|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
(riješeno) Komp ne boota
imam ogroman problem (naravno uvijek se desi uoči ispita), a to je da komp ne boota. nisam bio doma tjedan dana, i prošli tjedan sam ga fino ugasio i ištekao iz struje. danas ukopčam produžetak nazad (znači sve je bilo ištekano, monitor, komp, sva periferija, routeri...) i komp ne boota. dođe do log on-a , i kad ukucam password zablokira. ištekao sam sve usb-ove i sve ostalo i pustio samo tastaturu, opet isto. bootam safe mode, prođe i mogu radit. rebootam normalno, ovaj put je zapelo na bootanju, nije ni stigao do log on-a. bootam opet safe mod, i ne prolazi, automatski mi se restarta nakon par sekundi. resetiram bios, bootam opet safe mode, i ne prolazi. normalan mod se sad restarta čim se pojave oni leteći prozorčići (windows 7 koristim). spojio sam disk preko sata-usb adaptera na laptop i disk je uredno prošao check disk, svi podaci su gore, particije na broju. vratio sam disk opet u komp, ubacio win 7 dvd i probao repair, ali automatic repair ne napravi ništa (cannot automaticaly repair windows), a system restore ne radi jer je vidi instalaciju windowsa niti hard disk, iako je kod bios post-a disk vidljiv. blue screen ne izbaci nikakav detaljan error, već samo niz hex brojeva. već sam lagano nervozan, jer mi prosječno treba 15 sati da instalaciju windowsa dovedem u stanje kakvo mi treba za rad, a toliko ne mogu gubit jer moram učit. sad se snalazim nekako na netbooku na kojega sam prekopirao sve skripte i dokumente. postoji li neki način da nabrzake osposobim komp? edit: hex brojevi su: 0x0000007B (0x80786b58, 0xc0000034,0x00000000) edit2: po netu piše da je to error za inacesible boot device, ali prošli tjedan sam uredno ugasio komp, šta se moglo desit u međuvremenu ako je bio ugašen, i to iz struje??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prca te Mirkosheet i industrija sa SATA kontrolerom. Resetirao si BIOS, aj se sjeti kako je bio postavljen mod rada SATA kontrolera (AHCI ili Compatibility) kada si instalirao i sve radilo ok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
ne gine ti 15 sati...:-)= killdisk prije svega, i jovo nanovo. čitam malo po ostalim forumima, svi su došli prije ili kasnije do toga u tvojoj situaciji. recovery od win 7 ne pomaže u ovim slučajevima, premda mi nije jasno kako ti nemožeš doći niti do recovery konzole?... tu mi neš smrdi, mogući hardverski problemi. jesi siguran da su hard i dvd ispravni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
čini se da je matična rikla. sasvim slučajno sam kod ponovnog spajanja i prespajanja obrnuo sata kabele od dvd-a i hdd-a (onaj od dvd-a sam prikopčao na hdd) i sistem se uredno podignuo. još neznam kakvo je stanje sa dvd-om, vidim ga u my computeru, ali nisam još probao ništa čitat sa njega. možda je upravo matična kriva šta u zadnje vrijeme nisam mogao pržit dvd-e, jer bi komp zablokirao kad bi prženje počelo (a baš sam mislio reklamirat dvdrw, jer je još pod garancijom). matičnu neću reklamirat jer bi se to oteglo, a ne mogu biti mjesec dana bez kompa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|