Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 28.05.2012., 19:53   #1
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
[Riješeno] K810i gsm problem

Mob: K810i, kupljen u slobodnoj prodaji, fw: cxc1250811r8ba024071010

Do prije 3 tjedna mobitel je radil perfektno sa simpa SIM, tada sam ja napravil kobnu pogresku kad sam zbog nove tarife isel postavljati internet. Naravno onom metodom da se njima posalje neko slovo na odredjeni broj a oni meni poslali neki k koji je uspjesno "podesil" postavke za internet. (ja sam ocekival da ce stici sms sa postavkama koje treba ubaciti a ne neka automatska skripta)

Problem:
Nakon toga gsm ne radi sa simpa i tomato SIM karticom, ali zato uredno radi gsm/3g s tim da u pozadini konstatno komunicira neki k i pojede bateriju u ~20h idle. (bateriju koja je dosad u prosjeku drzala tjedan dana)
Ali kad stavim bon bon, onda gsm ne radi, dok gsm/3g radi kao gsm.

Napravil sam factory reset i backup koji sam imal prije te pi.darije i nema efekta.
Btw, moja SIM kartica i tomato kartica, rade perfektno u drugim mobitelima.

Je'l ima tome spasa ili mu je sudjeno da radi ko fotic s opakom baterijom?

Edit:greska u naslovu

Zadnje izmijenjeno od: Overclock. 28.05.2012. u 20:35.
Overclock je offline  
Staro 29.05.2012., 00:58   #2
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ta automatska skripta je ustvari poruka s postavkama za određenog operatoera,i stvarno ne vidim zasto bi to bio uzrok problema ,ali svacega sam se nagledao pa me ne cudi.
Ako si 100% siguran,da je problem poceo od instalacije te skrpite pa nadalje, i factory reset ne pomaze mogao bi probati skinuti s neta firmware za taj telefon i fleshati telefon s tim firmware-om. Samo pripazi na CID verziju i dobro procitaj upute.
spawn je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.05.2012., 07:24   #3
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

100% sam siguran da je s tom porukom nastal problem, jer je automatski presel na gsm/3g onda i internet je naglo proradil, a kad sam drugi dan htel vratiti na gsm, to nije bilo moguce.

Trazil sam za skinuti novi firmware ali nije islo, linkovi po forumima su stari otprilike 1-2 god i svi su mrtvi, dok SE aplikacija kaze da imam zadnji SW s kojim je sve u redu.

Eventualno da mi neko posalje kopiju svog funkcionirajuceg SW-a, pa da to probam stavit.
Overclock je offline  
Staro 07.06.2012., 14:08   #4
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Može LOCK ove teme...

..problem je bio bizaran...istekla tarifa i sad sve radi, k..čev t-mobile sa k..čevom SIMPA hebadom i d.bilima koji su sve to sklepali...

Skoro sam si mob poslal na vjecna lovista radi nesposobnih d.bila iz t-gnjoja. (jooj kakvu cu im reklamu napraviti sutra u lokalnom centru, mamu im....)
Overclock je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno