Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.02.2009., 15:20   #1
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Konverzija DIVX,XVID--HD,FULL HD

Ako ima negdje ova tema ispričavam se, zanima me koji je najbolji program za konveriju divx, xvid-a u hd i full hd, koristio sam par puta pocketdivxencoder al nisam previše zadovoljan samim programom, ak ima neki program specijaliziran za ati grafičke koji obavlja taj posao...ak može netko preporučit neki dobar program koji dobro obavlja taj posao!?...sistem je e8400 4.0 Ghz, HD4850, 4 GB RAM koristim xp sp3...unaprijed hvala na odgovorima...
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 15:50   #2
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
ne kužim čemu služi povećavanje video fajla i njegovih smetnji u kompresiji?

kvalitetniji video nećeš dobiti, samo će zauzimati više mjesta...
mymoon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.02.2009., 15:50   #3
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Batali to kod nas se kaze "nepravi se pita od govana", tako i od divxa hd samo dobijes gore.
Staro 02.02.2009., 18:34   #4
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
imas odlican program za konverziju xvid-divix-mkv u DVD sa menijima i titlovima
program se zove ConvertXtoDVD http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/
a za konverziju u HD jos nisam naso jerbo mi jos nije trebalo
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 18:42   #5
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

To bi u biti bilo resize ili upscaling, ali tesko ti to moze biti kako valja mada ima softwera u kojem se moze podesiti rezolucija 720p ili 1080p.
Staro 02.02.2009., 18:49   #6
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Znaci nije moguce divix ili malo kvalitetniji file(recimo obican DVD file iz npr. videoteke na dual layeru) prekonvertirat na HD rezoluciju???
Fala na odgovorima...
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 19:05   #7
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
nemoguće je sliku popuniti podacima koji nedostaju.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 19:10   #8
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Majo Pregled postova
Znaci nije moguce divix ili malo kvalitetniji file(recimo obican DVD file iz npr. videoteke na dual layeru) prekonvertirat na HD rezoluciju???
Fala na odgovorima...
Moguce je, samo nema koristi od toga.
Staro 02.02.2009., 19:14   #9
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Mozes kupiti dvd player sa hdmi izlazom koji radi upscaling na hd (pioneer dv-400/410 i sl.)
Staro 02.02.2009., 20:50   #10
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
nisam upućen u to baš pa da me netko ispravi...

"kućno" prebicivanje iz običnog DivX/DVD u HD (bilo 720p ili 1080p) je potpun promašaj (samo više mjesta će zauzimati), kako god to bilo riješeno.

ali čuo sam da se neki stari filmovi pomoću "skupih uređaja" (?) daju (djelomično = uz smetnje naravno) prebaciti u HD rezoluciju (sad sve mora bit HD ), ali naravno daleko je to od pravog (snimanog) HD-a.

neka me netko ispravi
svebee je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.02.2009., 21:39   #11
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor svebee Pregled postova
nisam upućen u to baš pa da me netko ispravi...

"kućno" prebicivanje iz običnog DivX/DVD u HD (bilo 720p ili 1080p) je potpun promašaj (samo više mjesta će zauzimati), kako god to bilo riješeno.

ali čuo sam da se neki stari filmovi pomoću "skupih uređaja" (?) daju (djelomično = uz smetnje naravno) prebaciti u HD rezoluciju (sad sve mora bit HD ), ali naravno daleko je to od pravog (snimanog) HD-a.

neka me netko ispravi
Pa ispravka bi bila u tome da ipak stare video vrpce (ne VHS nego one za kino) imaju daleko veću rezoluciju od današnjeg HD-a, tako da donekle i ima smisla. Mislim da je ovakav info netko postao na forumu (Visage mejbi), nije moj info...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 21:51   #12
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Jel to neka šala
Pa nemožeš iz divX dobit HD..tj. može se:
to je isto ko da sliku 800*600 povečaš na 1600*1200, pa si ti sad zamisli kad bi sa divX ~700* stavio na 1920*1080- dobio bi youtube kvalitetan zapis

Ono što je veliko možeš pretvorit u manje, obratno ne, osim ako ti kvaliteta slike nije važna.

A zašto se stari filmovi mogu pretvorit u HD je vrlo jednostavno rekao @Pomo. Jer se filmovi snimaju posebnim kamerama koje imaju široku traku na sebi i s njima dobiju visoke rezolucije.
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 21:58   #13
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Pa ispravka bi bila u tome da ipak stare video vrpce (ne VHS nego one za kino) imaju daleko veću rezoluciju od današnjeg HD-a, tako da donekle i ima smisla. Mislim da je ovakav info netko postao na forumu (Visage mejbi), nije moj info...
Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Evo konkstruktivan prijedlog: 1,2

Odgovor nadjen u cca 120 sekundi:
Citiraj:
The very short answer is that there are around 20 million "quality" pixels in a top-quality 35mm shot.

What this means is that a 5300 x 4000 digital camera would produce a shot equivalent to a scan from a quality 35mm camera

How many pixels in a frame of 35mm film?

A 1920x1080 HD signal is only 2 million.

Should be able to salvage enough resolution on old film to make a decent picture.

Q: I just bought a Blu-ray player and am a big fan of old films. Is it possible for older movies that were shot before high-definition existed to really be HD?

A: There’s no reason movies shot on 35-mm film can’t look great in HD; their native resolution is actually far higher than Blu-ray’s. (Remember: These movies were shot to fill huge theater screens.) And when films are scanned into digital, they are brought in at between 2000 and 8000 lines of horizontal resolution—far more than Blu-ray’s 1920 pixels across by 1080 pixels down.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2009., 16:21   #14
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ako slucajno imas mkv fajl koji je ripan u rezi 1280 x 720 ne vidim razloga zasto konverzja u HD ne bi blia uspjesa posto je to upravo reza od HD-ja, dok bi prebacivanje u Full HD vjerovatno rezultiralo mutnijom slikom
Ja sam za cisto iz radoznalosti prebacio par mkv fajlova reze 1280 x 720 u DVD format i bili ok, ali to je dovnscailing pa je bilo za ocekivat da ce bit ok, a sta se tocno dogajda i kako izgleda upscailing ne znam jer nisam probao pa mogu samo teoretizirat
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2009., 18:45   #15
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
I mene malo muči konverzija ali mkv u mkv... Imam mkv 10,9GB i sad bi to srezao da stane na dual dvd no uvjek dobijem "mrljavu" sliku, što je najveći štos ima 2 audia u originalnoj datoteci i to je taman kad se taj drugi izbaci no slika mi nikako nije dobra.
Ne mjenjam rezu koja je 1280x720, radio sam sa Xilisoft Video Converter-om.
Neki drugi program koji bi to čist kompresiro i izbacio taj drugi audio zvuk ?
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2009., 20:39   #16
HasoMujo
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
Bok svima,

Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
I mene malo muči konverzija ali mkv u mkv... Imam mkv 10,9GB i sad bi to srezao da stane na dual dvd no uvjek dobijem "mrljavu" sliku, što je najveći štos ima 2 audia u originalnoj datoteci i to je taman kad se taj drugi izbaci no slika mi nikako nije dobra.
Ne mjenjam rezu koja je 1280x720, radio sam sa Xilisoft Video Converter-om.
Neki drugi program koji bi to čist kompresiro i izbacio taj drugi audio zvuk ?
Za rad sa fileovima unutar ".mkv" file-a (tj. "kontejnera") se koristi FREE programski set "MKV Tools"!

Sa njima mozes stavljati i vaditi komponente (video / audio / titlovi) a po potrebi i rezati (ali vrlo rudimentarno)...

I kod svega najvaznije je da se ne radi rekompresija vec su sve operacije bez gubitka kvalitete (dakle nema novog renderinga)!
HasoMujo je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2009., 21:25   #17
stuc
Banned

stuc's Avatar

Ok, dobro radi, maknio sam sve što ne trebam međutim kako da sad tu datoteku od 10GB resajziram makar na 9GB pa ju bar onda mogu splitat na dva dvd-a od 4,5GB.
Staro 04.02.2009., 15:38   #18
HasoMujo
Registered User

Bok svima,

Citiraj:
Ok, dobro radi, maknio sam sve što ne trebam međutim kako da sad tu datoteku od 10GB resajziram makar na 9GB pa ju bar onda mogu splitat na dva dvd-a od 4,5GB.
Ako si maknuo sve iz filma i opet ti je prevelik ostaje ti jedino prekodiravanje...

Na primjer mozes prekodirati audio na manji bitrate (ili na AC3 ako imas DTS na primjer).

No mislim da je to sve losa solucija kao sto je losa solucija i cijepanje ".mkv" filea u dva dijela (da stane na DVD) - naime osim HTPC-a bas i nemas puno drugih ".mkv" playera na kojma ih mozes gledati pa ti onda cijepanje i nije nesto...

Stoga, IMHO, je najbolje (znam da zvuci bedasto ali tako je) drzati ".mkv" u onom obliku u kojem ga imas i to na disku!
Staro 04.02.2009., 21:18   #19
stuc
Banned

stuc's Avatar

Ma nije mi problem prekodirat, međutim čime god sam to probao slika je očajna a znam da nebi trebalo tako biti jer ako 10GB spuštam na 8GB nema šanse da se toliko slika naruši u vidu kvalitete.

Treba mi nešto provjereno za kodiranje, Dr.DivX ili AGK su tata mata za divx i trebao bih preporuku kojeg sličnog programa za mkv.

Evo sad ću probat sa AutoMKV pa javim dali to vrijedi šta...
Staro 05.02.2009., 09:00   #20
HasoMujo
Registered User

Bok svima,

Citiraj:
Ma nije mi problem prekodirat, međutim čime god sam to probao slika je očajna a znam da nebi trebalo tako biti jer ako 10GB spuštam na 8GB nema šanse da se toliko slika naruši u vidu kvalitete.

Treba mi nešto provjereno za kodiranje, Dr.DivX ili AGK su tata mata za divx i trebao bih preporuku kojeg sličnog programa za mkv.

Evo sad ću probat sa AutoMKV pa javim dali to vrijedi šta...
Ja sam preporucio da prekodiras AUDIO a ne VIDEO...

Svako prekodiravanje videa ce vise-manje uzrokovati vidljivo smanjenje kvalitete!
Staro 05.04.2010., 19:28   #21
mariobane
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Hd Kamera

Pozdrav svima citao sam razne teme o konverziji videa na ovome forumu pa htio bih i ja napisati jedno pitanje
Imam sony hvrhd1000 kameru znaci HD je kamera. Zanima me na koji nacin mogu doci do najkvalitetnijeg videa koji se moze gledati na dvd playerima. Kameru kada spojim na lcd full hd slika je fenomenalna. Naravno kada konvertujem u dvd da bi mogao gledati preko dvd playera slika izgubi dosta na kvaliteti. E sada cuo sam da postoji i hd divix format pa sam probao i u njega konvertovati i na kompu je slika ista kao i hd snimak. Zanima me da li je moguce divix hd gledati na dvd playerima ili postoji neka druga konverzija ili ipak samo blu ray da bi slika bila kao na hd kameri. Konverziju sam radio sa Pinnacle Studio.
mariobane je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno