|
![]() |
#1 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Dakle, ovak, trebam malu pomoć (kako za koga ![]() Za aplikaciju trebam mapu (očito GoogleMaps) i poanta je da kada upalim mapu u aplikaciji (npr. klikom na gumb "Mapa") da budem lociran GPS-om (Android mobiteli) te da su prikazane neke "ikonice" (lokacije) po mapi. Pronašao sam nešto ali nema GPS pozicioniranja niti "pinpointova" tj. lokacija na karti... http://developer.android.com/guide/t...o-mapview.html Pa ako može mala pomoć s čime krenuti, jer sam zapeo sada na tome. Ukratko, upali se mapa, zumira se na moju lociranu lokaciju te uz moju označenu lokaciju prikazuje i neke druge lokacije čije su koordinate već unaprijed definirane u bazi podataka (SQLite), također i tekst koji će biti prikazan oko njihovih ikonica na karti/mapi. Evo kako bi to nekako trebalo izgledati (zaboravite da je sve A, neka bude 1,2,3.. ili A,B,C...) http://www.imagesforme.com/show.php/1091541_map.jpg Puno hvala za bilo kakvu pomoć ![]() *Android verzija 2.1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
eto i još ovo bi me zanimalo...imam slijedeći kod za lociranje putem GPSa, zanima me kako u emulator ubaciti koordinate i kako da latitude i longitude postanu "globalne" varijable tj. da ih mogu koristiti izvan ove klase - npr. da ispod toga svega koda još mogu dodati Code:
... myDB.execSQL("UPDATE Database SET selected = " + longitude + " WHERE Field5 = 8;"); ... Code:
public class GPSAndroid extends Activity{ private LocationListener myLocationListener; private LocationManager myLocationManager; public String latitude, longitude; /** Called when the activity is first created. */ @Override public void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); setContentView(R.layout.nalazimse); myLocationManager = (LocationManager)getSystemService (Context.LOCATION_SERVICE); myLocationListener = new MyLocationListener(); myLocationManager.requestLocationUpdates (LocationManager.GPS_PROVIDER, 1, 1, myLocationListener); latitude=String.valueOf(myLocationManager.getLastKnownLocation (LocationManager.GPS_PROVIDER).getLatitude()); // Log.v("GPS","GPS latitude:"+latitude); } public class MyLocationListener implements LocationListener{ public void onLocationChanged(Location argLocation) { if(argLocation != null){ latitude = String.valueOf(argLocation.getLatitude()); longitude = String.valueOf(argLocation.getLongitude()); } } public void onProviderDisabled(String provider) { } public void onProviderEnabled(String provider) { } public void onStatusChanged(String provider, int status, Bundle arg2) { } }; } Zadnje izmijenjeno od: svebee. 24.04.2010. u 13:38. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|