|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
CM Hyper TX3 fan RPM problem
znači ovako, kupio navedeni hladnjak, ugradio (stavio još jedan 92mm vent za odvod zraka ako je to relevantno), temperature super, ali me nervira što se vrti na 2200 RPM-a (vrtio se na 2800 ali sam u biosu brzinu namjestio na "slow"), vent za odvođenje zraka se vrti na 2100 RPM, on je spojen na matičnu, no on mi nije važan toliko.. zanima me kako smanjiti brzinu CPU ventilatora? pokušavao sam sa speedfan tutorijalom, ali ne ide i ne ide.. ploča je ASRock ALiveNF5-eSATA2+ (iz siga).. Zadnje izmijenjeno od: Wuchko. 04.04.2010. u 03:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Nije to jedino rješenje ako je PWM ventilator na njemu...(a je) Ako je u BIOS-u uključen automatic cpu fan control(ili tako nešto) onda bi se trebao kontrolirati isto kao i intel stock cooler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Zelis smanjiti brzinu zbog tisine? Pa ne znam zasto ako kazes da ti se ovaj 92mm vrti na 2100rpm,opet ce ti se on tada cuti..moras ih onda oba stisati. Sto se tice regulacije,upravo kako je kolega Speedbreaker gore rekao,imas u BIOS-u Fan control,odaberes Enable i onda imas za odabir: Auto,Voltage,PWM itd. (najbolje bi bilo PWM odabrati,a to tvoj vent ima(cetiri zice))
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Probaj sa najnovijim BIOS-om za maticnu. Ako ni on ne bude imao,da ne uzimas bzvz dva kontrolera,uzmi neki jeftini koji se stavi na 3.5" naprijed na kuciste,oni znaju biti kontroleri za 4+ venta ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Od danas pa do sutra
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
U biosu sam aktivirao fan control i stavio na 3-stupanj vrtnje 950o/min i ništa se ne čuje do nekih 1500o/min, stime da sam stavio da mi održava cpu temp na 50c Na tom 3-stupnju 950o/min drži moj proc x4 945 3.3GHz 39c naravno u idlu. Dosad mi je bio stock hladnjak na procu . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||