|
![]() |
#1 |
u potrazi za laptopom
Datum registracije: Mar 2010
|
![]() Razmišljam o kupnji laptopa i dvojim između ova dva modela: TOSHIBA Satellite Pro S500-115 ili TOSHIBA Satellite L505-13Z. Zašto? L505 je nabrijana pila: Pros: 4gb rama, 500 gb hard, 1gb grafika Cons: - glossy ekran - lakirana tipkovnica :confused: (malo se skližu prsti) Pro S500-115: - 4gb - 320 gb - mat ekran - integrirana grafička (manje troši energije, ali ...) - win 7 professional - garancija čak 36 mjeseci dok kod L505 je 24 mj.. Laptop mi treba za pisanje, ali pošto mi komp odumire (čitaj star 6-7 godina) radio bi i drugo. Molio bi za par savjeta ako nije prevelika tlaka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
jeli planiras radit ista drugo, osim neki light uredski poso na njemu, tipkanje, net tu i tamo kakav film? ako ti treba za neke zahtjevnije stvari acer aspire 7740g ti je bolji od te toshipe L505 i hilju kuna jeftiniji. ako ti neces igrat zahtjevne igre il se bavit razvojem zahtjevnih programa, animacija isl. dosta ti je neki slabiji model. npr. acer aspire 5740G ti je bolji od te toshibe i skoro 1500kn jeftiniji. btw garanciju na oba mozes produzit na 3 godine za nekih 400kn ekstra, koje dobis na razlici cijene. http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=5189 http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=5190 a takodjer imas ovog koji ti je negdje izmedju ova dva po performansama |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
u potrazi za laptopom
|
Hvala ti na odgovoru. Radio bi kao što si rekao light posao uz koji film mjuzu itd, međutim htio bi da radi i neke recimo zahtjevnije stvari tu i tamo s obzirom da mi komp lagano, ali sigurno odumire.. Što se tiče Toshibe rekli su mi da je kvalitetna i frendica već 5 godina na njoj radi bez problema tako da sam se na nju orjentirao (Toshibu ;-) ne frendicu). Za Acer i su mi rekli da je loš, a Asus ne znam - pa se malo pribojavam tih proizvoda - možda griješim, ne znam..
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
ime kao sinonim kvalitete sve manje i manje vrijedi. aceri su prije imali podosta problema, al se to u zadnje vrijeme poprilicno popravilo. sada su uglavnom svi modeli tuda nekuda po kvaliteti u ovom cjenovnom rangu, ja bi cak rekao da je acer nesto kvalitetniji od konkurencije al to je moje osobno misljenje ![]() znam da je mojih par prijatelja imalo problema s toshibama koje su kupovali proslo ljeto, svako malo neki servisi, al isto tako znam frenda kojemu bez beda radi vec godinu i po, ovisi ti sve od modela do modela. cak bih rekao do pojedinog uredjaja. mislim da ti je onda za tvoje potrebe skroz ok ovaj acer 5740 ili ovaj asus. asus ima jaci procesor al po ostatku komponenti su tuda negdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
u potrazi za laptopom
|
Još jedno pitanje, kakva je ova Intel GMA HM55 grafička. S obzirom da je integrirana, jel mogu recimo pisat u Wordu, slušat mjuzu i surfat netom bez trzanja - ima li netko iskustva ili zna nešto?
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|