|
![]() |
#1 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() Pozdrav ekipa. Prije koji tjedan na servis sam poslao Dell XPS m1530 laptop. Uglavnom da ne duljim laptop se nije htio upaliti poslao sam ga na garanciju i kvar je bio da je otisla maticna ploca. Kada sam kupovao laptop platio sam ga ~2000kn vise jer sam zelio da graficka kartica bude jaca 8600GT umjesto 8400GS (inace ova graficka ima 256MB rama i najmanje je duplo jaca od 8400 koja ima 128rama prema online testovima koje sam dosta citao prije kupnje laptopa). Nakon povratka iz servisa vidim da je graficka u laptopu serija 8400GS sto je slabija graficka od one koju sam kupio. ![]() Dali imam osnovu za svadjati se s njima dignit im servis na noge? Inace mi je to i mali problem posto sam ja u ST a oni u ZG te bih morao opet slati laptop... ![]()
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
naravno da imas sa time da bi ga ja poslao na njihov racun i trazio objasnjenje zasto je ugradjena slabija maticna.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Slažem se. Jer oni bi trebali ugradit iste komponente, ako ne iste onda barem približnih performansi. Ja sam imao slučaj da su me prije ugradnje kontaktirali i pitali me da li želim u računalo stavit iste/slične komponente ili jače uz naravno moju nadoplatu.(radilo se o stolnom računalu)
![]() |
#6 |
PC Ekspert
|
graficka kartica jest dio maticne ploce koliko sam ja informiran hvala na komentarima, danas cu odmah zvati servis
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Točno, postoji članak u ZOO koji kaže da moraju neispravni proizvod zamijeniti istim ili boljim. I ako nemaju isti, pa žele stavti bolji, to ti ne smiju naplatiti! Jedino ako oni imaju isti, a ti želiš da ti stave bolji, onda mogu naplatiti. Konkretno u tvom slučaju, nikako ti nisu smjeli staviti lošije. Traži od njih da ti u službenom dopisu objasne zašto su suprotno zakonu obavili servis, i reci da ćeš to sve dostaviti u državni inspektorat ako ne poprave stvar. Također kontaktiraj samog proizvođača i objasni im kakve probleme imaš sa servisom.
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
U tvom slučaju grafička kartica NIJE integrirana na matičnu nego je zasebna tako da su ti ugradili slabiju grafičku karticu...svakako ih nazovi i žali se, moraju ti to zamjeniti, ja bi tražio i da mi transport lapa plate...što sve rade po tim servisima, pa to je katastrofa... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PC Ekspert
|
Hvala svima na komentarima. Zvao sam servis i rekli su mi da je u vecini modela dolazila slabija graficka, te da su nepaznjom stavili slabiju i da ce je zamijeniti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Mar 2010
|
i ja sam imao slicnih problema.....nosio sam stolno racunalo na servis hg spot u splitu...racunalo se gasilo samo od sebe i 8 puta bilo na popravku radi istog kvara nakon cega oni i dalje nisu bili u stanju popravit racunalo....da bi nakon 9 puta promjenili memoriju od 512 dual chanel i stavili single channel(receno im je da nadograde na 1 gb)...nakon mog upita servisera zasto je to ucinio..njegov odgovor je bio dogada se..to je banda lopovska koji manipuliraju vasim novcima i jedini nacin da se postupa s njima je nasilu tek onda ce nesto poduzet...tolko od mene.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|