|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
(riješeno) Intel P4 se smrzava
P4 2.4 ghz, 1,5 giga rama, asus ploča - neka p4xp-x. Do prije mjesec dana radilo super a sad se počelo smrzavati nekad neće ni u windowse a obično nakon 1-10 min rada bez obzira vrti li se nešta na kompu ili ne. Testirao HDD, memoriju testirao mijenjao mjesta i ok, pregledao kablove, napajanje probao s drugog kompa novi windowsi xp sp3, novi windowsi 7 - doduše na xp se rjeđe dešava ali isto smrzava, postavke u BIOS-u prekontrolirao. Kad se smrzne jedino mogu ugasiti komp na gumb -ono 4 skunde, ako stisnem gumb za restart neće krenuti ni boot ekran. Sa grafičkom koja je ATI saphire neka stara sam probao razne driver-e. Svi ventilatori rade i temperature su OK. E sad više neznam šta bih osim kupiti novi komp ali ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Dosta nesretan slučaj. Kreni od najjeftinijeg - mijenjanje grafe,neku za 80,100kn uzmi 9600pro ili tako nešto,stabilno,ili GF4 MX440 8x,i slično. Onda pogledaj napajanje neki Fortron 350 PNF recimo isto za 100kn. Mislim po svemu što si napisao ili da je RAM kihnuo ili grafička,ako kažeš da si probao drugo napajanje i ista stvar,svejedno nije naodmet probati i Fortrona. Probaj ako imaš više keksa,boot-ati samo sa jednim,mic po mic,po utorima. Možda je krepao ili utor za RAM,ili keks RAM-a,ili pak grafička.. Dosta nesretno i nespretno,treba istraživati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ovo sa RAM-om sam radio,mic po mic kombinacije. Jedino što kažeš, budem probao s drugog kompa staviti grafu ATI HD2600pro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne dao Bog da staviš 2600pro na tu ploču. ATI ima koma agp drivere za 2xxx seriju i mogao bi imati popriličnih problema s radom iste. Radije za probu uzmi neku 1xxx ili još stariju 9xxx seriju.
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Da se ne veselim prerano, mislim da je bilo to, sve sam "počupao" i vratio nazad i evo već 3 sata radi OK.Kao što sam napisao prije, sve sam ispremještao osim grafičke i CPU, nakon vađenja i stavljanja grafe isto smrzavanje ali nakon vađenja i stavljanja CPU eto radi.Samo mi nije jasno kako je prije ovoga radio 3 mjeseca bez greške. Hvala na idejama i prijedlozima! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
to se hoće dogoditi ako imaš onaj stock hladnjak sa okruglom bakrenom jezgrom, teško ga je učvrstiti da jezgra hladnjaka sjedne 100% ravno na procesor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|