|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Razni ventovi
Trebam mišljenje o par ventova (jeftnijih, ne papstovi), ali sad žurim, pa o njima kasnije. Ono što me najviše zanima je automatska termalna regulacija venta koji dodje 25-40 kuna. Nekako nemam povjerenja u njih, pa makar na njima pisalo Zalman, a kako ga planiram staviti u napajanje ne smijem si dozvoliti da on radi na manjem broju okretaja nego što treba. jer ako ode napajanje, može se prevelika šteta dogoditi. Za sva vas koji ćete mi preporučiti kupnju novog tihog napajanja (fortron, enlight, chieftec) znajte da je i to opcija, ali ovo napajanje mi se jako sviđa zbog svoje snage i iako mi ta snaga trenutno ne treba, uskoro bi mogla zatrebati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Frend ima loše iskustvo s onim Arctic Cooling TC fanom koji kakti ima temp reguliranu vrtnju. zivi shit. nekad uopće nije htio raditi a protok zraka nula |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Istina, imao za kratko Arctic Cooling 3 TC, to smeće niš ne puše čak ni na maksimalnom broju okretaja (1900)... ![]()
![]() |
#4 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Nemres dobit i jako puhanje i tisinu nikak ![]() Citiraj:
__________________ |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Ja ti imam CoolerMaster, svjetlece...i za sad dobro rade. Dodju ti oko 40kn u KVARKU Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Možda ovisi o modelu. Ja imam Coolermaster daf-b82, 80mm, 26db već jako dugo i radi ko prvi dan. Na istim okretajima je tiši od Canyon, Antec, Zalman i YS-Tech ventova. Na 25° se vrti malo ispod 2000 o/m i skoro je nečujan, a na 40° 2500 o/m se čuje samo puhanje zraka. I temp. sonda radi dobro.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
ja imam jedan Arctic Cooling, "Arctic fan pro TC" mislim da se zove, i sasvim sam zadovoljan. ima otprilike isti protok zraka kao zalman ZM F2 na smanjenim okretajima, a isto toliko je i bucan, temp senzor isto radi sasvim solidno, i u svakom slucaju za 35 kn je dobar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
aaaa
Datum registracije: Jul 2002
|
Ako govorimo o istom napajanju Channel Well Technology CO., LTD CWT-420ATX Ja imam to napajanje od 2002 g. Unutra je bio neki power ADDA vent. Vent ima veliki air flow, ali zato je i prilicno bucan. Nakon nekog jedne godine, polagano sam pukao i zamjenio sam vent sa Sunonom KDE1208PTS3-6 1,4W koji je na 12 V puhao oko 2300 okretaja. Taj ven je imao upola manji air flow, nego orginalni vent, a bio je 3 puta tisi... No prije godinu dana i taj vent vise nije zadovoljavao tisinom, pa sam umjesto njega metnuo nekog staroga papsta, kojega sam dobio od frenda. Frend je rekao da ga je izvadio iz staroga napajanja... Uglavnom taj vent ima "veliki motor" koji zauzima veliki dio mjesta ventilatora, samim time male su "lopate za puhanje zraka". I kada se pridoda da se taj vent jedva okrece na 12 V, moze se zamisliti da protoka zraka skoro da niti nema. Po ljeti kada sam dodirom probao kakav zrak izlati iz napajanja, osjetio sam da izlazi dosta topli zrak, ali nista vruciji od burazovog 420W ENLIGHT napajanja (sa 2 venta). Sada mi je u sobi negdje 22 C u sobi i iz napajanja izlazi topli zrak van (jedva da izlazi). Ja vjerujem, da ako nije krepalo do sada, da niti nece... Izgleda da mu ne smeta malo veca temperatura... I evo slikica stara par minuta |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() @everyone: Jel ima neko iskustva sa Glacialtech Silent Blade BLACK, 80x80x25mm, 19dBA 24,76 ? Ono, 19dBA za 25kn. fantastično. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
ma ja ću pretrpit te likove iz vemila jerbo neznam di još u zg ima uzet tih glacialtecha. samo da me ne izhebu ko zadnji put. bolje im je da budu fini sa mnom jerbo sam na rubu.
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Ubo sam tog jednog za sad je super. Tih je, nema neki propuh, ali proc mi ni onako nije zagrijan previše. Drugi će ići u napajanje, ili možda ipak ubodem coolermastera jer se bojim za svoje napajanje da mu ovaj povjetarac neće biti dosta, a sa napajanjem se nije za zafrkavati. Sad još da maknem ovu rondalicu sa grafike... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
aaaa
Datum registracije: Jul 2002
|
Citiraj:
I kod mene u kucistu nije vrucina, makar mi je u sobi vruce kao u sauni. |
|
![]() |