|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Koju MBO uzeti?VIA/NF2
Dvoumim se izmedu dvije maticne,na njih ide proc iz siga i moram kupiti neku memoriju i ide grafa iz siga. 1.MBO EP-8KRAI cijena sa 256DDR433MHz Kingmax 250kn...sa newsa 2.MBO EPOX 8rda3g nf2 ultra...cijena 300kn...sa foruma Moze mi netko pomoci? Prblem je sto imam 500tinjak kuna na raspolaganju ako uzmem drugu ostaje jos 200 kn za memu i to za 512Mb...
![]() |
#2 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Vidio sam na newsima NF7 za 300kn koja je bolja od ove dvije. Što se tiče čipseta svakako nforce2. Memoriju imaš u linksu 256mb za 190kn pqi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
ili das sve pare na neku polovnu an7 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
pogodio si ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Tlacitelj i neznalica
|
Eto i trece dvojbe pa ako nije nekome problem da mi odogovori... 1.MBO EP-8KRAI cijena sa 256DDR433MHz Kingmax 250kn...sa newsa 2.MBO EPOX 8rda3g nf2 ultra...cijena 300kn...sa foruma 3.ABIT NF7-SL V2.0 od nekoga sa newsa kaze da bi dao za 300kn a sta se tice abita netko je rekao:"Razlika između SL i S je u tome što SL nema serijski adapter tako da nemožete normalni ATA disk spojiti na serijski priključak, već samo na uobičajeni paralelni priključak" JA imam obican disk ATA100 ili 133 mogu ga normalno prikopcati!? Onda!? Thanx...
Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji. Zadnje izmijenjeno od: giga. 30.06.2005. u 18:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Vidim da ne planiraš puno ulagati pa bi ti najbolja bila prva opcija, ploča će poslužiti i dobiješ još 256MB DDRa, kupiš od nekoga još 512 i miran si, a trošak će ti biti ~500kn.
![]() |
#9 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
A i on mi daje kingkingmax i kada kupujem drugu memu moram kupiti istu ako mislim clockati je tako?
![]() |
![]() |
#10 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
A gle, ploča ti podržava FSB od 200Mhz i ne znam stvarno šta će ti veći FSB... Ne, nemora biti ista memorija, ali sad je taj kingmax tolki jeftilen da nije problem naći još pločicu od 512... Ploča ima SATA, 5.1 zvuk, nije no name i dobiješ uz nju 256Mb memorije, ne znam kud bi više za 250kn...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Što se tiče memorije poželjno je da je ista al nije uvijet. Uzmi nf7 ako misliš clockat i netreba ti sata, meoriju za 250-300 kn možeš nači 512 rama ili za 150 256 za početak. Sve ukupno računaj do 600kn. Ako ideš klokat onda računaj još i bolje hlađenje, napajanje..........
![]() |
#12 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Čovjeku za neki malo OC netreba bolja mema. NF7-SL je najbolji izbor. Gle za onu prvu s VIA čipsetom KT600 i memom je to dobra cjena. Za stavit proc koji bi radio na FSB 333 na 400 nije bad jer se može "prevarit" ploča uz pomoć pin moda.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Tlacitelj i neznalica
|
A sve me vise vuce ta prva ploca za 250kn sa memom jedino ne znam sta ce biti posto mislim da nema AGP/PCI lock,do koliko se moze FSB dizati a da ne ode ono u PCI i AGP utorima?ili da ga klokam sa mnoziteljima A mozda je najbolje da uzmem prvu plocu sa 256 rama i gore puknem jos 512 rama i to bi bilo cirka 500kn ...sto na to kazu pametniji od mene? ![]()
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ploča EPoX 8KRAI sa VIA KT600 chipsetom IMA AGP/PCI lock, danas sam JOŠ JEDNOM provjerio kod tipa kojem sam prodo ploču. Stavio ti FSB na 166 ili 200 MHz, ploča ono ključa/automatski stavlja na 66/33 MHz. Pogledaj slike njenog BIOS-a.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.02.2006. u 22:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo i druga slika. Sad nek neko kaže da nema...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.02.2006. u 22:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Tlacitelj i neznalica
|
Kada sve pogledam posto ova ploca imaAGP/PCI lock cini mi se kao ok izobr posto za neko vece klokanje bi trebalo bolje napajanje i bla bla...a ja imam 300W od 70 kn... I pobjednik je... MBO EP-8KRAI cijena sa 256DDR433MHz Kingmax 250kn Hvala ljudi na pomoci! Svima ![]()
![]() |
#17 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Ima hebene dividere, NEMA pci lock... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
KT600 chipset ima djelitelje za PCi sabirnicu 5 za FSB 166 a 6 za FSB 200. cini mi se da se to u biosu podesava opcijama PCI:AGP:FSB = 1:2:5(6). To znaci da se frekva FSBa dijeli sa 5(6) i mnozi sa 1 da se dobije frekva PCija odnosno mnozi sa 2 da se dobije frekva AGPa. I to je sva mudrost, samo treba primjeniti metodu RTFM. Dakle prva slika pokazuje FSB 166, DDR333, PCI 33 i AGP 66, a druga pokazuje asinhroni rad memorije i FSBa Da na drugom primjeru podigne FSB na 210 frekvencije PCIja bi bila 210/6=35MHz a AGPa (210/6)*2=70MHz. Dommy_os jeli sada kuzis? Giga sad odluci definitivno. Nisam vbash pazljivo sve procito ali ja bi na tvom mjestu uzeo kt600 sa 256Mb rama u cijeni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Tlacitelj i neznalica
|
I ja bi je uzeo ali je prodana previse sam razmisaljo ko da kupujem auto...ah hebga...sada cemo se morati isprsiti pa dati koju kunu vise nema druge... tko nema u glavi ima u nogama(novcaniku)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|