|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
(riješeno) HP 500 laptop i recovery particija
u exploreru vidim da na laptopu ima recovery particija kojoj se pristupa tijekom boota, valjda, tako mi je barem bilo na starom laptopu. no problem je što kad pritisnem F11 ili bilo koju F funkciju ne mogu podići tu particiju. greška koju izbacuje je sljedeća Invalid BOOT.INI file Boot from C:\windows\ da li mi netko može reči kako da pristupim to particiji da bi mogao vratiti te predinstalirane original windowse na njemu ili inače nemam nikakve koristi od te particije. usput nemam nikakav cd od laptopa. HP 500 - http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=1093 hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Imas instaliran HP recovery? Napravi recovery dvd (2 kom najcesce) i preko njih sredi sve.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
baš sam htio reči da je xp. ovaj jel se može nekako automatski kreirati ponovno boot ini file. jel šta mi je još tu čudno. kad kliknem na tu recovery particiju ne bude mi ono upozorenje od hp-a, nego se otvori ta particija klasično kao i druge te tamo imaju dva foldera, sve zajedno 5 gigabajta. ok pokušat ću s ovim što si predložio pa javim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ima li smisla da na ovaj laptop instaliram windows 7 HP 500 RQ260AA#XXX (may vary based on local regulatory requirements) Processor Intel Pentium M Processor 740 (1.73-GHz, 533-MHz FSB, 2-MB L2 cache)1 Chipset Mobile Intel 915GM Express Chipset System Memory 512-MB 533-MHz DDR2 SDRAM One SODIMM slot; maximum optional memory 1024 MB2 Hard Drive 60-GB3 5400 rpm SMART PATA Display 14.1-inch WXGA (1280 x 800 resolution) VGA port supports resolutions up to 2048 x 1536 at 75 Hz, and lower resolutions at up to 100 Hz4 Graphics Intel Graphics Media Accelerator 900 Audio Conexant CX20468 Integrated speaker Stereo headphone/line out Microphone in Communications Intel 82562V 10/100 Network Connection Conexant Ultima HD2.0 56K modem5 Integrated Wireless Intel PRO/Wireless 2200BG 802.11 b/g WLAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Rekao bih da nema, ram 512 Mb i GMA900. Čak i za XP malo, svakako nadodaj rama. Memory Modules, igračka ima samo jedan slot pa moraš postojeći ram izvadit i stavit novi SODIMM (533-MHz) DDR2 SDRAM, 1Gb max. Primjeri 1, 2, svakako pri kupnji odmah testirati jel sve radi ok. Neka te ne buni šta je novi ram nazivno brži, radit će na sporijem taktu. Ako si sredio origigi boot loader i nemožeš pokrenit repair install sa recovery particije a želiš spasit origigi install os vidi dalje. Kažeš da imaš pristup recovery particiji, vidi jel imaš I386 folder. Ako da nađi drugi install cd sa istom verzijom service packom, stavi UltraISO ili PowerISO, napravi image tog cd - a, sada unutar tog image zamjeni cijeli I386 folder sa ovim sa recovery particije, snimi izmjenjeni image i napravi novi cd. Rezultat je install cd sa verzijom koja je na lapu, vrijedi cd key sa naljepnice. Na drugi cd možeš stavit priložene drajvere i aplikacije, vidi na support stranicama za update. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ok trenutno prebacujem podatke s tog laptopa na komp, instalirao sam HP recovery sa linka koji je nino dao, te taj program radi, pa ću prvo pokušat s tim programom vratiti recovery image. btw hvala na drugom prijedlogu, ako ne prođe prvi pokušat ću na brzinu i s ovim drugim. Zadnje izmijenjeno od: catroot. 03.04.2010. u 23:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
sa HP Recovery and Backup Manager sam uspio vratiti original windows xp koji je bio na recovery particiji. nakon što se windows instalirao, došla su na red pitanja o postavkama jezika i ostalih sitnica. uglavnom po zadanom je bilo na slovenskom podešavanje tih opcija, dok instalacija tj. recovery windowsa kroz HP Recovery and Backup Manager je bilo na engleskom jeziku. zatim sam te opcije (ime kompjutera, postavke jezika itd..) promijenio na hrvatski sve ili hrvaška, te nakon logiranja neugodno iznenađenje. slovensko sučelje i jezik, sve na tom jeziku i dalje su ostali. nakon toga sam otišao u control panel, Region and Language options, opet tamo pokušavao nešto promijeniti i nakon par pokušaja mijenjanja postavki i resetiranja računala jezik je opet ostao slovenski. da li mi netko može pomoć oko toga, u jednu ruku mi je hića da to riješim. hvala unaprijed. EDIT: riješeno - http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36089 Zadnje izmijenjeno od: catroot. 04.04.2010. u 05:27. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|