|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Konverzija DIVX,XVID--HD,FULL HD
Ako ima negdje ova tema ispričavam se, zanima me koji je najbolji program za konveriju divx, xvid-a u hd i full hd, koristio sam par puta pocketdivxencoder al nisam previše zadovoljan samim programom, ak ima neki program specijaliziran za ati grafičke koji obavlja taj posao...ak može netko preporučit neki dobar program koji dobro obavlja taj posao!?...sistem je e8400 4.0 Ghz, HD4850, 4 GB RAM koristim xp sp3...unaprijed hvala na odgovorima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
ne kužim čemu služi povećavanje video fajla i njegovih smetnji u kompresiji? kvalitetniji video nećeš dobiti, samo će zauzimati više mjesta... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
imas odlican program za konverziju xvid-divix-mkv u DVD sa menijima i titlovima program se zove ConvertXtoDVD http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/ a za konverziju u HD jos nisam naso jerbo mi jos nije trebalo ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
To bi u biti bilo resize ili upscaling, ali tesko ti to moze biti kako valja mada ima softwera u kojem se moze podesiti rezolucija 720p ili 1080p.
![]() |
#8 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
![]() |
#10 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
nisam upućen u to baš pa da me netko ispravi... "kućno" prebicivanje iz običnog DivX/DVD u HD (bilo 720p ili 1080p) je potpun promašaj (samo više mjesta će zauzimati), kako god to bilo riješeno. ali čuo sam da se neki stari filmovi pomoću "skupih uređaja" (?) daju (djelomično = uz smetnje naravno) prebaciti u HD rezoluciju (sad sve mora bit HD ![]() neka me netko ispravi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Jel to neka šala ![]() Pa nemožeš iz divX dobit HD..tj. može se: to je isto ko da sliku 800*600 povečaš na 1600*1200, pa si ti sad zamisli kad bi sa divX ~700* stavio na 1920*1080- dobio bi youtube kvalitetan zapis ![]() Ono što je veliko možeš pretvorit u manje, obratno ne, osim ako ti kvaliteta slike nije važna. A zašto se stari filmovi mogu pretvorit u HD je vrlo jednostavno rekao @Pomo. Jer se filmovi snimaju posebnim kamerama koje imaju široku traku na sebi i s njima dobiju visoke rezolucije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ako slucajno imas mkv fajl koji je ripan u rezi 1280 x 720 ne vidim razloga zasto konverzja u HD ne bi blia uspjesa posto je to upravo reza od HD-ja, dok bi prebacivanje u Full HD vjerovatno rezultiralo mutnijom slikom Ja sam za cisto iz radoznalosti prebacio par mkv fajlova reze 1280 x 720 u DVD format i bili ok, ali to je dovnscailing pa je bilo za ocekivat da ce bit ok, a sta se tocno dogajda i kako izgleda upscailing ne znam jer nisam probao pa mogu samo teoretizirat
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
I mene malo muči konverzija ali mkv u mkv... Imam mkv 10,9GB i sad bi to srezao da stane na dual dvd no uvjek dobijem "mrljavu" sliku, što je najveći štos ima 2 audia u originalnoj datoteci i to je taman kad se taj drugi izbaci no slika mi nikako nije dobra. Ne mjenjam rezu koja je 1280x720, radio sam sa Xilisoft Video Converter-om. Neki drugi program koji bi to čist kompresiro i izbacio taj drugi audio zvuk ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Bok svima, Citiraj:
Sa njima mozes stavljati i vaditi komponente (video / audio / titlovi) a po potrebi i rezati (ali vrlo rudimentarno)... I kod svega najvaznije je da se ne radi rekompresija vec su sve operacije bez gubitka kvalitete (dakle nema novog renderinga)! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
Ok, dobro radi, maknio sam sve što ne trebam međutim kako da sad tu datoteku od 10GB resajziram makar na 9GB pa ju bar onda mogu splitat na dva dvd-a od 4,5GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Bok svima, Citiraj:
Na primjer mozes prekodirati audio na manji bitrate (ili na AC3 ako imas DTS na primjer). No mislim da je to sve losa solucija kao sto je losa solucija i cijepanje ".mkv" filea u dva dijela (da stane na DVD) - naime osim HTPC-a bas i nemas puno drugih ".mkv" playera na kojma ih mozes gledati pa ti onda cijepanje i nije nesto... Stoga, IMHO, je najbolje (znam da zvuci bedasto ali tako je) drzati ".mkv" u onom obliku u kojem ga imas i to na disku! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
Ma nije mi problem prekodirat, međutim čime god sam to probao slika je očajna a znam da nebi trebalo tako biti jer ako 10GB spuštam na 8GB nema šanse da se toliko slika naruši u vidu kvalitete. Treba mi nešto provjereno za kodiranje, Dr.DivX ili AGK su tata mata za divx i trebao bih preporuku kojeg sličnog programa za mkv. Evo sad ću probat sa AutoMKV pa javim dali to vrijedi šta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Bok svima, Citiraj:
![]() Svako prekodiravanje videa ce vise-manje uzrokovati vidljivo smanjenje kvalitete! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Hd Kamera
Pozdrav svima citao sam razne teme o konverziji videa na ovome forumu pa htio bih i ja napisati jedno pitanje Imam sony hvrhd1000 kameru znaci HD je kamera. Zanima me na koji nacin mogu doci do najkvalitetnijeg videa koji se moze gledati na dvd playerima. Kameru kada spojim na lcd full hd slika je fenomenalna. Naravno kada konvertujem u dvd da bi mogao gledati preko dvd playera slika izgubi dosta na kvaliteti. E sada cuo sam da postoji i hd divix format pa sam probao i u njega konvertovati i na kompu je slika ista kao i hd snimak. Zanima me da li je moguce divix hd gledati na dvd playerima ili postoji neka druga konverzija ili ipak samo blu ray da bi slika bila kao na hd kameri. Konverziju sam radio sa Pinnacle Studio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|