|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
(riješeno) Kako podesiti hard disk uključenim pri startanju Windowsa?
Pozdrav! Dobio sam sa računalom disk (500GB), te isti takav kojeg sam naknadno ugradio, no kad idem otvoriti neku datoteku treba mu sekunda-dvije da se pokrene, dok na starom disku to nije potrebno. Kako isključiti/uključiti tu opciju da neprekidno disk radi (jer mi sek-dvije dosta znače)? OS je Windows 7 Ultimate. Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
#2 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Jel se cuje spin-up diska kad to radis? Ako da, onda ovo: Control Panel -> Power Options -> Edit Plan Settings -> Change Advanced Power Settings -> Hard Disk -> Turn off hard disk after.... itd.
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ne bih baš rekao da se o ovome radi jer ova opcija vrijedi za sve diskove. Dakle, od prvog diska imam 2 particije (C i D) koje normalno rade, dok od drugog imam particiju E i kad hoću pokrenit neki film treba dvije sekunde tom disku da učita film. Ja želim to onemogućit da radi kao i prvi disk jer ovako se mora bootat da bi mi se nešto pokrenilo (kao DVD u pržilici). Zadnje izmijenjeno od: mtjneki. 26.03.2010. u 08:55. |
![]() |
![]() |
#4 |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
Da, ali koliko ja znam ta opcija gasi diskove koji nisu u upotrebi toliko i toliko minuta. A naravno da ne može ugasiti sistemski disk jer je on stalno u upotrebi, tako bih rekao da to je ta opcija. Probaj, niš te ne košta.
#6 |
Registered User
|
Imaš pravo. Riješeno!! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |