|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Ukraden laptop
Nemili događaj zbio se danas u Zagrebu, na parkiralištu Mandi-ja, provaljeno u auto, razbijen prozor i ukradena curina torba s laptopom. U njoj je bilo: Dell Latitude - ne znam točno koji model, star nekoliko godina, 14" ekran vip vodafone internet kartica, externi hard disk, razni dokumenti jedan pečat (s imenom i prezimenom vlasnice!) još neke sitnice kao npr. Martimex poklon bon isto sa imenom i prezimenom Torba je crna s Dell logom. Nadam se da će negdje iskrnuti barem dio ukradene opreme, jer laptop nema neku vrijednost, tastatura i softwer na njemačkom jeziku, laptop je od firme, ne može se ništa instalirat ili deinstalirat. ako bilo tko ima kakve informacije moj mail je mcerovac@inbox.com Hvala svim dobrim ljudima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Nema nekih kamera na parkingu? Ili barem kamere od centra, možda nešto bude...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
a pokusat locirat preko vodafone kartice, jer ak se spoji na net znaju oni tocno na koju antenu se spojila u kojem dijelu grada...
![]() |
#5 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Eh, to su oni rijetki (na svu sreću ![]() (prvi susret sa ovim me doveo do ludila ![]() EDIT:Naježim se od pomisli koliko sam puta ostavio lap u autu a koliko su mi važni neki podaci sa posla na njemu, a što je još jače ti podaci nikom drugom ne vrijede ni 5 lipa, a cili lap vrijedi oko 500kn. Ali jedna budala mi može iz neznanja napraviti takvo sranje da je to strašno.
![]() |
#8 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Ne pamtim kad sam nešto ostavio u autu tako "očito". Npr. kad idem van a jaknu ostavim u autu, naravno da ide u gepek, nije čak toliko ni zbog stvari u autu (u tvom slučaju ipak je) koliko zbog razbijanja stakla i zajebancije oko popravljanja istog.
![]() |
#10 |
Registered User
|
torba je bila prekrivena jaknom. Možda je netko špijunirao i vidio kako cura prekriva nešto na sicu, tko ćega znati... Uglavnom, laptop je zaštićen lozinkom, i za internet je potrebna lozinka ta ko da ne vjerujem da će itko s njega se spajat na internet. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Mislim da je valjda preko 90% ukradenih laptopa u HR ukradeno tako da je netko razbio prozor na autu i čopio torbu sa laptopom. Kao što su ljudi rekli. Obavezno blokiraj karticu ako već nisi. A za laptop. Sretno. Šanse da ga nađeš su valjda jedino ako je taj "tip" koji ga je uzeo otprije poznat policiji, pa idu pod pretpostavkom ako kod njega nađu laptop da nije njegov! Još jednom, sretno! |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
postoje neke kamere, ali policija kaže da ništa od toga (valjda ni ne rade) hvala ljudi, neka to svima bude upozorenje |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Mar me je prosle godine molio da mu uzmem neki Photo papir koji je Mandi imao jedini u web ponudi (HG). Bas sam isao predvecer i toliko je ljudi hodalo oko parkiralista da je vise licilo na regularnu ulicu a ne parkiraliste. Reflektori i gomila kupaca ko muhe bez glave koji nose vrecice do auta. Cudno, bas mi je ostavilo parkiraliste dojam nezahvalnog punkta za takve manevre staklarskog zanata. Samo mjesto i kupovni centar je tako depresivan, da me nikad tamo vidjeli nisu vise ![]() Kao neki ducan na autoputu. Mrzim takva Metro skladista ![]() Reggiem, drzim fige da ga nadjes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Bila je neka shema koliko se sjecam, neki software koji bi se aktivirao kod krađe laptopa i bilježio IP adresu dok se isti spojio na internet te slao sliku s webcamere u bazu, nisam siguran dal se to koristi aktivnije il je opce zazivjelo... Pa je odlično to stavit ako funkcionira u praksi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|