Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.04.2010., 12:26   #1
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
(riješeno) Komp ne boota

imam ogroman problem (naravno uvijek se desi uoči ispita), a to je da komp ne boota.
nisam bio doma tjedan dana, i prošli tjedan sam ga fino ugasio i ištekao iz struje. danas ukopčam produžetak nazad (znači sve je bilo ištekano, monitor, komp, sva periferija, routeri...) i komp ne boota. dođe do log on-a , i kad ukucam password zablokira. ištekao sam sve usb-ove i sve ostalo i pustio samo tastaturu, opet isto. bootam safe mode, prođe i mogu radit. rebootam normalno, ovaj put je zapelo na bootanju, nije ni stigao do log on-a.
bootam opet safe mod, i ne prolazi, automatski mi se restarta nakon par sekundi. resetiram bios, bootam opet safe mode, i ne prolazi. normalan mod se sad restarta čim se pojave oni leteći prozorčići (windows 7 koristim).
spojio sam disk preko sata-usb adaptera na laptop i disk je uredno prošao check disk, svi podaci su gore, particije na broju.
vratio sam disk opet u komp, ubacio win 7 dvd i probao repair, ali automatic repair ne napravi ništa (cannot automaticaly repair windows), a system restore ne radi jer je vidi instalaciju windowsa niti hard disk, iako je kod bios post-a disk vidljiv.
blue screen ne izbaci nikakav detaljan error, već samo niz hex brojeva.
već sam lagano nervozan, jer mi prosječno treba 15 sati da instalaciju windowsa dovedem u stanje kakvo mi treba za rad, a toliko ne mogu gubit jer moram učit. sad se snalazim nekako na netbooku na kojega sam prekopirao sve skripte i dokumente. postoji li neki način da nabrzake osposobim komp?

edit:
hex brojevi su:
0x0000007B (0x80786b58, 0xc0000034,0x00000000)

edit2: po netu piše da je to error za inacesible boot device, ali prošli tjedan sam uredno ugasio komp, šta se moglo desit u međuvremenu ako je bio ugašen, i to iz struje???
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2010., 12:51   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Prca te Mirkosheet i industrija sa SATA kontrolerom.
Resetirao si BIOS, aj se sjeti kako je bio postavljen mod rada SATA kontrolera (AHCI ili Compatibility) kada si instalirao i sve radilo ok.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.04.2010., 14:15   #3
ZAHHAROW
relaksirani lemur...

ZAHHAROW's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
ne gine ti 15 sati...:-)=
killdisk prije svega, i jovo nanovo. čitam malo po ostalim forumima, svi su došli prije ili kasnije do toga u tvojoj situaciji. recovery od win 7 ne pomaže u ovim slučajevima, premda mi nije jasno kako ti nemožeš doći niti do recovery konzole?... tu mi neš smrdi, mogući hardverski problemi. jesi siguran da su hard i dvd ispravni?
ZAHHAROW je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2010., 14:52   #4
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
čini se da je matična rikla. sasvim slučajno sam kod ponovnog spajanja i prespajanja obrnuo sata kabele od dvd-a i hdd-a (onaj od dvd-a sam prikopčao na hdd) i sistem se uredno podignuo. još neznam kakvo je stanje sa dvd-om, vidim ga u my computeru, ali nisam još probao ništa čitat sa njega. možda je upravo matična kriva šta u zadnje vrijeme nisam mogao pržit dvd-e, jer bi komp zablokirao kad bi prženje počelo (a baš sam mislio reklamirat dvdrw, jer je još pod garancijom). matičnu neću reklamirat jer bi se to oteglo, a ne mogu biti mjesec dana bez kompa.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno