Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.03.2010., 19:35   #1
cinammongirl
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
gorko slatke nedoumice oko kupnje novog prijenosnika

Moja draga toshiba satellite M60 - 182 ima sve vise problema... mislim da sam mu ostetila hard i za sve je kriva farma! jer nevolje su pocele od kada sam pocela igrati tu igru...u pocetku mi kod oranja i sadjenja crashirao firefox, isto se događalo i sa explorerom i google chromeom...a nakon nekog vremena mi se poceo smrzavati komp usred berbe tako mi ni ctrl-alt-del nije mogao pomoci vec sam na silu morala gasiti komp... sve sam pokusala, reinstalirala sam windowse, imam norton (nije mi prijavljivao nikakve viruse), redovito ga odrzavam i glary utilitiesom, updateala sam drivere i sve sto treba: nove verzije flash, java....primjetila sam da se pregrijava iznad 50° malo sam ga uzdigla improviziranim postoljem...sad ako je to bio razlog (pregrijavanje) steta je vec ucinjena i dalje mi crashira sve cesce i bilo kad i jos gore cijeli mi sistem pada (onaj plavi ekran koji se pojavi tako brzo da ne stignem ni vidjet sta je bilo) obicno pokaze upozorenje nekakav corrupt file i ode...farme sam se odrekla (mozda prekasno) ali i dalje imam problema (ovaj put kod drugih flash igrica)...priznajem ovisnik sam o tim glupim igricama...ali zasto bas kod mene nista ne valja dok kod drugih koji mi salju requeste (kojima ne mogu odoljeti) sve stima...ili?
inace moj laptop mi sluzi sa sve...on mi je zamjena za televizor, pomocu njega gledam i skidam filmove-samo one rijetko dostupne, da se odmah opravdam -jer nove gledam u kinu crossmyheart da imam i BitTorrent, koristim rapidshare, megaupload, hotfile .... itd....sve sto skinem uredno provjerim nortonom...laptop mi nekada sluzi za slusanje radio stanica...za obradu fotografija (priznajem photoshop mi nije legalan, al sve drugo je opensource ili placeno)...surfanje internetom i to je to...
moja toshiba inace ima odlicnu sliku i zvuk (sto mi je bitno).... prije godinu dana mi je riknuo dvd (rekli su mi mehanicki problem i da ga se ne isplati mijenjati) pa sam dodala vanjski a stari mi tu i tamo sam proradi (postane vidljiv).... dodala sam mu jos jedan vanjski hard disk (jer negdje treba pohranit sve te silne filmove koji se skidaju) i stalno je u pogonu...a kad obradjujem fotke dodam jos jedan....mozete zakljuciti da mi je za to potrebno dodatnih usb-a pa imam još i dva hub-a....dakle moje se prijenosno racunalo s vremenom pretvorilo u stolno... i mislim da je vec propatilo previse...

moje konkretno pitanje je (ali dobrodosli su mi i savjeti za gore opisane probleme)...koji laptop kupiti ? (ovaj put malo manje novaca mogu potrositi) zasto laptop a ne stolno ? jer se cesto selim, opet ne precesto da bas mora biti malo prijenosno...

moja dilema ili trilema:

Acer Aspire 8735ZG-434G50 mn
http://www.acer.hr/acer/product.do?l...rAjaxHistory=0

Toshiba L550 - 149
http://bl.computers.toshiba-europe.c...ibaShop/false/

kojeg btw. nema nigdje u ponudi kod nas i neznam od koga mogu naruciti, nasla sam ga na toshibinoj stranici za hrvatsko trziste

kod nas se moze nabaviti ovaj model
Toshiba L550D - 136

http://bl.computers.toshiba-europe.c...ibaShop/false/

oprostite na dugom postu... nadam se vasem savjetu

Zadnje izmijenjeno od: cinammongirl. 15.03.2010. u 17:49.
cinammongirl je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2010., 20:30   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Može kontrapitanje? Zašto za sadašnji latop ne kupiš novi hard i pržilicu?
http://www.mikronis.hr/shop/category.asp?catid=49
http://www.mikronis.hr/shop/category.asp?catid=71
Oglas

Oglas
Staro 14.03.2010., 21:02   #3
cinammongirl
Registered User

coconut, nisam sigurna da li je problem samo u hardu... a inace mogu zivjet i dalje sa ovom vanjskom przilicom (to mi nije problem)... prije godinu dana kada sam zvala servis i opisala problem sa mojim dvdom odgovorili su mi da ce mi biti jeftnije i jednostavnije da kupim vanjski (ne sjecam se vise koji je to bio njihov problem sa mijenjanjem dvda na mom modelu)...neznam...
Staro 14.03.2010., 21:09   #4
DuleVujosevic
Registered User

kupi si radije motiku, jebala te farma..

štopam.... :P
DuleVujosevic je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2010., 21:45   #5
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Stara Toshiba ti je zrela za jedno temeljito ispuhivanje prašine i čistu instalaciju Windozera i orginal drivera. Nisi ju mogla zeznut sa Farmvillom...
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2010., 21:49   #6
cinammongirl
Registered User

Citiraj:
Autor DuleVujosevic Pregled postova
kupi si radije motiku, jebala te farma..

štopam.... :P
pametno Dule .... ali kasno mi je sad za poljoprivredu kad ni grunta nemam...

evo izmedju par izbacivanja (crash-ova).... instalirala sam Ashampoo HDD control i dobila iznenadjujuce rezultate:

The hard drive appears to be operating well.
There are only very slight signs of wear and these can be ignored completely.
The hard drive performance is excellent. there were no or only few transmission errors.
The temperature of tis hard drive is too high! You should provide better cooling for the hard drive.

kaj sad?
Staro 14.03.2010., 21:51   #7
cinammongirl
Registered User

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Stara Toshiba ti je zrela za jedno temeljito ispuhivanje prašine i čistu instalaciju Windozera i orginal drivera. Nisi ju mogla zeznut sa Farmvillom...
hvala tutix... posjetit cu onda neki servis
Staro 15.03.2010., 01:37   #8
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
bolje nekom pouzdanom plati pola servisa i svi sretni...
Staro 15.03.2010., 02:39   #9
Bezki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor cinammongirl Pregled postova
pametno Dule .... ali kasno mi je sad za poljoprivredu kad ni grunta nemam...

evo izmedju par izbacivanja (crash-ova).... instalirala sam Ashampoo HDD control i dobila iznenadjujuce rezultate:

The hard drive appears to be operating well.
There are only very slight signs of wear and these can be ignored completely.
The hard drive performance is excellent. there were no or only few transmission errors.
The temperature of tis hard drive is too high! You should provide better cooling for the hard drive.

kaj sad?
mislim da bi ti poprilicno pomoglo kad bi ga pocistila od prasine. moguce lako da se nakupila hrpa prasine koja ti pregrijava komponente, to bi objasnilo visoku temperaturu HDDa, crashanje isl.

takodjer dok si na tome mogla bi promjenit i termalnu pastu.

EDIT:vidim da je tutix odgovorio prije mene, moj bed.
Bezki je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno