|
![]() |
#1 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Canyon 9800 pro
Pozdrav. Copio sam si nedavno novu canyonovu 9800 proicu ( 128 bitna, 256 rama) a prije nje sam u masini furo sapphire 9500 (propali pokusaj modanja u 9700). E sad ova nova grafulja je JEDVA nes bolja od stare. Sad ne kuzim jel ta canyonova nes totalno oslabljeno il u cem je fora? 3d mark 2k5 daje 1300 bodova Canyonovoj 9800 a 1200 sapphire 9500 Ostatak konfe je p4 3ghz, 1gb Kingmax hardcore pc 4200, abit ic7max3, aopenovo napajanje od 320W. Nis clokano za sad. Ak neko ima neka iskustva s ovom karticom nek me prosvijetli, jer ja nemrem skopcat kako 9800 pro serija moze davati tako slabe rezultate. Tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Pa 9800Pro mora biti 256bitna,sad ne znam jel ovo neka jeftinija varijanta pa je 128bitna ili te tip zeznuo nekako... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Gear breaker!
|
Imas ju na canyonovom siteu, i ovo je 128 bitna kartica. E sad zas je tako do bola jadna mene zanima. Dal je to neki general f*ck up kod canyona il su ih namjerno oslabili ili koji joj je vrag? Ocekivo sam 3x rezultat od onog koji sam dobio |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Ove 128-bitne verzije su u biti napravljene samo da bi se proizvodjaci kartica lakse rijesili zaliha 9800Pro chipova... a da bi ih lakse prodali, napravili su grafulju s jednostavnijim i jeftinijim 128-bitnim suceljem. Ukratko..bezveze si kupio novu grafu kad ti je stara bila skoro ista po preformansama. Nova je marginalno brza vjerojatno zbog malo veceg takta memorije ili grafickog procesora. Samo si bezveze bacio lovu. Sljedeci put se raspitaj prije nego sta kupis. Neznanje se skupo placa. You have been screwed! ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
prvo provjeri dal je stvarno 128 bitna grafa koju sam ja probao jer bila u biti 9800SE sa samo četiri pajpe 256 bitnom sabirnicom te nešto nižim clockom memorije isto se zvala canyon 9800pro moj prijedlog svima je da dotičnu grafu izbjegavate |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gear breaker!
|
128 bitna je, al isto 4 pajpa samo :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
napravi si dvije kriticne gluposti: 1.prodao si 9500 2.kupio 9800pro 128bitnu ono prvo nisi trebao napravit,ja da sam imao 9500 nebi nikada kupio 9700pro,jer nema neke ogromne razlike u performansama! trebo si barem 6600gt ili 6800LE |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gear breaker!
|
Nisam ni spomenuo da sam prodo 9500, a ni nisam spominjo 9700 pro. Govorim o 9800pro koja je sjebana. Inace ja volim ati, imam neki pik na nVidiu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Caught Somewhere In Time
|
pa prvojeri s ati toolom i kolko pajpi imaš kak ti se prijavljuje u CP-U?? kao 9800pro ili 9800SE? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() Koliko si ju platio?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Generalni zajeb. Ta kartica je 128 bitna, nažalost. Provijeri još po netu jel se da flashnut s nekim BIOS-om, da dobiješ neš za te novce. Moja Sapphirka je ošla na XT verziju, pa daje u tom marku skoro 3000 bodova. Bilo je još takvih 128 bitnih kartica bez posebne oznake... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Gear breaker!
|
E da je sapphire bilo bi sve drukcije, al ovo ja CANYON, dakle veliko smece. Da 4 sugava pipa. platio sam 1000kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Gear breaker!
|
Dobra kartica? ILI NE ![]() Sapphire-ova 9500 koja mi sad stoji sa strane je jednako jaka a potpuno nova dodje oko 500 kn. Tak da ovo nije dobar proizvod za 1000 kn. Sta se tice pipova..... nisam ziher dal se uopce mogu. Imam tehnickih problema sa windowsima (krivo sam omege deinstaliro pa mi se sad kolju medjusobno ostaci omega i catalysti). Nakon sta reinstaliram mashinu, vracam omege i probat cu nes napravit s ovom karticom. Al dosad nisam cuo niti jedan dobar komentar na news grupama i na forumima o canyonu, tak da sumnjam da ce se pipovi moc oslobodit. A kolke sam srece, ak cu ih i moc oslobodit, bit ce neupotrebljivi |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
tualatin maniac
Datum registracije: Feb 2004
|
bokte pa ja sa mojom gigabayticom iz sig-a dobijem u 3d-marku2005 1200 bodova:confused: :confused: neka very baaad grafa onda ![]()
![]() |
#19 |
Caught Somewhere In Time
|
povlačim kaj sam rekel nije dobra za 1k kuna se na njuzima može kupit prava 9800pro stoga si jednostavno naletio na bad deal |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Gear breaker!
|
ah... Ko mi kriv kad dajem informaticki nepismenim starcima da mi kupuju djelove za komp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
kak god okereneš on je tu svoju dosta platio |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
ajoj čovječe....tebe su stvarno sje..... neznam šta da ti kažem....ja sam kupio svoju 9500pro u ve-milu (cijenu sad neću spominjat).....i dobro sam se raspitao kojeg je proizvođača i kolko pipe-ova ima i sabirnicu...jer ne bi se mi zvali Hrvati da ne uvalimo nekome sranje.... uglavnom ispalo je da mi je built by ati, ima 8 pipeova i radi savršeno!!!! mislim je čak i clocnut malo, ali kad si kupim neki pošteni hladnjak i kad mi bude trebale bolje performanse, jer za sad se nemogu žalit.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Gear breaker!
|
Gledajte nevolim nis kupovat prek njuza iz razloga kaj su mi frenda jednom sjebali kad je geForce 4 kupovo a drugog kad je 6800 GT uzmio. Uzimam sve il na ruke il iz ducana. Al dobra strana price je da ovaj lik koji mi je to prodo je dobar s mojim starim. Pa nakon sta sam starom sve svece poskido sta je ovo donio (nebi se nis bunio da nisam naglasio 9800 PRO od sapphira i dao mu pare na ruke), dogovorio se s likom, pa sad lik racuna ko da ovu karticu drzi na lageru. Tak da cu vjerojatno dobit uz malu nadoplatu bas ono sto sam trazio |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |