|
![]() |
#1 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() http://www.apcc.com/rely/?isoCountryCode=hr SAFETY RECALL Back-UPS CS Owners In cooperation with the U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC), as well as safety organization and government agencies worldwide, American Power Conversion is recalling their Back-UPS CS models in both 120-volt and 230-volt units listed below. PROBLEM: Potential Overheating and Fire Hazard. PRODUCT: The recall is isolated to the BK325I, BK325-RS, BK350, BK350EI, BK350-AZ, BK350-FR, BK350-GR, BK350-IT, BK350-UK, BK350JP, BK350IX218, BK475I, BK475-RS, BK500, BK500EI, BK500-AZ, BK500-BR, BK500-FR, BK500-GR, BK500-IT, BK500-UK, BK500BLK, BK500JP, and BK500TW product models. ukoliko je neko imao problema sa ovim UPS-ovima, provjerite serijski broj dok se nije zapalio!!!! ja sam naime imao problema sa time sto se UPS gasio sam od sebe nakon NEBROJENO mnogo skljocanja releja (prebacivanje napajanja sa HEPa na UPS bateriju) postoji podesavanje tzv. transfer pointa, eto to sam sada podesio pa cu vidjeti kako se ponasa... inace Msan je official distributer i serviser UPSova za HR tako da znate...
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
to ti je objavljeno još prije 2 godine, mislim da je kod nas 100-200 komada sa tim serijskim brojevima i zamjenjeno.. koliko znam bila je stvar u nekom sitnoj pizdariji pa ih nisu mijenjali neg su uzeli studente koji su ih popravljali.. ed. vjerovatno ti je struja loša pa ima velike oscilacije; kad padne prebaci na bateriju, poraste vrati nazad pa tak stalno..sjebe bateriju jako brzo a ovo podešavanje; spustiš mu vrijednost napona na kojem prebacuje na bateriju pa nebi trebao tak škljocat iako je niži napon
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
APC technical support covjek sa kojim sam pricao, pitao sam ga nije li 160V premalo za rad PCa, on kaze da PC radi savrseno stabilno sve do 150V ispod toga se rusi, zato je transfer point na 160V
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|