:32   #24
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Možeš iskombinirat 2 napajanja. Na ovo starije napajanje spoji matičnu, a na novo spoji grafičku, diskove, itd.
Staro 17.04.2010., 19:44   #25
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Grafička crpi energiju iz pci-e slota.Ša kažeš,da onda matičnu ostavim na ovom i jedan sata disk,a na drugo da spojim ide diskove i pržilicu?

Staro 17.04.2010., 19:47   #26
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Iskombiniraj kako hoćeš, čisto da rasteretiš to svoje napajanje sa ovim drugim...
Da li tvoja matična ima dodatno napajanje za grafičku? Sjećam se da je to jedna od mojih imala, nalazi se na matičnoj, izgleda ko obični jack za napajanje sa 4 debela pina. To je kao neko auxiliary napajanje u slučaju da pci-e slot u datom trenutku ne bude mogao napajat grafičku, onda ona potegne malo preko ovog...
Staro 17.04.2010., 19:52   #27
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Nema.grafička crpi energiju z PCI-e slota.Na matičnoj imam dva konektora (oba su spojena,okačim sutra sliku).Ima jedan sa četiri pina,brijem,taj je uštekan i ima onaj dugački slot sa puno pinova,taj je isto uštekan.na napajanju imam konektor sa 6 pinova,taj nije uštekan,pošto na grafi nema konektora za napajanje,već crpi energiju iz pci-e slota.
Sutra probam sve,ako budem sada probavao,bojim se da će ovaj Štok proradit i da ću sve zapalit.
Vidiš,nisam znao da mogu kombinirati dva napajanja,tnx.

Staro 17.04.2010., 20:06   #28
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ajd mi se javi ako zelis isprobati sa fortronom 250W, napajanje vise nego dobro. jedini problem je sto nema 24 pinski konektor nego 20 pinski, i plus jos 4 pinski za cpu.

cisto za usporedbu, ovaj fortron je drzao P4 preskota 3GHz, dva hdd-a, 9700PRO i nekolicinu ventilatora bez ikakve frke, cak mlak zrak isao van.......

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2010., 17:32   #29
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
ajd mi se javi ako zelis isprobati sa fortronom 250W, napajanje vise nego dobro. jedini problem je sto nema 24 pinski konektor nego 20 pinski, i plus jos 4 pinski za cpu.

cisto za usporedbu, ovaj fortron je drzao P4 preskota 3GHz, dva hdd-a, 9700PRO i nekolicinu ventilatora bez ikakve frke, cak mlak zrak isao van.......
Svakako.
To smo dogovorili,još samo da ti vidiš kad si slobodan da navratiš i to je to.
Međutim,osim što se sada počeo smrzavati čisto bez veze (još uvijek freeze prouzročim igranjem igrice 2-5 sekundi,to je u 98% slučajeva,u ostalih 2% tokom browsanja weba,extractanja rar-ova,itd.) ,sada mi monitor nakon 30 mnuta (tako sam namjestio) ode u sleep mode,power save,kakogod;ali - ne budi se više. oO
Točnije,ne reagira na miš,lol.Ni na što ne reagira.Ugasim monitor,komp znači radi,upalim ponovno i kaže - no signal input i vrati se u sleep.
lolz.
Kao da nemam kabela uopće,haha.Joj,nadam se da je ovo driver-related problem,jer ću popizdit ako budem morao nositi reklamirati grafičku staru tjedan dana.
Any ideas?

EDiT: Još jednom molim moderatore da premjeste topic u "Hardwerski problemi",jer sam ustanovio da je problem hardwerske prirode.Hvala!

Zadnje izmijenjeno od: Alph4Dawg. 19.04.2010. u 17:39.
Staro 19.04.2010., 17:49   #30
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Možda ti ja matična jednostavno u banani?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno