Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.04.2010., 22:34   #1
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
CM Hyper TX3 fan RPM problem

znači ovako, kupio navedeni hladnjak, ugradio (stavio još jedan 92mm vent za odvod zraka ako je to relevantno), temperature super, ali me nervira što se vrti na 2200 RPM-a (vrtio se na 2800 ali sam u biosu brzinu namjestio na "slow"), vent za odvođenje zraka se vrti na 2100 RPM, on je spojen na matičnu, no on mi nije važan toliko.. zanima me kako smanjiti brzinu CPU ventilatora? pokušavao sam sa speedfan tutorijalom, ali ne ide i ne ide.. ploča je ASRock ALiveNF5-eSATA2+ (iz siga)..

Zadnje izmijenjeno od: Wuchko. 04.04.2010. u 03:46.
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2010., 22:42   #2
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.04.2010., 03:46   #3
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

znači to je jedini način? a nema mi onda druge nego još malo love iskeširati.. hvala!
Staro 04.04.2010., 12:01   #4
Speedbreaker
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Nije to jedino rješenje ako je PWM ventilator na njemu...(a je)
Ako je u BIOS-u uključen automatic cpu fan control(ili tako nešto) onda bi se trebao kontrolirati isto kao i intel stock cooler.
Speedbreaker je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2010., 15:02   #5
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Zelis smanjiti brzinu zbog tisine? Pa ne znam zasto ako kazes da ti se ovaj 92mm vrti na 2100rpm,opet ce ti se on tada cuti..moras ih onda oba stisati. Sto se tice regulacije,upravo kako je kolega Speedbreaker gore rekao,imas u BIOS-u Fan control,odaberes Enable i onda imas za odabir: Auto,Voltage,PWM itd. (najbolje bi bilo PWM odabrati,a to tvoj vent ima(cetiri zice))

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2010., 18:07   #6
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Zelis smanjiti brzinu zbog tisine? Pa ne znam zasto ako kazes da ti se ovaj 92mm vrti na 2100rpm,opet ce ti se on tada cuti..moras ih onda oba stisati. Sto se tice regulacije,upravo kako je kolega Speedbreaker gore rekao,imas u BIOS-u Fan control,odaberes Enable i onda imas za odabir: Auto,Voltage,PWM itd. (najbolje bi bilo PWM odabrati,a to tvoj vent ima(cetiri zice))
da, krivo sam napisao, trebao bih stištati oba dva.. inače, ova ploča je čini se škrta opcijama, jer imam samo opciju "CPU Quiet Fan" i pod njom opcije Enabled (unutar toga target CPU temperature koja je na 65 i target fan speed koji je slow, kao što sam napisao) i Disabled.. čini se da ću onda morati nabaviti 2 kontrolera?
Staro 05.04.2010., 01:15   #7
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Probaj sa najnovijim BIOS-om za maticnu.

Ako ni on ne bude imao,da ne uzimas bzvz dva kontrolera,uzmi neki jeftini koji se stavi na 3.5" naprijed na kuciste,oni znaju biti kontroleri za 4+ venta . E sad ne znam koji da ti preporucim kada ni jedan nisam osobno imao,pa ne znam kakvi su. Ima dosta ljudi tu na forumu te kontrolere pa ce ti znati nesto vise reci .

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2010., 09:28   #8
cserer
Od danas pa do sutra
Moj komp

cserer's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Wuchko Pregled postova
znači ovako, kupio navedeni hladnjak, ugradio (stavio još jedan 92mm vent za odvod zraka ako je to relevantno), temperature super, ali me nervira što se vrti na 2200 RPM-a (vrtio se na 2800 ali sam u biosu brzinu namjestio na "slow"), vent za odvođenje zraka se vrti na 2100 RPM, on je spojen na matičnu, no on mi nije važan toliko.. zanima me kako smanjiti brzinu CPU ventilatora? pokušavao sam sa speedfan tutorijalom, ali ne ide i ne ide.. ploča je ASRock ALiveNF5-eSATA2+ (iz siga)..
Evo i ja sam si kupio ovaj hladnjak prekjučer i namontirao na Asrokicu i pre zadovoljan sam.
U biosu sam aktivirao fan control i stavio na 3-stupanj vrtnje 950o/min i ništa se ne čuje do nekih 1500o/min,
stime da sam stavio da mi održava cpu temp na 50c
Na tom 3-stupnju 950o/min drži moj proc x4 945 3.3GHz 39c naravno u idlu.
Dosad mi je bio stock hladnjak na procu .
cserer je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2010., 16:03   #9
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Probaj sa najnovijim BIOS-om za maticnu.

Ako ni on ne bude imao,da ne uzimas bzvz dva kontrolera,uzmi neki jeftini koji se stavi na 3.5" naprijed na kuciste,oni znaju biti kontroleri za 4+ venta . E sad ne znam koji da ti preporucim kada ni jedan nisam osobno imao,pa ne znam kakvi su. Ima dosta ljudi tu na forumu te kontrolere pa ce ti znati nesto vise reci .
na njoj je već najnoviji bios.. valjda će se javiti netko s iskustvima, uzeo bih taj potenciometar pa stavio naprijed na kućište..

Citiraj:
Autor cserer Pregled postova
Evo i ja sam si kupio ovaj hladnjak prekjučer i namontirao na Asrokicu i pre zadovoljan sam.
U biosu sam aktivirao fan control i stavio na 3-stupanj vrtnje 950o/min i ništa se ne čuje do nekih 1500o/min,
stime da sam stavio da mi održava cpu temp na 50c
Na tom 3-stupnju 950o/min drži moj proc x4 945 3.3GHz 39c naravno u idlu.
Dosad mi je bio stock hladnjak na procu .
to je druga ploča, na mojoj nema kontrole.. moj je u idleu 29c, u loadu 41c.. na tih 2100 RPM-a..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno